Minden jel arra utal, hogy a szerb férfi röplabda helye a világ élmezőnyében hosszú távon is szavatolt. A felnőttek tavalyi világbajnoki bronza és az ifjúságiak 2009-es világbajnoki címe után megvan az első idei trófea, az ifjúságiak ugyanis a hétvégén a törökországi Ankarában a kontinentális bajnokságot is megnyerték.

A szerb csapat előbb a házigazda törökök feletti győzelemmel jutott az elődöntőbe, ahol magabiztosan győzte le a bolgár válogatottat, majd a vasárnap esti döntőben a kétszeres címvédő franciákat is felülmúlta. A döntő izgalmas és fordulatokban gazdag volt. A hasonló játékerőt képviselő csapatok összecsapásában négy játszmán át egyik sem tudott teljes fölénybe jutni, így a rövidítésre maradt a döntés. A franciák nyerték az első két pontot, majd Szerbia pazar sorozattal 9:2-re húzott el, amit a rivális már nem tudott ledolgozni. Az Európa-bajnokság legjobbjának a kivételesen tehetséges, a szerb felnőtt válogatottban már bemutatkozó, és jelenleg a szlovén Bledben profiskodó 17 éves kraljevói Uros Kovacsevicset kiáltották ki, aki egyben a legjobb ütő és a legponterősebb játékos is lett.

Eredmények
Az A-csoport végeredménye: 1. Oroszország 12 pont, 2. Franciaország 12 pont, 3. Spanyolország 9 pont, 4. Belgium 6 pont, 5. Ukrajna 5 pont, 6. Finnország 1 pont
A B-csoport végeredménye: 1. Bulgária 11 pont, 2. Szerbia 11 pont, 3. Görögország 7 pont, 4. Törökország 7 pont, 5. Lengyelország 6 pont, 6. Németország 3 pont
Elődöntő: Szerbia–Bulgária 3:0, Franciaország–Oroszország 3:2
Az 5–8. helyért: Spanyolország–Törökország 3:2, Görögország–Belgium 3:0
A 7. helyért: Belgium–Törökország 3:2
Az 5. helyért: Spanyolország–Görögország 3:1
A 3. helyért: Oroszország–Bulgária 3:1
Döntő: Szerbia–Franciaország 3:2

(forrás: magyarszo.com)

Címkék: szerb szerbia ifjúsági röplabda európa bajnokság

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr52855990

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása