A Pécsi TE-PEAC férficsapata részt vett a hagyományos székesfehérvári felkészülési tornán, a La Grandi Kupán. A baranyaiak az erősebb csoportba kerültek, ahol mindhárom mérkőzésüket elveszítették.

A Veszprém és a Somogyjád ellen is minimális különbséggel maradtak alul (2:1 arányban, a döntő szettben két pont különbséggel), a Dorog elleni harmadik mérkőzésen azonban nem sikerült megfelelően koncentrálni, így két sima játszmában veszített a PEAC. A helyosztón a hetedik hely megszerzéséért a fehérvári Alba Javát 2:0-re verte a Pécs.

– Nagyon hasznos volt ez a felkészülési torna, amelyen először vettünk részt – mondta Gyöngyösi Zoltán, a Pécs játékos-edzője. – Csapatom még alakulóban van, két meghatározó játékosom pedig hiányzott, de ezzel a többi résztvevő is így van. A vereségek ellenére két jó mérkőzést játszottunk az NB II-es ellenfeleinkkel, de a Dorog ellen nagyon fásultak voltunk, és nem volt, aki lendítsen a csapat játékán. A második játszma közepétől inkább a cseréknek adtam lehetőséget. Így történt ez a helyosztó mérkőzésen is, amelyet a cseresorunk magabiztosan nyert.
 
A PTE-PEAC hat NB II-es ellenfeléből hárommal játszott ezen a tornán.

– Úgy ítélem meg, hogy nagyon kiegyenlített a mezőny, a hétcsapatos másodosztályból egyik csapat sem lóg ki lefelé és felfelé sem – vélekedett Gyöngyösi Zoltán. – Teljes keretünkkel senkitől nem kell félnünk, de csak kiegyenlített, színvonalas játékkal, tudásunk legjavát nyújtva nyerhetünk mérkőzéseket. Az elmúlt évben feljutó – második – helyen végeztünk, de anyagi okok miatt nem indultunk az első osztályban. Miután az Extraligát és az NB I-et összevonták, most az elitligában szerepelhetnénk, de egyáltalán nem érzem rossz döntésnek, hogy végül a másodosztályt választottuk.

Mivel az immár tényleg másodvonalnak számító NB II idén megerősödött, nagy kihívást jelent a baranyaiak számára.

– A csapatom elé a dobogó elérését tűzöm ki célul, reménykedve a második helyezésben, ami egyben osztályozós lehetőséget is jelentene. Ennek eléréséhez fegyelmezett, szisztematikus munkára van szükség, amihez megvannak az edzéslehetőségeink, és szerencsére a létszámunk is. Ebben ellenfeleink előtt járhatunk, mert több helyen rövid a kispad. A megfelelő versenyeztetés céljából nem csak az NB II-es felnőtt- és juniorbajnokságban, hanem a Somogy Megyei Bajnokságban is indulunk, az általunk szervezett városi bajnokságban pedig a különböző kategóriákban négy-öt csapatot is indítunk.

A felnőtt csapat építgetésén túl szakosztályi fejlesztőmunkába is fogtak a pécsiek másfél éve.

– Ennek kiegészítése, hogy városi bajnokságot is szervezünk, így több diákot tudunk bevonni a röplabdázásba – magyarázta Gyöngyösi. – Az utánpótlás-nevelő munka fejlesztésének sarkköve lehet az a megállapodás, melyet a Kaposvári Röplabda Akadémiával szándékozunk megkötni. Az együttműködési megállapodás már előkészített állapotban van, néhány héten belül várható az aláírása, melyről a sajtót is részletesen tájékoztatni fogjuk.

Címkék: pécs pte peac

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr193238647

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása