Amiről egy ideje már pletykáltak, valósággá vált. Megszűnik Szabó Dávid csapata, az olasz Sisley Treviso, amely Európa egyik legeredményesebb egyesülete volt az elmúlt húsz évben!

A mindig jól értesült volleywood.net csak röviden közölte a szomorú hírt, részeteket nem közölt, csak annyit, hogy a drasztikus döntésnek anyagi okai vannak. Korábban arról szóltak a mendemondák, hogy a Sisley márka tulajdonosa, a Benetton ruhaipari óriáscég teljesen kihátrál a csapat mögül.

Pedig éppen a Benetton családnak köszönhető, hogy Trevisóban a kosárlabda után 1987-ben a röplabda is elkezdhette bontogatni szárnyait. Alapító tagként itt játszott a mára edzőként világhírűvé vált Andrea Anastasi is. Nem sokáig volt másodosztályú az együttes, amely rendkívül gyorsan megerősödött, felkerült az élvonalba, és 1989-ben már az Olasz Kupa négyes döntőjében találta magát. Elkezdődött tehát a sikersorozat, 1991-ben máris CEV Kupa-győzelem, 1993-ban újra, ugyanekkor egy Olasz Kupa-arany, 1994-ben, a KEK-siker évében pedig az első bajnoki cím!

A csapat úgy szűnt meg, hogy jelenleg is címvédő a CEV Kupában, hiszen idén is nyert, ez volt az ötödik sikere az európai sorozatban. A Treviso ezen kívül ötszörös Olasz Kupa-győztes, kilencszeres bajnok, hétszeres olasz Szuperkupa-győztes, kétszeres európai Szuperkupa-győztes, háromszoros BEK-győztes, egyszeres Bajnokok Ligája-aranyérmes. És ezek csak az elsőségek!

A teljesség igényével egyszerűen lehetetlen lenne felsorolni azt a rengeteg remek eredményt, dobogós helyezést, amelyet a klub az elmúlt 22 évben elért. Mindez persze nem jöhetett volna létre a világ legjobb játékosai nélkül. A Sisley Treviso mezét Andrea Anastasi után Paolo Tofoli, Lorenzo Bernardi, Luca Cantagalli, Valerio Vermiglio, Andrea Zorzi, Dante Boninfante, Alberto Cisolla, Luca Tencati, Samuele Papi, Alessandro Farina, Alessandro Fei, az argentin Marcos Milinkovic, a szerb Nikola Grbic, a holland Bas Van De Goor, Robert Horstink és Rob Bontje, az orosz Sztanyiszlav Gyinejkin, a brazil Gustavo Endres, a német Stefan Hübner, a szerb Novica Bjelica, illetve a magyar Szabó Dávid is viselte.

Három edző nemesedett legendává Trevisóban, előbb Gian Paolo Montali, majd Daniele Bagnoli (1998-tól 2007-ig), végül Roberto Piazza (másodedzőkét 1996-tól 2007-ig, vezetőedzőként 2009-től 2011-ig).

Címkék: olasz olaszország röplabda treviso sisley

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr612952568

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása