A BSE-FCSM hazai pályán 3:0-ra nyert a Vasas Duna Autó Óbuda ellen a női Extraliga döntőjének első mérkőzésén. Ez volt a két csapat ötödik egymás elleni meccse a jelenlegi szezonban, a mérleg öt városmajori siker, 15:0-s játszmaarány...

Érdekes módon a szűkös városmajori csarnokban nem volt teltház...

Nagy Eszter szerezte a finálé első pontját, Miklai Zsanett szélsőtámadásával tartotta előnyét a vendégcsapat (2:4). Sándor Renáta egyenlített (4:4), Oláh Vivien ászértékűt nyitott (5:7), de Sándor hátsósoros ütésével és egy rossz labdakezeléssel már a BSE vezetett az első technikai szünetben (8:7). Dékány lehúzott egy visszapattanó labdát, megint az óbudaiak álltak jobban (8:9), de amikor ütést rontott, újra fordult az állás (10:9). Tóth Gáborné és Sándor rossz ütésének köszönhetően fordított a Vasas (10:12). Ezúttal meg tudta tartani előnyét a látogató, Hollósy László időt kért (11:14). Dékány Bernadett a hátsó sorból bombázott, együttese a második kötelező szünetben is hárommal vezetett (13:16).

Milovits Júlia és Oláh Vivien is nyitást rontott, de Dékány és Oláh ütéseivel tartotta a differenciát a vendégcsapat (15:18). Sándor Renáta felhozta mínusz egyre a BSE-t, Jókay Zoltán időt kért (17:18). Sándor egyenlített, de Miklai továbblendített csapatát. A liberó, Vatai Gabriella remeket, de Dékány támadás-befejezése nem volt hatékony, Sándor duplájával fordított a címvédő, Jókay időt kért (21:19). Milovits rontott, Sándor Renáta pedig elintézte az első szettet (25:21, 1:0).

Az, hogy Sándor Renáta ellen nem tudnak hatékonyan védekezni az óbudaiak, nem újdonság. De eredményes, határozott, ellenállhatatlan szélsőtámadás nélkül esélytelen a Vasas.

Tóth Gáborné ütötte a második játszma első pontját, aztán nyitott egy ászértékűt (3:0). Jókay Zoltán gyorsan időt kért (4:0), aztán a csapatkapitány, Takács Zsófia ászértékű szervájával felzárkózott a látogató (4:3). Kötél Dóra széles ütésével egyenlített a Vasas (6:6), de az első technikainál megint a hazaiak álltak jobban (8:7). A folytatásban újra ellépett a házigazda, amely ekkor már egyértelműen uralta, irányította a játékot (12:9). Nem volt teljesen világos, hogy miért a magyar mezőny egyik legjobb liberóját, Tóth Andreát nyitották az óbudaiak. Felkapaszkodott mínusz egyre a Vasas, de a címvédő a remek mezőnymunkára alapozva eredményes ellentámadásokat vezetett. Feltűnő volt a látogatók gyenge támadóhatékonysága, az ütőjátékosok sokszor elugrották magukat, így csak kényszerejtésekkel próbálkozhattak.

Takács Zsófia szinte egyáltalán nem volt játékban, Dékány Bernadettnek pedig nem nagyon jöttek össze a próbálkozásai (16:12). Szinte mindenből pontot szerzett a BSE, Jókay Zoltán időt kért (18:12). Totálisan leblokkolt a vendégcsapat, Gudmann Csilla kétszer is ászértékűt nyitott, a Vasas trénere feladót cserélt, Milovits Júliát váltotta Lutter Liza. Bajnoki döntőben kiváltképp megalázó, tízpontos különbség alakult ki (22:12). Sándor Renáta is ászt szervált, Kötél Dóra ütésével zárult a második játszma. Katasztrofális nyitásfogadása miatt teljes összezuhant a Vasas (25:13, 2:0).

„Szeretném látni a pírt az arcodon! Olyan sápadt vagy, mint a mez!” – mondta a szünetben Jókay Zoltán, a Vasas edzője.

Dékány duplájával kezdődött a harmadik etap, közben Miklai rontott támadást. Gudmann Csilla ásznyitásával átvette a vezetést a házigazda (3:2), és gyorsan el is lépett továbbra is nagyon sokat hibázó ellenfelétől, Jókay nem várta meg a technikait, időt kért (7:3). A helyzet nem változott, Miklai és Vatai jól játszott, Dékány nem, Takács pedig alig kapott labdát. A hazaiak parádésan mezőnyöztek és hatékonyan támadtak (12:8). Sándor Renáta ütést rontott, két pontra zárkózott a nyitásokat pontatlanul fogadó vendég (12:10). Nagyszerűen küzdött a Vasas, és tapadt ellenfelére (13:12), de két rontás után Jókay Zoltán időt kért (15:12). A második technikai után még csak két pont volt közte (17:15), de a folytatásban megint teljesen összeszakadt a Vasas, a házigazda BSE pedig remek játékkal lezárta a meccset (25:19, 3:0).

A két együtt ebben a szezonban most játszott egymással ötödször. A mérleg öt BSE-győzelem, 15:0-s játszmaarány... Nem túl jó előjelek a folytatásra a Vasas számára.

Extraliga, nők, döntő, 1. mérkőzés

BSE-FCSM – Vasas Duna Autó Óbuda 3:0 (21, 13, 19)
Városmajor 300 néző. Játékvezetők: Adler, Tillmann
BSE: Gudmann, Tóthné, Sándor R., Horváth A., Kötél D., Hackl. Csere: Tóth A. (liberó). Edző: Hollósy László
Vasas: Milovits, Nagy E., Takács Zs., Dékány, Miklai, Oláh V. Csere: Vatai (liberó), Lévai, Lutter L., Borsos. Edző: Jókay Zoltán

Az eredmény alakulása. 1. játszma: 8:7, 11:14, 19:19, 23:20. 2. játszma: 8:7, 14:12, 19:12, 23:13. 3. játszma: 8:5, 14:12, 19:15, 23:17

Az egyik csapat harmadik győzelméig tartó párharc állása: 1:0, a javára.

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK

Hollósy László: – Az egész mérkőzés nagyon nehéz volt. Kívülről lehet, hogy könnyűnek tűnt, de végig koncentrálnunk kellett a sikerért. Jókay Zoltán alaposan megkeverte csapatát, Oláh Vivien kezdett, erre készültünk, de meg is forgatta csapatát. Idő kellett, hogy megszokjuk, kire kell szerválni, és kik azok, akikkel a hálónál találkozunk. Fegyelmezetten játszottunk, a folytatásban is nagyon kell koncentrálnunk, még nincs vége a döntőnek! Ha ilyen tudatosan fogunk játszani, akkor van esélyünk két nap múlva is, de a lelkes Vasas-tábor nyilván megháromszorozódik, az óriási hangulat miatt fel kell kötnünk a gatyánkat.
Jókay Zoltán: – Jól kezdtük a mérkőzést, egészen az első szett végjátékáig jól játszottunk. Aztán elkövettünk három technikai hibát, amelyek megpecsételték a sorsunkat abban a játszmában. Pedig akkor már nem is kellett volna kockáztatnunk. A második szakaszban nem beszélhetünk játékról. Jól nyitott a BSE, a mi fogadásunk pedig szétesett, ez rányomta bélyegét a szettre. A harmadikban néha-néha bele tudtunk kapcsolódni a játékba, ennyi... Át kell beszélnünk a dolgokat, otthon emelt fővel nekimegyünk a BSE-nek!

Az 5. helyért, 1. mérkőzés: NRK-Nyíregyháza – MÁV Előre SC 1:3 (–16, –14, 21, –17)
A 7. helyért, 1. mérkőzés: Békéscsabai RSE – Albrecht-Miskolci VSC-MISI 3:0 (9, 15, 12)

Címkék: röplabda vasas bse extraliga

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr462815184

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása