Martin Lebl a magyarok ellen!

 2011.06.06. 10:05

A Takács Gergely, Kaszap Tamás páros már a selejtező első körében kiesett az ausztriai Badenben rendezett nemzetközi CEV Szatellit strandröplabda-versenyen. A korai búcsú érdekessége, hogy az ellenfél egyik tagja a legjobb és leghíresebb cseh röplabdázó, az Olaszországban légióskodó Martin Lebl volt!

Nem volt szerencséjük a magyaroknak! A badeni torna mezőnye rendkívül erős, de a selejtező első fordulójában azért kaphattak volna könnyebb ellenfelet is. A cseh páros egyik tagja, Martin Lebl, a világhírű center volt! 31 éves, 201 centi magas. 1993 és 1998 között Csehországban röplabdázott, majd Belgiumban, a Noliko Maaseik együttesénél töltött négy évet. 2002 óta Olaszországban légióskodik, öt szezon lehúzott Perugiában, hármat Maceratában, az elmúlt idényt pedig az M. Roma Volley csapatánál töltötte. Cseh bajnok, Cseh Kupa-győztes, kétszeres belga bajnok, kétszeres Belga Kupa-győztes, kétszeres Olasz Kupa-győztes, Olasz Szuperkupa-győztes! Ritkaság, hogy egy teremröplabdázó, aki a világ élvonalába tartozik, rendszeresen induljon strandröplabda-versenyeken, de Lebl az adatlapja tanúsága szerint már 1999 óta vesz részt nagyon komoly nyári eseményeken is!

„Kitaláltunk, hogy Lebl mivel úgyis nagydarab és lassú, majd őt nyitjuk – mesélte a hunvolley.blog érdeklődésére Kaszap Tamás. – Ehhez képest mindent befogadott és mindent lerakott! Persze, a társa sem volt ügyetlen... Nyitásfogadásban voltunk gyengébbek, mint a csehek. Ha eljutottunk támadásig, megcsináltunk mindent. Hasznos volt ez az egy meccs is, legalább tudjuk, hogy miben kell fejlődnünk és hova.”

A csehek egyébként a főtábla második fordulójáig jutottak. A magyar páros a csütörtöki vereség után a hétvégén vigasztalódhatott, hiszen elindult az osztrák ABV Tour B-kategóriás versenyén, ahol négy győzelemmel és két vereséggel a hetedik helyen végzett.

Strandröplabda, CEV Szatellit nemzetközi torna, Baden (Ausztria)

Selejtező, 1. forduló
Takács Gergely, Kaszap Tamás – Martin Lebl, Michael Placek (cseh) 0:2 (–13, –13)

Címkék: röplabda takács strandröplabda kaszap lebl

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr792961038

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása