Szombaton 16 órakor a hazai pályán játssza az új szezon első NB I-es mérkőzését a Dunaferr SE férfi röplabdacsapata. Az ellenfél a Nyíregyházi FRK együttese lesz.

A nyáron jelentős változások történtek a dunaújvárosi szakosztály életében. Ruffing Péter vezetőedző helyett az aktív játékot befejező Tomanóczy Tibor vette át a csapat szakmai irányítását. A vezetésben is váltás történt, hiszen Szepesi Attila helyett ifj. Komóczi Gábort választották szakosztályelnöknek. A játékoskeretből távozott Bokor Elek, aki Kazincbarcikára igazolt. Székesfehérvárról érkezett az ifjúsági-válogatott kerettag Neukum Gábor.

A legendás dunaújvárosi nevelőmunkának köszönhetően több serdülőválogatott fiatal röplabdázó is a felnőtt csapat tagja lett. Lényeges döntés volt az is, hogy a jövőben nem alkalmaznak profi játékosokat, mindenki amatőr alapon szerepel. A csapat az új tréner irányításával augusztus elején kezdte meg a felkészülést. Az edzések mellett három felkészülési tornán lépett pályára a társaság. A hazai rendezésű Dunaferr Kupa Kelemen István Életmű Tornát megnyerte a csapat, megelőzve a Kecskemétet, a Sümeget és a serdülőválogatottat. A sümegi felkészülési tornán negyedik lett az együttes. Ezen a négyes tornán mindenki játéklehetőséget kapott. A kecskeméti nemzetközi Hírös Kupán is a negyedik hely jutott, de a csoportban sikerült legyőzni a házigazdákat, és a bronzmeccsen csak szoros csatában kaptak ki a bajnok Kaposvártól.

A felkészüléssel Tomanóczy Tibor vezetőedző tulajdonképpen elégedett volt.

– Rengeteg pozitív dolgot láttam a felkészülési tornákon – nyilatkozta a tréner. – Biztató, hogy a keményen végigdolgozott egy hónap nem múlt el nyomtalanul. A védőmunkával és a harcosságunkkal nem volt gond, de a végjátékokban jobban kell összpontosítanunk. Tudjuk, rengeteg munkára van még szükség, hogy fiatal csapatunk megfeleljen az elvárásoknak, ami ebben a bajnokságban az első négybe kerülést jelenti. Kérdés, hogy a fiatal tehetséges játékosok miként veszik fel a felnőtt bajnoki mérkőzések ritmusát, hangulatát.

Erre az idényre átalakult a bajnokság lebonyolításának rendszere. Az elmúlt évben még két csoportban, az Extraligában és az NB I-ben mérkőztek meg egymással az együttesek. A sorozatos visszalépések és megszűnések miatt azonban az idei szezonra csupán tizenegy csapat maradt, így elegendő az egy csoport. A sportág szakemberei a Fino-Kaposvár és a Kecskemét mellett a Dunaferrt is a dobogóra esélyes csapatok között tartják számon, míg az alsóházba a Szolnokot, a Nyíregyházát, a Csepelt és a Debrecent várják. Tehát a papírforma alapján a dunaújvárosiak esélyesek a szombat délutáni idénynyitó összecsapáson.

(forrás: Dunaújvárosi Hírlap)

Címkék: bajnokság dunaújváros röplabda nb1 dunaferr

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr383215142

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása