Tálas Zsuzsanna és Kovács Tímea helyett Vatai Gabriella és Nagy Eszter került be a csehországi Euroliga-mérkőzésekre készülő magyar válogatott keretébe.

Nehéz helyzetben van a magyar női válogatott, hiszen amint arról korábban már beszámoltunk, Sándor Renáta vesemedence-gyulladás miatt a szombathelyi kórházban fekszik. Egy teljes hét után kedd este már újra láztalan volt, csütörtökön talán hazaengedik, de az ő szereplésére ebben a nemzetközi sorozatban már kevés esély van. Tálas Zsuzsanna érettségizik, ezért nem utazhat Prostejovba, Kovács Tímea pedig krónikus térdfájdalmai miatt került ki a keretből.

Mivel az Európai Röplabda Szövetség (CEV) előírásai szerint 12 játékost mindenképpen nevezni kell az Euroliga-mérkőzésekre, különben megbüntetik a csapatot, fel kellett tölteni a keretet. Kovács helyett centerposztra érkezett a Vasasból Nagy Eszter, illetve újra a nemzeti együttes tagja lett a visszavonulását néhány hete bejelentő 29 éves liberó, Vatai Gabriella.

Vatai Gabriella-interjú, június 7. kedd, részlet

– Mondok egy számot: negyvenkilenc!
– Igen! A családom és mindenki, aki a környezetemben van, hiányolja azt az ötvenedik válogatottságot. Mondják is, hogy de hát a negyvenkilenc az mégsem ötven. Jókay Zoltánnal is beszéltünk róla, amikor kinevezték szövetségi kapitánynak. Nem lehet tudni, hogy mit hoz a sors. Most vagyok huszonkilenc éves, lehet, hogy öt év múlva azt mondom majd, hogy szeretném újra kipróbálni magam, és az még liberóposzton egy olyan kor, ami szerintem tökéletes. Lehet, hogy majd akkor meglesz a félszázadik válogatottságom is.

Nos, úgy tűnik tehát, hogy mégsem kell éveket várni az ötvenedik válogatottság eléréséig!

„Az elején úgy állapodtam meg Jókay Zoltán szövetségi kapitánnyal, hogy tartalékként, eseti jelleggel kisegítem a válogatottat, ha szükséges – mondta a hunvolley.blog megkeresésére Vatai Gabriella. – Szabadságot vettem ki, mert nem szeretném, ha büntetést kapna a csapat. Hangsúlyozom, hogy nem Kötél Dóra helyett szerepelek a válogatottban, hanem azért, hogy meglegyenek tizenketten. Szerintem szinte biztos, hogy ő fog liberózni. Személyében megvan a folyamatosság, hiszen egy hónapja együtt készül a többiekkel. Ugyanakkor talán neki is könnyebbség, ha beragadunk egy állásba, beállok, és segítek átlendíteni a holtponton a csapatot.”

Egy hét múlva Budapesten edzőtáborozik és játszik a válogatott, akkor tehát nem kellene újabb szabadságot kivennie a Vasas szakosztály-igazgatójának...

„Mindenképpen könnyebbség, hogy Budapesten lesz a csapat a jövő héten, de erre még nem tértünk ki, a felkérés csak a mostani két meccsre szólt – magyarázta Vatai Gabriella. – Nagyon bízom benne, hogy Sándor Renáta állapota jelentősen javulni fog, és akkor én ismét háttérbe vonulhatok. Még egyszer mondom, ez nem egy nagy visszatérés, a szándékaim nem változtak, a következő szezonban nem fognak Vasas-mezben látni.”

Nem elképzelhetetlen tehát, hogy a magyar válogatott Prostejovban két liberóval játszik majd Csehország ellen, hiszen a vonatkozó szabályok ezt lehetővé teszik 12 nevezett játékos esetén is.

A magyar válogatott csehországi utazó kerete
• Liliom Rita
• Józsa Zsuzsanna
• Dégi Barbara
• Meléndez-Pál Beatrix
• Miklai Zsanett
• Horváth Dóra
• Vatai Gabriella
• Kiss Katalin
• Kötél Dóra
• Nagy Eszter
• Filipovics Antia
• Milovits Júlia

Címkék: cseh csehország válogatott röplabda euroliga vatai

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr532967559

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása