Csúcson a sümegi utánpótlás

 2011.06.20. 10:53

A hunvolley.blog értesülései szerint komoly erősítések várhatóak az NB I-ben szereplő Sümegi RE felnőtt férficsapatánál. Azt még nem lehet pontosan tudni, hogyan alakul az együttes kerete, de az utánpótlás mind mennyiségileg, mind minőségileg biztosítva látszik a jövőben is. Mindezt lehet alapozni arra a sok szép eredményre, amelyet az általános iskolás korosztály felmutatott.

Kezdve a legkisebb fiúkkal (minik, 10-12 évesek), akik évközben a felkészülési tornákon, kupákon szépen helytálltak. A diákolimpia országos elődöntőjében azzal a Kaposvárral szemben maradtak alul, akik a miskolci nyolcas döntőn a legjobbak közé jutottak. A gyermek (12-14 éves) fiúk az OGYB döntője mellett résztvevői voltak a diákolimpia országos döntőjének is.

Ezektől a sikerektől a lányok sem akartak lemaradni. A legkisebbek (szuperminik, 9-10 évesek) Szolnokon az OMK-n a középmezőnyben végeztek. A gyermek korosztályúak több dunántúli torna megnyerése után bizakodva gondoltak a számukra legnagyobb megmérettetésre, a diákolimpiára. A sikeres elődöntő után utazhattak Debrecenbe, ahol sikerült elérni az ötödik helyezést. Szándékosan maradt a végére a Ramasetter Vince Általános Iskola leánycsapata. A minik szintén sokat versenyeztek a szeptemberi tanévkezdéstől. A tornák közül mindegyik emlékezetes volt, és mindenhol büszkén hagyták el az eredményhirdetés helyszínét. Amire talán a legszívesebben emlékeznek a bécsi, nemzetközi torna, ahol hat országból érkező csapatok mérték össze a tudásukat. Az itt elért ötödik hely mindenki számára öröm volt. A hab a tortán mégis csak a diákolimpia döntőn való részvétel volt.

Miskolcon, egy országos döntőhöz méltó, remek rendezés, kiemelkedően korrekt játékvezetés fémjelezte a három napot. A két négycsapatos csoport kiegyenlített erőviszonyait bizonyította a sok ötjátszmás mérkőzés. Ebből három is jutott a sümegi lányoknak, akik a verseny ideje alatt megjárták a poklot és a mennyországot is. Végül is számukra mennyország lett a verseny, mert a nehéz csoportgyőzelem után következett a Kecskemét csapata a keresztjátékban. Mindenki tudja, hogy egy 2:0-ra vezető ellenféllel szemben milyen érzés visszamenni a pályára. Ellenben milyen érzés megfordítani a mérkőzést, megnyerni, és bejutni abba a döntőbe, amely minden diáksportoló álma!

A döntőben a Móricz-Nyírsulival találkozott a Sümeg. Egy izgalmakkal teli, természetesen szintén ötjátszmás mérkőzésen az egész tanévet megkoronázó második helyezést szerezték a dunántúliak. Visszatérve a legelső mondatokhoz, a felnőttekhez. Bárki, aki a sportban a jövőt tervezi, nem feledkezhet meg az utánpótlásról!

Címkék: diákolimpia sümeg utánpótlás

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr912999725

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása