Megkezdte a felkészülést a következő évadra a BITT-Kaposvári NRC NB I-es női csapata. A somogyi lányok ezen a héten még csak egyet edzenek naponta, a jövő héttől viszont kemény munka következik a szeptember 17-i rajtig. Az együttesből meghatározó játékosok távoztak, így egy új csapat felépítése lesz a szezon fő feladata.

Ma még nem vittek szerelést a találkozóra a kaposváriak, egyelőre csak a programot egyeztették az új vezetőedzővel, Pálfy Mariannával. A somogyi együttes hét héten át készül majd az új szezonra. Az első héten egy edzéssel, aztán napi két edzéssel végzik az erős felkészülést. A bajnokság szeptember 17-én kezdődik, még kérdéses, milyen csapatok ellen fognak játszani.

Az NB I-es női mezőny összetételét illetően még sok a kérdőjel. A két nyíregyházi együttes nem nevezett, a MÁV Előre pedig csak az NB II-ben indul, csakúgy, mint az Eger és a Kalocsa. A Vasas és az Újpest a Közép-európai Ligában szerepel majd, de az UTE ezzel párhuzamosan a hazai sorozatban is elindul. Ezek alapján még az is előfordulhat, hogy nem lesz külön Extraliga és NB I. A kaposváriak az elmúlt évadot egy erős csapattal a tízedik helyen zárták. A nyári szünetben több kulcsember is elköszönt, érkezők viszont nincsenek, így egy új csapatot kell majd kialakítani és felépíteni. Ezért erősen csapatépítő munka lesz az alapozás alatt. A keret annyiban változott, hogy a sikeres iskolai felvételik miatt sok meghatározó játékos távozott. Van utánpótlás, lehet belőlük válogatni, de mindenképpen egy alapos felkészülés adhatja meg az alapját ennek az évnek.

Ihász Dóra, Rulek Rita, Balajcza Barbara és Szombathelyi Szandra biztosan távozik, Rák Rebeka jövője még bizonytalan. A felnőtt csapat keretét a legtehetségesebb saját nevelésű fiatalokból töltik majd fel, az elvégzett munka és a mutatott teljesítmény alapján.

(forrás: kapos.hu)

Címkék: kaposvár röplabda bitt

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr603118238

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása