Csütörtökön a Városmajorban a harmadik mérkőzéssel folytatódik a női Extraliga döntője, amelyben a Vasas talán az utolsó pillanatban, a legjobbkor bizonyította, hogy le tudja győzni a címvédő BSE-t! A férfiak fináléja pénteken, Kaposváron kezdődik. Beharangozó!

Extraliga, nők, döntő, 3. mérkőzés

BSE-FCSM – VASAS DUNA AUTÓ ÓBUDA
(Április 14. csütörtök, 18 óra 30 perc)
Az egyik csapat harmadik győzelméig tartó párharc állása: 1:1
Szettet nyert a Vasas a BSE ellen! Furcsa, hogy ez a tény mostanság egyenértékű a csodával, mindenesetre jelzésértékű, hogy öt 0:3 után az óbudaiak lendületbe jöttek, és az első játszma sikere után a meccset is behúzták! Persze, nem volt könnyű dolguk, vagy ha mégis, akkor saját maguknak megnehezítették azt. A végén mindhárom hajrából jól jöttek ki, szoros helyzetben sem remegtek meg a kezek. Az óbudaiaknál mindenki jól játszott a második meccsen, a Városmajorban is csak így lehet esélyük. Egyaránt jól teljesítettek blokkban, mezőnyben, minden játékelemben. A BSE játékát már régen kiismerték az ellenfelek. Egy fontos feladat van: Sándor Renáta semlegesítése. Ezt mindenki tudja, de szinte senki nem képes rá. Az NRK-Nyíregyháza kétszer, az Újpest pedig egyszer végre tudta hajtani, s most a Vasas is bizonyította, hogy ebben a témakörben nem csak elméletben, hanem gyakorlatban is kiváló kivitelező. Sándor Renáta a másdik meccsen nem játszott jól, sokat hibázott. Nem is az volt a fő baj, hogy nem ütötte be a labdákat, hanem az, hogy ütéseiből a Vasas szerzett közvetlen pontokat, mert azok vagy a blokkba, vagy a hálóba, vagy a vonalon túlra szálltak. Taktikailag ezúttal nagyon rendben volt a Vasas, jó helyen voltak a sáncok, a mezőnyemberek, támadásban pedig a várakozásoknak megfelelően remek húzás volt, hogy Miklai Zsanett visszament szélre. Az óbudaiak az első szettben bizonyították, hogy tudunk simán is nyerni, utána meg azt, hogy küzdeni is nagyon képesek, és egy már agyonnyert, de majdnem elvesztett szettet is be tudnak húzni. A Vasas-szurkolók megint nagyon fontos szereplői voltak a sikernek, biztatásukkal jelentős segítséget nyújtottak a lányoknak, ezenkívül kikezdték az ellenfél kulcsemberét, Sándor Renátát, akire egyébként is nagy teher nehezedik. Nagyszerű röplabdázó ő, de fiatal, és nem biztos, hogy bírni fogja az edzői és a lelátói beszólásokat egyszerre... A BSE-nek vigyáznia kell a két éve tartó hazai veretlenségére!

Tippjeink

Erdős Levente 2:3
Kovács Gábor 3:2
Rodics Dániel 3:1

Extraliga, férfiak, döntő, 1. mérkőzés

FINO-KAPOSVÁR  KALO-MÉH-KECSKEMÉTI SE
(Április 15. péntek, 19 óra 15 perc)
A férfidöntővel immár az a legnagyobb baj, hogy nem lehet tudni, mikor rendezik a mérkőzéseket. Egyszerűen képtelenség, ami ezzel kapcsolatban zajlik. A versenynaptárt az eredetihez képest kétszer módosították, de a legutóbbi verzióhoz képest is borultak a dátumok. A második meccset hétfőre írták ki, aztán jött a telefon, hogy kedd, de ezt is gyorsan módosították szerdára, miközben a pénteki első találkozó egyes internetes források szerint hétfőn lesz! Felhívtuk Karagics Mátyást, a Kecskemét edzőjét, aki elmondta: pénteken lesz az első, szerdán a második összecsapás. Bízzunk benne, hogy ő jól tudja...
Ami pedig az esélyeket illeti, sok a bizonytalanság. A Kaposvár jelenlegi erejét nagyon jól mutatják a közelmúltbeli mérkőzései. A címvédő somogyi csapat az elmúlt években, a Közép-európai Ligában megszerzett rutinjával kerekedik ellenfelei fölé. Vége a 3:0-s meccsek korszakának, a középszakasz, a Magyar Kupa négyes döntő és a bajnoki negyeddöntő is arról árulkodott, hogy a kaposváriaknak bizony meg kell küzdeniük minden sikerért a Kazincbarcika, a Dunaferr és a Kecskemét ellen. Idegenben sem esélytelenek az alföldiek, kérdés, hogy mennyire lesznek képesek hatékonyan, kevés hibával támadni. Egyelőre talány, hogy Kántor Sándor pályára lép-e. Már az is meglepetés volt, hogy a Vegyész elleni párharc szoros első találkozója után idegenben nem állt be... A kecskemétiek tehát egyelőre nem sejtik, hogy a kaposváriakon kívül kivel kell még megküzdeniük. Kántorral is? Netán a játékvezetőkkel is?

Tippjeink

Erdős Levente 3:1
Kovács Gábor 3:0
Rodics Dániel 3:1

Címkék: kecskemét beharangozó kaposvár röplabda vasas bse extraliga

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr802822686

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása