Visszatért a sikerkovács. A Fino-Kaposvár férficsapatának vezetése Demeter Györgyöt bízta meg a vezetőedzői feladatok ellátásával. A nemzetközi hírű szakember nyolc év után ül le újra a somogyiak kispadjára, és a fiatal együttessel harcba száll a magyar bajnoki címért. A klub az elmúlt évi költségvetés alig negyven százalékával vág neki az új évadnak.

Kaposvár férfi röplabdacsapata az idén tizenharmadik alkalommal nyerte meg a bajnokságot, és immár tizennegyedszer a Magyar Kupát. A két héttel ezelőtti tisztújító közgyűlésen a klub új elnökséget választott, amely úgy döntött, hogy a négy jelölt közül Demeter Györgyöt kéri fel a vezetőedzői tiszt betöltésére. Az 54 esztendős szakember Kántor Sándort váltja a poszton.

– Úgy gondoltuk, a fiatal csapatnak egy jó pedagógusra, edzőre van szüksége, aki a csapatépítésben, összehangolásban tudná segíteni a munkát – mondta Egyed László, elnök. – Helyi fiatalokból, helyi edzőkkel, az egyetemre és az akadémia rendszerre építve szeretnénk kialakítani egy olyan bázist, amely hosszú távon biztosíthatná a röplabda sikeres működését Kaposváron.

Demeter György 1992 és 2003 között volt a kaposvári csapat vezetőedzője, majd hét évig Törökországban dolgozott. Közben egy szezont Kazincbarcikán töltött. A szakember saját bevallása szerint mindenképpen haza akart térni idei nyáron. A nemzetközi élmezőny, a Bajnokok Ligája után így most már a magyar bajnokságban dolgozik tovább.

– Nemzetközi szinten nem a játékosok technikáját kellett fejleszteni – fogalmazott Demeter mester. – Kész játékosok jöttek, taktikát kellett építeni és formát időzíteni. Ebből szerettem volna kilépni, mert pszichésen eléggé igénybe veszi az embert. A magyar bajnokságban a technikai, taktikai repertoárt kell képezni, a képesség-fejlesztés lesz a legfontosabb.

A szakvezető munkáját a Zarka Péter, Horváth Dániel páros segíti majd. A korábbi sikerkovács a napokban kezdi meg a tárgyalást azokkal a játékosokkal, akik vállalják a további kaposvári szereplést. A vezetőedző a célokat is megfogalmazta.

– Annak ellenére, hogy ilyen sok adósság felhalmozódott, mi magyar viszonylatban nem vagyunk annyira rossz helyzetben – értékelt Demeter. – Bajnokságot és kupát szeretnénk nyerni, és egy év múlva vissza kell kerülni a nemzetközi vérkeringésbe.

Immár nem titok, hogy a klub nehéz anyagi helyzetben van, csaknem 25 millió forint a hiánya, pedig néhány évvel ezelőtt még pozitív mérleggel zárt... Ezek után nem meglepő, hogy a következő évadban szűkebbek lesznek a lehetőségek. Ha a szakmai és a gazdasági vonal is jól teljesít a jövőben, akkor folytatódhat az elmúlt két évtized kaposvári sikersorozata.

(forrás: kapos.hu)

Címkék: demeter kaposvár röplabda

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr883008851

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása