Fontos nap lesz a kedd és a szerda is a női és a férfi Extraligában egyaránt. A helyosztók között lesz döntő, bronzmeccs, illetve alsóházi rangadó is! Röplabdanagyüzem, hétköznap! Beharangozó!

Extraliga, férfiak, az 5. helyért, 1. mérkőzés

DÁGI KSE – COMPANY NYELVISKOLA-VESZPRÉMI RC
(Április 19. kedd, 18 óra)
A szezon végére immár tisztán kirajzolódtak bajnokság erőviszonyai, s ezek alapján egyértelműen kijelenthető, hogy a Dág az élvonal alsóházának legkiegyensúlyozottabb, talán legjobb csapata, nem véletlenül játszik az ötödik helyért. Már sokszor elmondtuk, leírtuk, hogy hazai pályán különösen veszélyes a kistelepülés együttese, amely a veszprémiek ellen a középszakaszban két szoros és egy sima szettben 3:0-ra nyert. Ez az idény a Dág számára egyértelműen pozitív, hiszen a csapat megnyerte az NB I alapszakaszát, az Extraliga alsóházi középszakaszát, aztán a Kazincbarcikával szemben ugyan lemaradt az elődöntőről, de az alsóházi rájátszásban magabiztosan lépett át a Csepelen. A játékosok és a vezetők nyilván szeretnék győztes párharccal zárni a bajnokságot. A tavaly negyedik veszprémieknek nem volt ilyen diadalmas a közelmúltjuk, de a MAFC ellen ismét jól játszottak, lelkesek, odaadóak, és nem utolsósorban eredményesek voltak, ha ezt a lendületet át tudják menteni, akkor lehet esélyük a Dág ellen.

Tippjeink

Erdős Levente 3:2
Kovács Gábor 3:2
Rodics Dániel 3:0

Extraliga, férfiak, döntő, 2. mérkőzés

KALO-MÉH-KECSKEMÉTI SE – FINO-KAPOSVÁR
(Április 20. szerda, 18 óra)
Az egyik csapat harmadik győzelméig tartó párharc állása: 1:0, a Kaposvár javára.
Nagy fordulatra lenne szükség ahhoz, hogy a kecskemétiek a tavalyihoz hasonlóan az idei bajnoki döntőben is megszorongathassák a címvédő Kaposvárt. Erre természetesen hazai pályán van nagyobb esélyük, bár egy éve is idegenben nyertek egy meccset. Különösen nehéz a dolga a Karagics Mátyás által irányított alföldi együttesnek, hiszen folyamatosan sérülések sújtják a kulcsjátékosokat, igaz, még így is sikerült szettet lopniuk az első találkozón. Természetesen hazai környezetben biztos, hogy kettőzött erővel fognak küzdeni, hiszen amennyiben ezt is elveszítik, nagyon távol kerülnek a bajnoki cím megszerzésének lehetőségétől. A címvédő sokkal felszabadultabb lehet, hiszen az első meccset odahaza magabiztosan, jó játékkal nyerte, és biztosak lehetünk benne, hogy Kecskemétre is győzni mennek, hogy idén hazai közönség előtt avathassanak bajnokot. Erre minden esélyük meg is van, hiszen amennyiben Kaszap Tamás jól tudja kiszolgálni társait, Bagics Balázsék pedig pontra is tudják váltani a jó labdákat, akkor nagy csoda kell az alföldiektől, hogy meglepjék Kántor Sándor együttesét. Apropó Kántor! Abban biztosak lehetünk, ha nagyon ég a ház, akkor – a kupaelődöntőhöz és a fináléhoz hasonlóan – pályára lép az edző is. Az pedig idén is bizonyosodott már többször, hogy ez lendületet ad a somogyiaknak.

Tippjeink

Erdős Levente 1:3
Kovács Gábor 3:2
Rodics Dániel 1:3

Extraliga, férfiak, a 3. helyért, 2. mérkőzés

VEGYÉSZ RC-KAZINCBARCIKA – DUNAFERR SE
(Április 20. szerda, 17 óra 30 perc)
Az egyik csapat harmadik győzelméig tartó párharc állása: 1:0, a Dunaferr javára.
Ahogy ebben a szezonban mindig, a bronzpárharc első meccsén is nagyon csatázott egymással az újvárosi és a borsodi csapat. A motiváció mindkét oldalon megvan, hiszen az érem a tét! Vasárnap nem a megszokott összeállításban szerepelt a Kazincbarcika, ez nyilván nehezítette a csapat dolgát. Sérülések, egészségügyi problémák miatt valószínűleg szerdán is többen hiányozni fognak. Az egymás elleni mérleg a Dunaferr fölényét mutatja, de a Vegyész nyilván nem most szeretne búcsúzni hazai közönségétől... Az egyik legfontosabb feladat a Kazincbarcikán továbbra is közönség kedvenc, Tomanóczy Tibor semlegesítése lesz, aki az első találkozón nagyszerűen röplabdázott.

Tippjeink

Erdős Levente 2:3
Kovács Gábor 3:2
Rodics Dániel 1:3

Extraliga, férfiak, a 7. helyért, 1. mérkőzés

CSEPEL – MAFC-BME-MAPEI
(Április 20. szerda, 19 óra)
A két csapat felcserélte a pályaválasztói jogot, így a Csepel kezdi otthon a párharcot. Ha igazak az értesülések, ősztől nyolc csapat vesz részt az Extraliga alapszakaszában, tehát az elmúlt két év (abszolút sportszerűtlen, szabályellenes és jogsértő) gyakorlatával szemben ezúttal a nyolcadik csapatnak nem kell az NB I-ben szerepelnie, magyarul a két fővárosi együttes küzdelme tulajdonképpen tétnélküli. A Veszprém elleni harmadik meccs után sárga-piroslapos kizárásban részesülő MAFC-feladó, Vocskó Máté sorsáról ellentmondásos híreket hallottunk. A szabályoknak megfelelően egy meccset automatikusan ki kellene hagynia, ennek ellenére lehet, hogy mégis játszhat. Ez egyáltalán nem elhanyagolható részlet, hiszen vele lényegesen több esélye van együttesének, mint nélküle, hiszen a középszakasz és a rájátszás szinte összes meccsén pontosan passzolt és nagyszerűen irányított. Az egyetemi csapat játékosai érthetően csalódottak voltak a bakonyiak ellen, viharos körülmények között elvesztett párharc után, fontos kérdés, hogy ebből kilábaltak-e, képesek-e az aktuális feladatra koncentrálni. A Csepel a középszakaszban már megmutatta, hogy egyenrangú ellenfele a nagy riválisnak, most ismét itt a lehetőség a bizonyításra!

Tippjeink

Erdős Levente 3:1
Kovács Gábor 3:1
Rodics Dániel 2:3

Extraliga, nők, a 3. helyért, 4. mérkőzés

ÚJPESTI TE – TEVA-GÖDÖLOLŐI RC
(Április 20. szerda, 18 óra)
Az egyik csapat harmadik győzelméig tartó párharc állása: 2:1, az Újpest javára.
Immár tagadhatatlan, hogy nagy baj van Gödöllőn! Hogy mi, azt pontosan nem tudjuk, de a tulajdonképpen jól sikerült debreceni Magyar Kupa négyes döntő óta zuhanórepülésben van a csapat. A Vasas ellen pályaelőnyből 3:0-s összesítéssel elbukott elődöntő után most a bronzpárharcban is vesztésre állnak a gödöllőiek, s a játékuk is összehasonlíthatatlan a korábbival. Ezen persze az abnormális, szakmaiatlan egyhetes szünet változtathat, az elmúlt napokban összeszedhették magukat... Az Újpest pont fordított utat jár be, hiszen a várva várt siker elmaradt a Vasas elleni Magyar Kupa-negyeddöntőben, azóta viszont a fővárosiak pályahátrányból elbúcsúztatták az NRK-Nyíregyházát a bajnoki negyeddöntőben, majd kis híján a címvédő BSE-vel is elbántak. Az UTE tűnik összeszedettebbnek, motiváltabbnak, s így lelkes hazai közönsége előtt lehet újra bajnoki érmes! A lányok gőzerővel készülnek a negyedik összecsapására. Az egyhetes pihenőt szorgos edzésmunkával töltik az újpestiek, mindent megtesznek azért, hogy a legjobb formájukat hozzák. A játékosok felszabadultak, jó hangulatban a komoly erőfeszítésekkel tűzdelt edzésmunka is jobban megy.
Ancsin Ildikó: – Ha már így alakult, hogy a lehetséges harmadik nyert meccset itthon játszhatjuk, az mindenképp plusz motiváció. Mi mindent meg fogunk tenni, hogy itthon tartsuk a bronzérmet.
Kapuvári Melinda: – A hazai pálya előnye és a szurkolók ereje óriási lökést adhat a teljesítményünkhöz.
Dambendzet Nathalie: – Őszintén bízom abban, hogy a megszokott arcokon kívül még sok röplabdarajongót sikerül kicsalnunk a Megyeri útra!
Lutter Eszter: – Abban reménykedem, hogy idén valóban utoljára játszunk már. Ami ugye azt jelenti, hogy megnyerjük a soron következő viadalt.
Kovács Tímea: – Utolsó hazai mérkőzésünkön megteszünk mindent azért, hogy nyakunkba akasszák azt a bronzot!
Farkas Mihály, edző: – A BSE elleni elődöntő után az első gödöllői mérkőzésen még érződött a játékunkon a csalódottság. Szerencsére ezen túl tudtuk magunkat tenni, és mindebből a második és a harmadik találkozón már semmi sem látszott. Az viszont annál jobban érzékelhető volt, hogy a csapat nagyon együtt van, és ha nem is a szezon legjobb játékával, de mindenképp nagyon nagy lelkesedéssel hoztuk a következő két meccset. S ha már idáig eljutottunk, akkor nem szeretnénk kiengedni a kezünkből a bronzérmet. Nagyon bízom benne, hogy hazai közönség előtt – remélem, minél többen kijönnek a mérkőzésre – akaszthatják majd a nyakunkba!

Tippjeink

Erdős Levente 2:3
Kovács Gábor 3:1
Rodics Dániel 3:1

(forrás: utevolley.hu)

Címkék: beharangozó röplabda extraliga

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr522837694

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása