Pénteken este a magyar férfi válogatott olimpiai elő-előselejtezőt játszik Kecskeméten. A Lettország elleni mérkőzést 18 órától a Messzi István Sportcsarnokban rendezik.

– Kecskeméten készültek a macedóniai felkészülési tornára, illetve az olimpiai elő-előselejtezőre. Milyen körülmények fogadták önöket Kecskeméten?
– Abszolút jó helyszínt választottunk a felkészülésre – mondta a válogatott csapatkapitánya, Geiger András. – A GAMF kollégiumban voltunk elszállásolva, illetve a főiskola termében edzettünk, ezen a héten pedig már a Messzi István Sportcsarnokban leszünk. Eddig minden nagyon rendben volt, megfelelő körülmények között tudtunk tréningezni.

– A Kalo-Méh-Kecskeméti SE-vel is játszottak egy barátságos meccset, amely 2:2-vel végződött. Hogyan ítélte meg a kecskeméti együttest? Idén elhódíthatják a bajnoki címet, vagy a Magyar Kupát?
– A Kecskemét egy jól összeszokott társaság képét mutatja. Mindig is ott voltak a bajnoki döntőkben, esélyesei voltak a párharcoknak. Úgy gondolom, ez idén sem lesz másképp, sőt a Kaposvár meggyengülésével komoly sanszuk van, hogy nyerjenek. Ez csak rajtuk múlik, hogy el tudják-e viselni ezt a terhet, vagy sem.

– Ennek ellenére nincs kecskeméti játékos jelenleg a magyar válogatottban.
– Múlt évben volt kecskeméti, sőt ha úgy vesszük most is van Szabó Alpár és Kaszap Tamás révén, bár már ők a Kaposvár játékosai, de mint tudjuk kecskeméti nevelésűek. Az, hogy most nincs a KSE-ből beválogatva senki, annak tudható be, hogy a szövetségi kapitány más játékosokat szemelt ki kipróbálásra. A kezdőjátékosok pedig úgy gondolom, hogy annyival erősebbek, hogy ők kapják meg a bizalmat.

– Mit üzenne a kecskeméti közönségnek a pénteki olimpiai elő-előselejtező előtt?
– Sok emberre számítok, hiszen nem mindennap játszik a magyar válogatott Kecskeméten. Nagyon fontos, hogy kijöjjenek és buzdítsanak minket, szokták is mondani, hogy a közönség a hetedik ember a pályán. Hazai közönség előtt a magyar válogatott színeiben pályára lépni egy óriási dolog számomra, mindent megteszünk majd a győzelemért!

(forrás: kesport.hu)

Címkék: kecskemét válogatott geiger

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr443174243

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása