A Pécsi TE-PEAC hazai pályán 3:1-re nyert a Dorog ESE ellen a férfi NB II alapszakaszának huszadik fordulójában, így az utolsó kör eredményeitől függetlenül a második helyen végeznek, tehát feljutási jogot szerezne az NB I-be.

A tét miatt nagyon feszülten, ugyanakkor motiváltan játszottak a baranyaiak, így a bravúros megoldások és a pontatlanságok vegyesen jelentkeztek. A Dorog számára is volt tétje a mérkőzésnek, mert a harmadik hely még elérhető lett volna számukra, ezért ők is lelkesen játszottak.

A dorogiaknál is több hiányzó volt, míg a hazaiaktól Farkas és Tölgyesi hiányzott sérülés miatt. Az első játékrészt türelmes alapjátékkal hozta a Pécs, és a második szettben is vezetett 17:11-re, ám mégis vesztett. Ennek oka elsősorban a sok ki nem kényszerített hiba volt, ami az összes játékelemben jelentkezett, de a legfeltűnőbb a sok nyitáshiba volt. A harmadik játszmára nagyot javult a Dorog, elsősorban kiváló védekezésének következtében, a pécsiek pedig idegesen játszottak, mert a sima győzelemnek induló fontos mérkőzés veszni látszott. Horváth Balázs parádés játékának köszönhetően azonban nem tudott nagyon elhúzni az ellenfél, bár a hajrában már három pont előnye volt. Két kiválóan sikerült csere – Balogh Balázs feladó, illetve Balla Péter átló jött be a pályára – túllendítette a hazaiakat a hullámvölgyön, így hátrányból is sikerült megnyerniük a harmadik etapot. A negyedik játszmát, bár a különbség a végére nem lett nagy, kézben tartotta a Pécs, a szett közepére megszerzett többpontos előnyt sikerült végigvinnie.

Nagy köszönet illeti ezért a helyszínre kilátogató, lelkesen szurkoló nézőket is, akik nem csak ezen a mérkőzésen, hanem az egész idényben segítették a csapatot, és hittek a jó eredményekben is! A PTE-PEAC ezzel elvileg feljutott az NB I-be. „A tét miatt feszülten játszottunk, de megnyerve ezt a küzdelmes mérkőzést, feljutottunk az NB I-be – mondta Gyöngyösi Zoltán a Pécs játékos-edzője. – Indulásunknak szakmai és anyagi feltételei vannak, hiszen mindkét területen nagyobb erőfeszítést igényel a magasabb osztály. Ha megfelelő számú játékosom vállalja a több edzést és mérkőzést, és lehetőségünk is lesz többet edzeni, ami több edzéshelyet jelent, méghozzá olyan időpontban, amire a dolgozó játékosok is odaérnek, akkor vállalható az NB I. A bennmaradáshoz ugyanakkor néhány játékossal is erősítenünk kellene. Miután mi százszázalékosan amatőr csapat vagyunk, és az is maradunk, így ez az erősítés csak ideérkező egyetemistákkal, illetve ingyenes kölcsönjátékosokkal képzelhető el. Az anyagi feltételeket akkor látjuk tisztán, ha megjelenik az új versenykiírás. Mi az első osztályban is amatőr, tagdíjat fizető játékosok maradunk, ez tehát plusz terhet nem jelent. A mérkőzések száma több lesz, a játékvezetői díjak és a nevezési díj is magasabbak az NB I-ben, tehát ez jelentősen növelni fogja a kiadásainkat. Ehhez meg kell erősítenünk a bevételi oldalt is, amihez a város, az egyetem, és néhány szponzor segítsége szükséges.”

Az első osztályú szereplés lehetősége tehát adott, és az indulás feltételei sem tűnnek teljesíthetetlennek. Ez nagy öröm lehet a röplabdát szerető nézőknek, és lendíthet azon a szakosztályépítő munkán is, ami néhány éve megerősödni látszik a felnőtt csapat mögött. Ezt jelzi a szaporodó utánpótlás-játékosok száma, és a nemrégiben indított városi bajnokság is.

NB II, férfiak, alapszakasz, 20. forduló
Pécsi TE-PEAC – Dorog ESE 3:1 (20, –24, 23, 22)

Címkék: pécs röplabda pte nb ii peac

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr642870550

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása