A Békéscsabai RSE igazolta a papírformát, és magabiztosan nyert 3:0-ra a Palota RSC otthonában a női NB I alapszakaszának második fordulójában. A fővárosiak a harmadik szettben megvillantották valódi tudásukat!

Határozott, ellentmondást nem tűrő játékkal kezdtek a vendégek. Tudatosítani akarták ellenfelükben, hogy ők a jobbak. Ez az eredményen is meglátszott. Az első technikai szünetben 8:2 volt az állás a Békéscsaba javára. A játék képe ezután sem változott. A hazaiak ellenfelük hibáiból szerezték pontjaikat. 13:4-es állásnál a Palota edzője időt kért. Ezután csapata kicsit felzárkózott, de továbbra is a viharsarkiak domináltak. Előnyüket továbbra is megtartották, sőt növelni is tudták (11:25, 0:1).

A második játékrészben Fésüs Erzsébet helyett Czina Kata lépett pályára, aki gyorsan beköszönt egy padlórengető centerütéssel. 2:2-ig fej-fej mellett haladtak a csapatok, de ekkor a csabaiak egy másik sebességfokozatra kapcsoltak és a hivatalos pihenőben már 8:3-at mutatott a tábla. Pallag Ágnes nyitásai továbbra is foghatatlanok voltak a hazaiak számára, majd Soós Nikolett támadásai bizonyultak nagy falatnak. A játszma második felét nagyon sok nyitás- és támadásrontás tarkította a vendégek részéről. Kormos Mihály 22:10-nél időt kért. Ez megtette a hatását, s végül 25:13-mal ezt a szettet is behúzta a csabai egylet.

A vendégek mindenképp, úgy tervezték, hogy az utolsó játszmára vonulnak a pályára a harmadik szakasz előtt. A kérdés az volt, ebben mennyire tudja megakadályozni őket ellenfelük. A Békéscsaba kezdőhatosa az előző játszmában látottakkal egyezett meg, de tovább folytatták a nyitásrontás-szériát. 4:2-es vezetésnél már kettőnél jártak. Kormos Mihály gyorsan időt is kért. 5-5-ös állásnál Lana Zielke háromszor villant egymásután, így ismét csabai vezetéssel vonulhattak a csapatok a technikaira. A Palota játékosai egyre magabiztosabban játszottak, ami az eredményen is meglátszott, mert nem sikerült nagyobb különbségre szert tenniük a vendégeknek, sőt 19:19-nél utol is érték őket. Ekkor Soós Nikolett két bombájával újra a viharsarkiaknál volt az előny, amit a végig sikerült megtartaniuk (0:3).

NB I, nők, alapszakasz, 2. forduló

Palota RSC – Békéscsabai RSE 0:3 (–11, –13, –22)

Rákospalota, 50 néző. Játékvezetők: Horváth M., Farkas L.
Palota: Soós I 8, Papp D. 5, Bezsenyi 2, Péter K. 1, Karácsonyi 2, Keppel. Csere: Fodor (liberó), Kása, Nyuka, Haskó. Edző: Balogh Beatrix, Valasik Marietta
Békéscsaba: Vargas 3, Zielke 16, Fésüs E. 1, Horváth V. 11, Soós N. 14, Pallag 12. Csere: Molcsányi R. (liberó), Jenei, Kerepeczki, Czina 5. Edző: Fésüs Erzsébet, Kormos Mihály

Az eredmény alakulása. 1. játszma: 2:7, 4:12, 7:16, 8:19, 10:21. 2. játszma: 3:8, 4:13, 5:16, 6:19. 9:22. 3. játszma: 1:4, 5:8, 8:13, 11:14, 12:16, 16:18, 19:19

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK

Balogh Beatrix:
– Gratulálunk a Békéscsabának. Úgy gondolom, hogy az első hazai mérkőzésünkön Éva néni nevéhez méltóan tudtunk játszani! Ő is büszke lett volna ránk! Nagyon hiányzik nekünk. Örülök, hogy a harmadik szettben a lányok felszabadultan tudtak játszani. Annak ellenére, hogy kikaptunk, nagyon köszönöm nekik, mert mindenki megpróbálta megtenni, amit csak bírt.

Kormos Mihály: – Minden tisztelet a Palotáé, hogy az előző évszázad magyar röplabdása, Éva halála után életben tudták tartani a röplabdát Rákospalotán. És mi játszottuk az első hivatalos mérkőzést ebben a teremben azóta... Nagyon megható volt. Két szetten keresztül tudtuk tartani a játékunkat. A harmadikban kiengedtünk, amelynek egy csöppet sem örülök. De megvan a második játszmaveszteség nélküli győzelmünk. Haladunk tovább.

NB I, férfiak, alapszakasz, 2. forduló
Szolnoki Főiskola RK-SI – MAFC-BME-Mapei 0:3 (–20, –14, –22)

(forrás: brse.hu)

Címkék: bajnokság békéscsaba palota röplabda nb1 brse

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr983234191

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

olyan8 2011.09.17. 19:22:13

Ez igen Misi. Gratulálok a csapatodnak és gratulálok ahhoz is, hogy nyilatkozatodban se felejtettél el megemlékezni a mindenki által szeretett Éva néniről.
A Palotának pedig nagyon szurkolok, hogy minél jobb teljesítménnyel sikerüljön e nagyszerű játékos, edző, de leginkább ember művét tovább vinni.
süti beállítások módosítása