Ahogy arról korábban szintén beszámoltunk, szombaton a Komárom-Esztergom megyei apró település, Dág csodálatos röplabdacsarnoka adott otthont a férfi NB II juniorbajnokság négyes döntőjének az alapszakasz küzdelmeit követően a két legjobb keleti, illetve nyugati csapat részvételével.

Az első elődöntőt a bajnokság megnyerésére hibátlanul, azaz 12 győzelemmel hangoló hazaiak játszották a tavalyi bajnok, idén az alapszakasz végén keleti második Kunhegyes ellen, meggyőző 3:0-s sikert aratva. A másik ágon az egész évadban szintén a bajnoki aranyra készülő egri Eszterházy Gyakorlóiskola-Szent-Györgyi DSE-VSI csapata a Győr együttesével találkozott, s a kisalföldieket 3:1-re verte.

A bronzmeccs (Kunhegyes–Győr 3:0) után aztán jöhetett a finálé. A csarnokba kilátogató szépszámú közönség teremtette hangzavar, valamint a röplabdás rendezvényeken a hangulat fokozásaként sajnos ritkán tapasztalható zenei háttér már a bemelegítésnél maradandó élményt jelentett az idei szezonban utolsó mérkőzését játszó Hetényi Gergely vezette játékosok számára.

A küzdelem – leszámítva talán a legutolsó két percet – végig óriási, végletekig feszült volt. Az első játszmában egy-két ponttal szinte végig a hazai együttes vezetett, kihasználva első centerük, Laczi Balázs fizikális adottságait, illetve szélsőik, Locker Péter és Helmayer Zsolt ponterős játékát. Ebben a szakaszban a vendégek hátsósoros támadásai sem produkálták a korábbiakban megszokott eredményességet (25:22, 1:0).

A fordulás után a hevesiek – felismerve a második játszma fontosságát – tudatosabban kezdték alkalmazni a találkozó előtt megbeszélt taktikát. A centerek, Csengeri Gergely és Csontos László sokszor áthatolhatatlan falat húztak a háló fölé, csodálatos blokkokat bemutatva. Pliska Roland előkészítéseit követően az ellenfél kettes sánca nem tudott kellően összeállni, amit Trizna Bence kezdett hatékonyan kihasználni. A vége nagyon izgalmasra sikeredett (24:26, 1:1).

Az egyenlítés a városi sportiskolás egri fiúk erejét növelte! A harmadik játszma elején öt-hatpontos vezetést sikerült kiharcolniuk a nyitásaikban elbizonytalanodó hazaiak ellen, ami bár a végére apadt, de az előzőekben tapasztalt minimális különbség ismét megmaradt (24:26, 1:2).

És egri részről mindenkin érezhető volt, hogy a nagy álom megvalósulásáig már csak egyet kell lépni. Ezt a dágiak is tudták. A negyedik etap aztán mégis eldöntötte a mérkőzés sorsát. Ehhez azonban kellett, hogy a hiányzó Kovács Domicián helyére liberó szerepkörbe beálló Kovács Ábrahám nagyszerű bejátszási mutatóval tehermentesítse az első sorban óriásit nyújtó centereket, valamint az egri oldalon pályán lévők legfiatalabbika, Kovács Bence remek nyitásainak nehéz megszelídítése lehetővé tegye, hogy a dágiak épp hátsó sorban lévő két legponterősebb támadója ne juthasson tiszta lehetőséghez. Ennek a felállásnak a jegelése hat-hétpontos vendégelőnyt eredményezett, ami a taktikus, a végére szinte erőn felüli játéknak köszönhetően meg is maradt (19:25, 1:3).

Azon túl, hogy játékuk és küzdeni tudásuk alapján a hazaiak szintén teljes mértékben megérdemelték volna a bajnoki címet, valóra vált az egri fiúk álma. Emellett ritkán adódik olyan találkozó, amikor a csapat minden tagját érdemes kiemelni teljesítménye miatt. Ez most megtörtént. Lehetőségeikért az egriek köszönettel tartoznak az Eszterházy Főiskola Gyakorlóiskolájának, a Szent-Györgyi DSE-nek és mindenek előtt az Egri Városi Sportiskolának.

Az egri csapat tagjai: Árvai Péter, Csengeri Gergely, Csontos László, Dén Zoltán, Hetényi Gergely, Kovács Ábrahám, Kovács Bence, Pető Levente, Pliska Roland, Trizna Bence

Vincze Tamás, az Eger edzője: – Igazi döntő volt nemes ellenféllel, példás körülményekkel. Nálunk sokszor szemet gyönyörködtető, osztályon felüli variatív és taktikus megoldásokkal, megkapó akarattal és nagyszerű közösséggel. Az utolsó perceket mindenkinek ajánlanám. A csapat gerincével hét éve folyó munkánk most érett be igazán.

OSB-s siker
Az elmúlt hétvégén Kaposváron rendezték az Extraliga serdülő korosztályának hatos döntőjét. Egy együttműködési megállapodásnak köszönhetően a Vegyész RC-Kazincbarcika csapata négy egri játékossal kiegészülve (Dén Zoltán, Kovács Ábrahám, Kovács Bence és Stefán Richárd) bajnoki bronzérmet szerzett, a bronzmeccsen épp az egyébként fellegvárnak számító hazai csapat 3:0-s legyőzésével.

Beharangozó
Az egri sportiskolás fiúk idei utolsó fellépésére szintén Kaposváron kerül sor, ahol május 20-22. között rendezik az Országos Ifjúsági Kupa hatos döntőjét, kivétel nélkül Extraligás csapatok utánpótlás együtteseinek társaságában (Kecskemét, Dunaferr, Kaposvár, Dág, Veszprém).

Címkék: eger röplabda utánpótlás junior dág

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr992907367

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása