Csak egy átlagos pénteki nap...

 2011.06.25. 09:53

Megint nem sikerült pénteken nyerni. A magyar női válogatott 3:1-re kikapott Bulgáriában az Euroliga ötödik fordulójának első mérkőzésén. Statisztika itt! Képgaléria itt! A meccs teljes felvétele itt!

A csütörtöki utazás után egy intenzívebb edzést vezényelt a szakmai stáb. Pozitív előjelekkel indult a csapat a délutáni mérkőzésre, mivel a beteg Liliom Rita már fel tudott kelni az ágyból, és társaival együtt érkezett a mérkőzés színhelyére a Szamokov Arénába.

Bár nem a magyar csapat volt a mérkőzés esélyese a papírforma szerint, a bolgár szövetség honlapja az esélyek latolgatásánál megemlítette, hogy csaptunk bármikor képes olyan kiemelkedő teljesítményre, amely miatt komolyan kell venni együttesünket.

Az első játszmában megilletődötten kezdett a magyar válogatott, nem működött a nyitásfogadás, ezért Jókay Zoltán rövid idő alatt kénytelen volt kikérni mindkét idejét. Az első még nem használt (10:3), de a második után felébredt együttesünk, és 14:8-as állásnál már a bolgár kapitánynak kellett időt kérnie, hogy megtörje csapatunk lendületét. A technikai idő után csapatunk továbbra is lendületesen támadott, de a rutinos bolgárok tartották az elején megszerzett előnyüket. A magyar csapat több kisebb taktikai hiba miatt megtorpant, így a házigazdák viszonylag könnyedén nyerték a nyitó játszmát (1:0).

A második szettben a mieink újra lendületesen támadtak, és nem engedték ellépni a bolgárokat. Ez 7:5-ig sikerült is, ekkor a magyar kapitány azonnal időt kért, s bár a technikai idő előtt egyenlítettünk, a vezetést nem tudtuk átvenni. A bolgárok megpróbáltak meglépni, de a mieink nem hagyták magukat, ezért 13:12-nél Pomakov kapitány kénytelen volt időt kérni. Ebben az időszakban csapatunk keményen támadott, de nem tudta befejezni a potya labdákat, így a magyar kapitány kikérte második idejét (18:15). Ezt követően nyitásaink javultak, és egyenlítettünk (19:19). Ezután fej-fej mellett haladtak a csapatok, és Sándor Renáta blokkja után 23:24 lett az állás! A bolgár edző azonnal időt kért, hiszen a mieinknek játszmalabdájuk volt. A győztes pontot Horváth Dóra ütötte be, és ezzel nagyon értékes játszmát sikerült nyernünk (1:1).

A harmadik szettben tovább folytatta lendületes támadásait a magyar csapat, a bolgárok pedig nem tudtak mit kezdeni a mieink eredményes nyitásaival, s bár egyik csapat sem tudott előnyt szerezni, a bolgárok egyre jobban elbizonytalanodtak. A mieink kezdték megérezni a lehetőséget és nyoma sem volt az első szettbeli megilletődöttségnek. 13:11-es magyar vezetésnél újabb időkéréssel próbálta felrázni a hazai mester a bolgár hölgyeket. Ezzel egy időre el is érte a célját, ezért 14:15-nél a magyar csapatnak kellett kikérnie az első idejét. A bolgárok újra lendületbe jöttek, és a technikai időnél már ők vezettek (16:15). Jókay Zoltán hamar kénytelen volt kikérni második idejét 18:15-nél, mivel ebben az időszakban sokkal koncentráltabban játszottak a hazaiak. Sajnos a magyar csapat nyitásfogadási problémái ezt követően sem oldódott meg, ez a játszma elvesztéséhez vezetett (2:1).

Az elvesztett szett ellenére a magyar csapat lendületesen kezdete a negyedik játszmát is, bár a bolgárok egyenlítettek, és egy pont előnyre tettek szert, sokáig úgy tűnt, a magyar lányok meg tudják nehezíteni a házigazdák dolgát. Egy kisebb hullámvölgyet követően Sándor Renáta helyére beállt Józsa Zsuzsanna, és öt jó nyitás után már a magyar csapat vezetett két ponttal (11:13). A hazaiak nyomban időt kértek, de ez sem segített, a technikai időre sem változott a játék képe, a mieink 13:16-os állás után folytathatták a játszmát.

Javultak a hazaiak, így 16:16-nál azonnal jött a mieink időkérése. Újra az idegek csatája következett, amiből a bolgárok jöttek ki jobban, a mieink megtorpantak hasonlóan az előző szetthez, és bár mindent megpróbáltak, a bolgárok nem engedték ki a kezükből a győzelmet.

A mezőny legeredményesebbje a bolgár Sztraszimira Filipova volt 21 ponttal, mindezt egészen parádés hatékonysággal (67%) érte el. A magyaroknál Horváth Dóra ütötte a legtöbbet (16 pont, 36%). Érdekesség, hogy statisztikailag a mieink nyitásfogadása szignifikánsan jobb volt, de blokkban, nyitásban és támadáshatékonyságban a bolgárok bizonyultak jobbnak.

Euroliga, nők, B-csoport, 5. forduló, 1. mérkőzés
Bulgária–Magyarország 3:1 (17, –23, 18, 18)
Csehország–Izrael 3:1 (–17, 15, 20, 20)

Az állás 9 mérkőzés
1. Bulgária 23 pont (25:9)
2. Csehország 21 pont (24:10)
3. Magyarország 6 pont (11:24)
4. Izrael 4 pont (8:25)

(forrás: nso.hu)

Címkék: bulgária válogatott röplabda euroliga

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr443013073

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása