Így verte a Dág a Csepelt

 2011.04.04. 18:00

A Dági KSE hazai pályán 3:0-ra nyert a Csepel ellen a férfi Extraliga 5-8. helyéért zajló rájátszásának első mérkőzésén. Ezen a verőfényes, igazi tavaszi vasárnapi napon ebben a szezonban harmadszorra kerekedtek fel a csepeliek, hogy Dágra látogassanak bajnoki mérkőzést játszani. Az előző két alkalommal izgalmas és színvonalas összecsapás kerekedett ki a dologból...

Már az első labdamenetekből sejteni lehetett, hogy mi lesz a fővárosiak sorsa, hiszen azonnal csapnivaló nyitásfogadással és még rosszabb befejezésekkel indítottak, így pedig pillanatok alatt 8:4 volt az állás a Dág javára. 10:4-nél már időt kellett kérni, majd 16:8 volt az eredményjelzőn, amikor a második technikai szünet elérkezett. A totális zavar innentől kicsit oldódott és sikerült néhány pontot szereznie zsinórban a Csepelnek, és 18:16-nál már-már úgy tűnt, hogy akár még keresnivalója is lehet ebben a játszmában a látogatónak, ám azonnal jött pár buta hiba, és pillanatok alatt 22:18 lett a Dágnak, innen pedig már nem hagyták magukat a hazaiak (25:20, 1:0).

A második szett is hasonlóan indult, rengeteg volt az egyéni hiba mindkét oldalon, de persze azért a csepeliek gondoskodtak róla, hogy amikor kicsit szorosabbá vált az eredmény, azonnal történjen valami, ami a hazaiak malmára hajtja a vizet. 8:3 után feljöttek 10:9-re, innen azonnal 13:9 lett az állás, és megint futhattak az eredmény után a fővárosiak. 19:19-nél sikerült utolérniük a Dágot, de megint jött két rontás (21:19), innen pedig már nem volt kérdéses a történet, mert megint sikerült a végjátékot elrontania a Csepelnek (2:0).

A harmadik felvonásban szerkezetet váltott a Csepel, Kunert Mátyás helyett Budaházi István lett a feladóátló, az ő helyét pedig Szabó-Erdélyi Mátyás foglalta el a középen. Úgy festett, bejött a húzás, mert végig irányítani tudta a játékot a vendég, és vezetett is (8:6, 16:15). Ezután el tudtunk húzni három ponttal a Csepel, úgy festett, sikerül szépítenie, de 22:20-ról egyenlített a Dág, persze most annak köszönhetően, hogy hajmeresztő hibákat vétett a látogató. Szerzett még egy pontot a fővárosi együttes, de 22:23 után három hiba következett, és a Dág megnyerte ezt a szettet is (25:23, 3:0).

Az alacsony színvonalú, igen lagymatag mérkőzésen a kevesebbet hibázó hazai csapat megérdemelten nyert.

Extraliga, férfiak, rájátszás, az 5-8. helyért, 1. mérkőzés

Dági KSE – Csepel 3:0 (20, 21, 23)
Dág, 100 néző. Játékvezetők: Tillmann, Szabó Zs.
Dág: Oszuska G., Pollák, Horváth G., Oszuska II Z., Jánossy, Szauter P. Csere: Zirigh (liberó), Szombath. Edző: Oszuska I Zoltán, Szauter Ferenc
Csepel: Pajor, Buzás, Tamasi, Budaházi, Kunert, Daróczi. Csere: Fogl (liberó), Szabó-Erdélyi, Sow. Edző: Tamás Zoltán

MAFC-BME-Mapei – Company Nyelviskola-Veszprémi RC 3:2 (20, –25, –17, 20, 17)

(forrás: csepelirc.hu)

Címkék: csepel röplabda extraliga dág

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr152799436

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása