Augusztus elsején kezdi meg a felkészülést a következő szezonra az Extraligában szereplő Kalo-Méh-Kecskeméti SE férficsapata. A rég-új vezetőedző kifejtette, rendezni kell az elmaradásokat a tavalyi szezonról, és utána lehet elkezdeni tervezni a jövőt. Gyurkó Sándor azt mondta, ha Kecskeméten minden rendben alakul, nagy esély mutatkozhat a bajnoki- vagy a Magyar Kupa-győzelemre.

Karagics Mátyás irányította az előző bajnoki idényben a Kalo-Méh-Kecskeméti SE férficsapatát, és bajnoki ezüst és Magyar Kupa-bronzérmet szerzett. A szakvezető nem vállalta a további munkát, így a régi-új vezetőedző, Gyurkó Sándor tért vissza a kispadra.

– Az biztos, hogy augusztus elsején kezdjük meg a felkészülést, az egy hétfői nap – mondta a 46 éves szakember. – Most hallottam, hogy a bajnokság kezdetét is előrehozták, és már szeptember tízedikei héten mérkőzésünk lesz. Hét-nyolchetes felkészülést terveztem, mert mindig szeptember végén szokott kezdődni a bajnokság. Ez most egy kicsit csökkenni fog, a bajnokság elején nem leszünk még olyan frissek, hiszen mindössze négy hét munka áll majd mögöttünk. Pontosan ezért még a szeptember elejét is arra szánjuk, hogy az alapozást befejezzük, ekkor persze már felkészülési tornák is lesznek, és a labda is nagyobb hangsúlyt kap majd a foglalkozásokon. Ettől függetlenül nem lesz rosszabb állapotban a csapat, mint az előző években, mivel az első négy hetet intenzívebbre tervezzük.

A jövővel kapcsolatban, a játékos-mozgásokról egyelőre nem sok konkrétummal tudott szolgálni Gyurkó Sándor, ugyanis a napokban egyeztetnek ez ügyben.

– Nem tudom, hogy állnak az elmaradások az elmúlt szezonról – folytatta a tréner. – Addig nem igazán szeretnék beszélgetni a játékosokkal a jövőről, amíg a múlt nincs rendezve. Úgy gondolom, addig ők sem tudnak őszintén nyilatkozni. Először tiszta vizet kell önteni a pohárba, utána lehet megtervezni a következő év költségvetését. Nyilván vannak tervek, hogy milyen játékosokat, milyen posztokra kellene igazolni.

A közelmúltban érkezett a hír, hogy többen is visszatérhetnek Kaposvárról Kecskemétre az ott kialakult helyzet miatt.

– Az, hogy a kaposvári csapat megbomlott, már biztos – vélekedett Gyurkó Sándor. – Ők ebben a helyzetben a legkézenfekvőbb megoldást választották ennek rendbe tételére, a népszerű, tiszteletreméltó, nagy eredményeket elért Demeter Györgyöt nevezték ki, aki Európában is ismert név, török és magyar bajnokcsapatnak is volt az edzője, illetve irányította a magyar válogatottat is. Ez volt a legjobb igazolás, mert ő Kaposváron rendet fog tenni a fejekben, és lehet, hogy az ő neve megmozgathat pénztárcákat is. Úgy vagyok vele, hogy ez az ő dolguk. Én szeretnék augusztus elsején tíz-tizenkét játékossal – akikről biztosan tudom, hogy aláírnak Kecskeméten – elkezdeni dolgozni, és nem nagyon akarunk azzal foglalkozni, hogy máshol mi történik. Ha a mi dolgaink rendben mennek, akkor valóban nagy esély kínálkozhat a következő bajnoki- és kupakiírásban arra, hogy odaérjünk az aranyat jelentő első helyre.

(forrás: kesport.hu)

Címkék: kecskemét röplabda

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr633031194

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása