Amint arról korábban már beszámoltunk, pénteken rendezték a diákolimpia IV. korcsoportjának egyik elődöntőjét a fiúk mezőnyében, Egerben. A helyszínt a résztvevők megyei képviselőjeként az Eszterházy Károly Főiskola Gyakorlóiskolája biztosította, a mérkőzéseket megtekintő népes számú diáksereg buzdításának köszönhetően nagyszerű hangulat közepette.

Három együttes versengett a nyolccsapatos országos döntőbe kerülésért, de ezt csak egy tudta kiharcolni. Az első két mérkőzésen mind a hazaiak, mind csepeliek 3:0 arányban legyőzték a miskolci Bem József Általános Iskola csapatát, így következhetett a finálé. A tornatermi hangulat a tetőfokára hágott a több mint másfél órás, ötjátszmás küzdelem során. A végig teljes elszántsággal és maximális akarattal küzdő hazai csapat a szetteket tekintve 2:1-re még vezetett. Ezt követően elfogyott a gyakorlóiskolások ereje és lendülete, fordítani tudott a Kék Iskola csapata, és végül 3:2 arányban jobbnak bizonyult.

A fővárosiak érdemeit nem csökkenti, de a fordításban közre játszhatott, hogy a hevesiek közül két meghatározó játékos lázas betegségből épp felépülve toppant be a mérkőzésre, míg a harmadik nem is játszhatott. Szintén megjegyzésre érdemes, hogy nem vitatva a pályán elért aktuális eredményt, az országos döntőre érdemes lesz a fővárosiaknak az előírt igazolásokkal érkezniük, mert ennek hiányában szereplésük az egrihez hasonlóan jogosulatlan lesz. Mindenesetre egri részről elmaradt a korcsoportban egymást követő harmadik országos döntőbe kerülés.

Diákolimpia, fiúk, IV. korcsoport, elődöntő, Eger
1. Kék Általános Iskola, Budapest (Csepel)
2. Eszterházy Károly Főiskola Gyakorlóiskolája, Eger
3. Bem József Általános Iskola, Miskolc

Az egri csapat névsora: Mákos Attila, Pintér Vencel, Varga Gergő, Kókai Csanád, Mező Adrián, Pál Dominik, Ráki Dániel, Ráki Patrik. Testnevelő: Vincze Tamás

Címkék: eger csepel röplabda utánpótlás

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr562907348

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása