Bőven maradtak még megoldatlan ügyek a Fino-Kaposvár röplabdázóinak tisztújító közgyűlése után. Az új klubvezetés ezekben a napokban dönt arról, hogy ki lesz a szakmai munka vezetője, ezután pedig a játékoskeret összetétele is kialakulhat.

A Fino-Kaposvár röplabdázói 2011-ben is bajnokságot és Magyar Kupát nyertek, a nemzetközi porondon azonban mérsékelten teljesített a fiatal társaság. A csapat a Közép-európai Ligában hetedik lett, a CEV és a Challenge Kupában viszont nem nyert meccset. Kántor Sándor vezetőedző szerint ez a játékosállomány még sokra hivatott, szívesen folytatná a megkezdett munkát az alig 21 év átlagéletkorú együttessel.

– Egészen pontosan 20.7 év volt az átlagéletkora a csapatnak, ami azért fontos, mert így lehet hosszú távon gondolkodni velük – jelentette ki a vezetőedző. – De csak akkor, ha a vezetés is így gondolja. Ők azonban most nehéz helyzetben vannak, sok az adósság, de bízom benne, hogy ki tudunk ebből lábalni, és nagyot lépünk előre.

A klubvezetés úgy döntött, hogy a kaposváriak az új évadban csak a magyar bajnokságban és a kupában állnak rajthoz. Nagy kérdés ezek után, hogy a játékosok közül kik mennek és kik maradnak. Konkrétumok egyelőre nincsenek, de információink szerint a rutinosabb játékosok közül többen szívesen igazolnának külföldre.

– A megnyirbált költségvetés függvényében, látva azt, hogy a város támogatási lehetőségei is mérséklődtek erre az évre, nem lesz kis feladat ezt a csapatot hasonló szinten, hasonló színvonalon működtetni a magyar bajnokságban, mint tavaly – mondta Egyed László, a klub új elnöke.

Az sem dőlt még el, hogy ki lesz a csapat vezetőedzője. Az elmúlt években Mészáros Péter, Zarka Péter és Kántor Sándor is a bajnoki címig és a kupagyőzelemig menetelt tanítványaival. Az edzőcserék már akkor sem az eredményeken múltak. Kántor Sándor mindenesetre jelezte: szívesen folytatná a megkezdett munkát.

– A válaszom egyértelműen igen, mert a fiatalokkal elkezdtem valamit, amit folytatnék – mondta a tréner. – Sok a kérdőjel, mert külföldre is hívnak, és van egy olyan ajánlatom, aminek elfogadását fontolgattam. Azonban ígértem valamit Egyed Lászlónak, és ha minden jól alakul, én a megkezdett munkát Kaposváron folytatnám.

A klubvezetés napokon belül dönt, ekkor fény derülhet arra is, hogyan alakul a kaposvári röplabda utánpótlás további sorsa.

(forrás: kapos.hu)

Címkék: kaposvár röplabda

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr612987136

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása