Új vezetőedzővel, fiatal csapattal, a címvédés reményében várja a következő évadot a Fino-Kaposvár férfi röplabdacsapata. A tizenháromszoros bajnok az új szezonban csak a magyar mezőnyben bizonyíthat, de a remények szerint így is sokat fejlődnek majd a tehetséges játékosok.

A szakmai előrelépésre a nyolc év után visszatérő Demeter György személye lehet a garancia – hangzott el az egyesület évadnyitó sajtótájékoztatóján, a névadó Fino-Food Kft. kaposvári székházában.

Egyelőre még formálódik a játékoskeret. A nyári szünetben heten távoztak, és a saját nevelésű tehetségek mellett a szegedi Nacsa Gábor személyében eddig egy új játékos csatlakozott az együtteshez. A tervek szerint még erősítenek a kereten, a pontvadászat azonban már a jövő héten elindul.

– Nem volt egyszerű az elmúlt időszak – fogalmazott Egyed László klubelnök. – Az anyagi helyzet rendezésére lépéseket tettünk: a játékosokkal elszámoltunk, a korábbi tartozások jelentős részét rendeztük, illetve megállapodásokat kötöttünk, hogy az ebből adódó problémák ne nyomasszák tovább a csapatot.

Az együttes tagjai augusztus elsején kezdték a felkészülést, és két tornán is részt vettek. Sümegen ezüst-, Kecskeméten pedig legjobb magyar résztvevőként bronzérem jutott a fiúknak.

– A felkészülésünk jól sikerült, annak ellenére, hogy a felnőtt- és az utánpótlás-válogatottjaink sokat voltak távol – fogalmazott Demeter György vezetőedző. – Ők viszont a nemzetközi mezőnyben sok tapasztalattal gazdagodtak, amit az itthoni bajnokságban jól tudnak majd kamatoztatni. Úgy gondolom, hogy az alapszakasz végén lehetőleg meg kell szerezni az egyes sorszámot, de a kettes rajtszámmal is lehet bajnokságot nyerni... A rájátszásban kell a legjobbnak lenni, akkor kell összeállni, de hangsúlyozom, nekünk bármikor, bárki ellen győzelemre kell törekednünk a magyar mezőnyben.

A szakember hozzátette: az utánpótlás-nevelés feladatait a jövőben a Kaposvári Röplabda Akadémiával együttműködve kívánja folytatni, és a remények szerint ez segít abban, hogy minél több helyi fiatal ismerkedjen meg közelebbről ezzel a játékkal.

A felnőtt csapat célja nem titkoltan a címvédés a bajnokságban és a kupában egyaránt. A Fino-Kaposvár szeptember 21-én, a Kecskemét elleni hazai találkozóval kezdi meg bajnoki szereplését. A mérkőzésről a hunvolley.blog helyszíni tudósításban számol be, és exkluzív anyagokkal jelentkezik!

(forrás: kapos.hu)

Címkék: kaposvár röplabda

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr633221378

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása