A vártnál talán simább és gyorsabb győzelmet aratott a Vasas-Hofeka-Óbuda a TEVA-Gödöllői RC ellen a női juniordöntő első találkozóján. A hazaiak a játék minden elemében alulmúlták önmagukat, és az első szettben 7:4-es vezetésük után esélyük sem volt a győzelemre.

A Vasasból tanulmányi okok miatt hiányzott Horváth Gabriella, valamint a térsérüléssel bajlódó Stefanik Orsolya. Álmosan kezdték a találkozót az óbudaiak, Szakmáry Gréta pedig sorra termelte a házigazdának a pontokat (2:5). Lendületesen támadtak a gödöllőiek, és 4:7-nél Kőnig Gábor már az időkérésen gondolkozott. Azonban az edző nem szakította meg a játékot, valamit érezhetett, hiszen a játék képe egy csapásra megváltozott. Egy Dékány-pont után a Gödöllő játékosa ért hálóba, majd Miklai Zsanett tudott szép megoldás után pontot ütni, így sikerült a Vasas egyenlítése (7:7). Innen aztán nem volt megállás, sorba termelték a a pontokat a vendégek (11:7). Szakmáry pontjával próbált zárkózni a Gödöllő, ám következett Dékány kiváló nyitássorozata, egymás után tízszer hozhatta játékba a labdát (19:9). A végjátékra már teljesen leeresztett a hazai együttes, így sikerült magabiztosan megnyernie az első játszmát a Vasasnak (25:11, 1:0).

A második felvonást is jobban kezdte a Gödöllő, ezúttal 1:4-ig tartott az előnyek. Itt azonban ismét sikerült ritmust váltania a Vasasnak, és Nagy Eszter szép megoldásai után előbb egyenlített a vendég (6:6), majd a vezetést is átvette (7:6). Ez a játszma is csak eddig volt szoros, innen folyamatosan léptek el a fővárosiak, Háfra rossz támadása után pedig időt kért Szalay Attila (15:10). A folytatás sem hozott változást, és a Vasas juniorjai magabiztosan begyűjtötték a második részsikert is (25:16, 2:0).

A harmadik etapra sem tudta összeszedni magát a Gödöllő, így 10:1-nél már nem csak a szett, de a meccs is eldőlt. Szalay Attila is elkezdte cserélgetni a játékosait, és 14:4-nél már tíz pont volt a különbség. Kőnig Gábor is lehetőséget adott minden játékosának, így Takács Bernadett 13:4-nél, Gubicza Laura 17:4-nél, Fábián Fanny pedig 18:4-nél lépett pályára. Az egy hete serdülő bajnoki aranyérmet szerző lányok jól megállták a helyüket itt is, sőt Takács Bernadettnek a pontszerzés is összejött. Talán ez okozta a legnagyobb izgalmat a hátralévő időben, hiszen a hazaiak teljesen feladták a meccset, a Vasas pedig ezt kihasználva magabiztosan nyerte a meccset (25:7, 3:0).

Juniorbajnokság, nők, négyes döntő, Gödöllő

Vasas-Hofeka-Óbuda – TEVA-Gödöllői RC 3:0 (11, 16, 7)
Gödöllő, 30 néző, Játékvezetők: Tillmann, Szabó Zs.
Vasas: Miklai 12, Nagy E. 10, Dékány 17, Borsos 1, Lutter L. 2, Lakatos E 5. Csere: Lévai (liberó), Takács B. 1, Gubicza, Fábián F. Edző: Kőnig Gábor
Gödöllő: Kecskés, Lékó 2, Szakmáry 6, Háfra 3, Tompa, Kriegel Zs 4. Csere: Berze, Cserháti (liberók), Iván V., Czene, Almási, Csoma, Kiss M. Edző: Szalay Attila

Az eredmény alakulása. 1. játszma: 4:7, 7:7, 19:10, 22:11. 2. játszma: 1:4, 6:6, 16:10, 20:15. 3. játszma: 10:1, 16:4, 20:5

(forrás: vasasvolley.hu)

Címkék: röplabda gödöllő vasas utánpótlás junior

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr172902904

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása