A Dinamo Moszkva bejutott az orosz bajnokság döntőjébe! Veres Péter Bajnokok Ligája-bronzérmes együttese az elődöntő ötödik mérkőzésén, hazai pályán 3:1-re nyert a Lokomotiv Belgorod ellen, így 3:2-es összesítéssel megnyerte a párharcot. Törökországban Mészáros Dömötör számára véget ért a döntő.

Orosz bajnokság, férfiak, elődöntő, 5. mérkőzés
Dinamo Moszkva – Lokomotiv Belgorod 3:1 (–22, 16, 21, 22) Statisztika itt!
A fővárosiaknál Veres (16 pont, +11), Kazakov (14 pont, +11) és Dante (19 pont, +12) is rendkívül hatékonyan, eredményesen támadott. A Dinamónak ezenkívül a nyitása és a szervafogadása is jobb volt, ennek köszönhető, hogy nagy csatában sikerrel zárta a párharcot. A Zenit Kazany elleni finálét május elsején, jövő vasárnap, idegenben kezdik a moszkvaiak.

Török bajnokság, férfiak, döntő, 3. mérkőzés
Fenerbahce – Arkas Izmir 3:0 (20, 17, 16) Statisztika itt! Képgaléria itt!
A Fener ezen a meccsen minden mutatóban jobban teljesített az Arkas-nál. A sima vereség közepette Mészáros Dömötör volt a vendégek legjobbja. Végigjátszotta a meccset, kilenc pontot szerzett, úgy, hogy a társai közül sem jutott el senki tízig. Az izmiriek végül nem zártak sikertelen szezont, hiszen a Challenge Kupában és a bajnokságban ezüstérmet, a Török Kupában pedig aranyat nyertek. Sajnos az egész idényre rányomta a bélyegét a kanadai edző bizonytalankodása, Glenn Hoag ugyanis nem tudta megtalálni a kezdőcsapatát, képtelen volt letenni a voksát hat ember mellé, és ez leginkább szélsőütő-poszton volt szembetűnő. Hol Mészáros Dömötör kezdett, hol Burutay Subasi, ment a cserebere egyik meccsről a másikra, de mérkőzés közben is, miközben voltak olyan esetek is, amikor akár a kolumbiai Agamez, akár a brazil Bravo gyengélkedett, de őket a legritkább esetben cserélte le a tréner.

Igazuk lett!
Érdekesség, hogy a Fener korábbi edzője, Demeter György más a távozása napján megmondta, hogy az isztambuli együttes megnyeri a bajnokságot, Veres Péter pedig a rájátszás előtt, a Bajnokok Ligája olaszországi négyes döntőjén közölte, hogy szerinte csapata, valamint a Kazany jut a bajnoki fináléba...

Címkék: orosz török moszkva mészáros röplabda veres fenerbahce dinamo izmir arkas lokomotiv belgorod

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr442852795

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása