Ugyan már két héttel ezelőtt is lehangoltan nyilatkozott Varga Tamás, a HPQ-Szegedi RSE klubelnöke, de akkor még látott némi esélyt arra, hogy a férfi röplabdacsapat elinduljon az NB I-ben. Az együttes korábban pénzhiánya ellenére is beadta nevezését, majd a szövetségtől haladékot kapott az induláshoz szükséges anyagi háttér megteremtésére. Az idő lejárt.

– Nem sikerült – szólt Varga Tamás szomorú válasza. – Sajnos egy támogatót sem tudtunk szerezni, a gazdasági helyzetre hivatkozva mindenki visszautasított minket. Az önkormányzattól kapott ötmilliós támogatással elindulhatnánk ugyan a bajnokságban, de féltávnál ki is kellene szállnunk, ha addig nem szerzünk új szponzorokat. Felesleges kockázatvállalás lenne, nem szeretnénk a játékosoknak hónapokig ígérgetni, inkább elengedjük a kezüket.

A HPQ-Szeged röplabdázói tehát szabadon eligazolhatnak, már ha sikerül nekik: lehet, hogy néhányuknak csak a munka vagy a tanulás marad. A vezetőség jövőre újra megpróbál nevezni, de előfordulhat, hogy nem férfi csapattal.

– Felvetődött, hogy inkább egy profi női csapatot építünk, ami az NB II-ben kezdene, de az ő indulásukra is leghamarabb a következő idényben kerülhet sor – magyarázta Varga Tamás klubelnök. – Egyelőre semmi sem biztos, először is pénz kellene ahhoz, hogy a szegedi röplabda jövőjéről érdemi információval szolgáljak.

Az utánpótlás természetesen továbbra is fennmarad, a gyerekek versenyeztetése gond nélkül megoldható, de a szegedi felnőtt röplabdázás jövője egyre bizonytalanabb.

(forrás: szegedcafe.hu)

A Sümeg ott lesz!
Korábban azt írtuk, hogy a póthatáridő lejártáig a Sümegi RE sem fizette be a nevezési díjat. Nos, Rédei János elnök tájékoztatása szerint rendezték az anyagiakat, így biztosan ott lesznek az összevont bajnokságban.

Címkék: szeged röplabda extraliga

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr563143217

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása