Továbbra is zajlik az olasz férfibajnokság (A1 Liga) elődöntője, ugyanis a Trentino–Modena és a Cuneo–Macerata párharcban is 2:2 az állás, tehát mindkét párharcban az ötödik meccs dönt a továbbjutásról!

A Bajnokok Ligája-címvédő és klubvilágbajnoki aranyérmes Itas Diatec Trentino, illetve a legjobb négy közé 2003 után ismét bekerülő Casa Modena csatájában eddig mind a négy alkalommal a hazai csapat nyert. Legutóbb csütörtökön találkoztak Modenában, ahol a házigazda az egy hónapja igazolt brazil világbajnok feladó, Bruno Rezende irányításával, illetve a 33 pontos (26 támadás, 2 blokk, 5 ásznyitás) kubai Angel Dennis jóvoltából 3:1-re győzött. A statisztikából kiderül, hogy a Trentino sokkal többet sáncolt és jobban fogadta a nyitásokat, viszont a Modena több ászt szervált.

Cifrább a helyzet a bajnoki címvédő Bre Banca Lannutti Cuneo és a Challenge Kupa-győztes Lube Banca Marche Macerata párharcában, ahol utóbbi nagy lehetőséget teremtett magának a döntőbe jutásra azzal, hogy előbb hazai pályán egyenlített összesítésben, majd idegenben is nyert, így otthon zárhatta volna le az elődöntőt. Nem sikerült. A szerdán rendezett negyedik meccs első, második és harmadik játszmája is elképesztően szoros küzdelmet, és rendkívül színvonalas röplabdát hozott. 1:1 után a harmadik periódusban lendületben volt a házigazda Macerata, de a második technikai szünet után megbicsaklott (16:14 után 16:17), a folytatásban már nem tudta visszavenni a vezetést, és szoros hajrában elbukta a szettet. A negyedik etapot zseniálisan kezdte a Cuneo (6:0), amely ezt a különbséget megtartotta a legvégéig, és a veterán feladó, Nikola Grbic irányításával, illetve a 22 pontos Vladimir Nikolov eredményességének köszönhetően idegenbeli bravúrral tartotta életben továbbjutási reményeit. A statisztikából kiderül, hogy a vendégek sokkal jobban nyitottak, kevesebbet rontottak, mint ellenfelük.

Folytatás mindkét párharcban május 8-án, vasárnap, 18 órától.

Németországban már a döntőnél tartanak a csapatok, és valószínűleg az is hamar véget ért, hiszen a VfB Friedrichshafen a hazai 3:1-es siker után idegenben 3:2-re nyert az SCC Berlin ellen. A fővárosban 7200 néző látta a találkozót, amelyen a hazaiak előbb kétjátszmás hátrányba kerültek, majd egyenlítettek, de végül vesztettek. A címvédő jobban blokkolt, hatékonyabban támadott, a berliniek viszont jobban nyitottak és fogadtak. A statisztikából kiderül, hogy a Friedrichshafen csapatánál öten is tíz szerzett pont fölé kerültek. Folytatás május 7-én, szombaton, 20 óra 30 perctől.

Címkék: olasz német berlin olaszország németország röplabda modena friedrichshafen macerata trentino cuneo

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr782881698

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása