Sokáig kétséges volt, hogy egyáltalán megmarad-e a megszűnéstől fenyegetett NRK-Nyíregyháza. Kőhalmi Richárd edző nyilatkozatából most kiderült, hogy a klub a következő idényben is részt vesz az Extraligában, de két tapasztalt játékosa, Erdősné Balogh Erika és Katona Brigitta nélkül, ők ugyanis visszavonulnak.

Sikeresen szerepeltek a nyíregyházi utánpótláscsapatok az országos döntőkön. Az NRK serdülőcsapata a második helyen végzett az OSK-ban, a Móricz Zsigmond Általános Iskola együttese pedig megnyerte a IV. korcsoportos diákolimpiát.

Az NRK felnőtt keretében is rendszeresen játszó fiatalok ezúttal a korosztályos bajnokságban voltak érintettek. Az OSK-döntőben végül a második helyen végzett a nyíregyházi csapat a Vasas mögött. Ezzel egy időben a Móricz Zsigmond Általános Iskola leánycsapata is érintett volt a diákolimpia döntőjében, amelyet meg is nyert. A jó utánpótlásbázisra szükség is van, hiszen a következő szezonban az NRK felnőtt csapatát is saját nevelésű játékosok alkotják majd.

„Járunk tovább a tavaly kijelölt úton, azaz saját nevelésű, fiatal játékosokkal szeretnénk részt venni a bajnokságban – mondta Kőhalmi Richárd edző. – A tavalyi szerepléssel, a Magyar Kupa negyedik és a bajnoki hatodik hellyel maximálisan elégedettek vagyunk, és szeretnének jövőre is hasonló eredményeket elérni.”

A következő idényben két rutinos játékosára, Erdősné Balogh Erikára és Katona Brigittára viszont nem számíthat az együttes. Mindketten szeretnének a civil életben dolgozni, így alighanem befejezik a röplabdát.

(forrás: nyiregyhazinaplo.hu)

Címkék: nyíregyháza röplabda nrk

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr452974720

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása