Hétvégi bajnoki eredmények

 2011.05.09. 15:03

Véget ért az alapszakasz a férfi NB II-ben, a tartalékos Pécs kikapott Kunhegyesen. Lezárult a rájátszás a női NB I-ben, a Nyíregyháza győzött Újbudán. A férfi NB I-ben még nem ért véget a szezon, a Szolnok megverte a Szegedet.

A Pécsi TE-PEAC a spórolás miatt szűk kerettel érkezett a végső helyezés szempontjából már tét nélküli mérkőzésre. A Kunhegyes két NB I-es kettős igazolású játékossal állt ki, míg a vendégek több ifjúsági korosztályú röplabdázónak is lehetőséget biztosítottak, így hazai pályán mindenképpen esélyesebb volt a Kunhegyes. Az első játszma 15 pontig szorosan alakult, aztán egy állásban csinált nyolc pontot a házigazda... A második és a harmadik etapban is komoly nyitásfogadási problémái voltak a baranyaiaknak, ezért akadozott a játékuk, egy percig sem volt kérdéses a sima hazai győzelem. A mérkőzés tanulsága, hogy az NB I-es feljutást kiharcoló első sor mögött még nagyon sokat kell fejlődnie a cseréknek, a fiataloknak, hogy az első ligában is helyt tudjanak majd állni. A meccs után a játékvezetők átadták az ezüstérmeket a Pécsi TE-PEAC csapatának, vagyis hivatalossá vált a végeredmény: a baranyaiak a feljutást jelentő második helyen végeztek!

A továbbiakban levezető teremröplabda-edzések várnak a pécsiekre, majd a nyáron strandröplabda-edzések és versenyek következnek. Az NB I-es nevezés kérdése várhatóan június végéig eldől, a felkészülést augusztus közepén kezdi a PEAC.

NB II, férfiak, alapszakasz, 21. (utolsó) forduló
Kunhegyes ESE ‒ Pécsi TE-PEAC 3:0 (19, 14, 16)
NB I, nők, rájátszás, az 1-4. helyért, 6. (utolsó) forduló
Újbuda TE – Nyíregyházi Főiskola SE 0:3 (‒22, ‒18, ‒18)
NB I, férfiak, rájátszás, a 9-11. helyért
Szolnoki Főiskola RK-SI – HPQ-Szegedi RSE 3:1 (18, 23, –20, 20)

NB I, nők, rájátszás, az 1-4. helyért, a végeredmény
1. Nyíregyházi Főiskola SE 11 pont (16:5)
2. BITT-Kaposvári NRC 11 pont (16:8)
3. Újbuda TC 7 pont (9:17)
4. Szolnoki Főiskola RK-SI 7 pont (6:17)

Címkék: pécs röplabda pte kunhegyes nb ii peac

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr1002890036

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása