19 játékos vett részt az Extraligában szereplő Albrecht-Miskolci VSC-MISI női csapatának hétfői első edzésnapján. A Népkert várta a lányokat reggel fél kilenctől. Futással kezdődött a felkészülés a szeptember tízedikén induló szezonra.

Mivel első találkozásról volt szó, Toma Sándor edző igyekezett kíméletesen bánni a fiatal hölgyekkel, nem kért nagy tempót, csupán könnyed kocogást. A szakvezető ezalatt elmondta, hogy négyen nem vesznek részt a foglalkozáson: a csapatkapitány, Szajkó Tímea nemrég kezdett új munkahelyén, ezért a további szerepvállalása is kérdéses, míg Sitkey Mariann, Rédei Liána és Oláh Petra nyaralás miatt később csatlakozik. Kilenc óra után nem sokkal a társaság átvonult a sportcsarnokba, közelebbről a konditerembe, ahol erősítésbe fogtak a hölgyek.

A lányok már javában ismerkedtek a súlyokkal, a különböző gépekkel, amikor Toma Sándor belevágott a nyilatkozatába.

– Az első, és legfontosabb feladatunk az, hogy mind kondicionálisan, mind technikailag megfelelő szintre kerüljenek a felnőtt korú játékosok, és azok a fiatalok, akik most velünk vannak – fejtegette a tréner. – Utóbbiakról kiderülhet, hogy kik azok, akik a jövőben segíteni tudják az első csapat munkáját, akár már a pályán is. Az előző években sokat fejlődtünk, ám a nyitásfogadást még stabilabbá kell tennünk. Ezenkívül keressük Kovács Edina mellé azt a játékost a kereten belül, aki el tudná látni a feladótól távolabbi ütőposztot. Ugyan a csapat váza korábban kialakult, azért sok játékost nevelni kell. Azt mondom, az egyetlen célunk a bennmaradás elérése lehet. Ha ezt sikerül megvalósítani saját nevelésű röplabdázókkal, akkor nagy elismerés jár majd a lányoknak.

Az első nap a reggeli tréninggel még nem ért véget, mert délután általános teszt várt a játékosokra. A miskolciaknak egyelőre egy szlovákiai strandröplabda-versenyre, illetve egy gödöllői tornára van meghívásuk, de tervben van egy saját rendezésű torna is.

A csapat első tréningjén részt vettek
A felnőtt csapat legutóbbi keretéből: Csarkó Edina, Kiss Vivien, Kovács Edina, Leidgeb Noémi, Mosonyi Tekla, Nagy Zsanett, Oláh Csilla, Szabó Barbara, Pusztai Dorina, Majzik Csilla
A serdülőcsapatból: Jobbágy Vivien, Kiss Emese, Lerch Dóra, Motkó Petra, Sivák Anna
A gyermekcsapatból: Bíró Franciska, Bertók Bettina, Radonszki Boglárka, Söllei Sára

(forrás: boon.hu)

Címkék: miskolc röplabda mvsc

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr273118342

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása