Veszett fejsze nyele

 2011.04.01. 17:57

Vasárnap a harmadik mérkőzésekkel folytatódik a férfi Extraliga elődöntője, amely az immár két vereséggel rendelkező vendégcsapatok számára valószínűleg a közmondásbeli veszett fejsze nyelével egyenértékű. A hét utolsó napján elkezdődik a rájátszást az alsóházban is. Beharangozó!

Extraliga, férfiak, elődöntő, 3. mérkőzések

KALO-MÉH-KECSKEMÉTI SE – DUNAFERR SE
(Április 3. vasárnap, 17 óra)
Az egyik csapat harmadik győzelméig tartó párharc állása: 2:0, a Kecskemét javára.
A párharc második meccsén is jobban, hatékonyabban, pontosabban, kevesebb hibával játszott a Kecskemét, amely megérdemelten vezet összesítésben 2:0-ra. Bizony, jelenleg nem sok érvet tudnánk felsorolni a Dunaferr mellett, tehát nagyon úgy tűnik, hogy a párharc vasárnap véget ér.
„A dunaújvárosiak érezték, hogy ezt a meccset minden körülmények között hozniuk kell, úgy is álltak hozzá – kezdte Karagics Mátyás, a Kecskemét edzője. – Az első szettben nagyon jól játszottak, borzasztó keményen, kockáztatva szerváltak, sok foghatatlan nyitásuk volt, sokszor tudták, hol fogunk támadni, tehát tényleg jól játszottak. A szett végén így is fel tudtunk jönni, és húsz fölött már csak egy pont volt az előnyük, ott három taktikai sánchibát vétettünk, ezekkel tudták megnyerni a játszmát. Akkor már éreztem, hogy feljövőben vagyunk. Gondoltam, hogy megfordíthatjuk a mérkőzést, és így is történt. Ahogy puhultak az ellenfél szervái, úgy játszottunk támadásban egyre látványosabban. Bár szorosnak tűnik a második játszma is, az hasonló volt, mint az első, de most sokáig mi vezettünk, és bár a végére feljöttek két pontra, végül mi nyertük, és utána végig uraltuk a mérkőzést. Borzasztó idegfeszültséggel teli mérkőzés lesz a vasárnapi. Nagy az elvárás a csapattal szemben, hogy hazai pályán nyerjük meg a harmadikat, és akkor döntőbe jutunk. Ezt magukban biztosan érezni fogják a játékosok is, akikről azért valamelyest megpróbálom levenni a terhet, de ez nem könnyű. Az a kérdés, hogy a Dunaújváros lélekben feladta-e, vagy ugyanúgy játszik, mint a csütörtöki első szettben. Ha a nagy akarás és az idegesség miatt merev kézzel fogunk pályára lépni, és ők jól játszanak, akkor nagyon-nagyon nehéz mérkőzés vár ránk.”

Tippjeink

Kovács Gábor 3:2
Erdős Levente 3:1
Rodics Dániel 3:1

FINO-KAPOSVÁR – VEGYÉSZ RC-KAZINCBARCIKA
(Április 3. vasárnap, 18 óra)
Az egyik csapat harmadik győzelméig tartó párharc állása: 2:0, a Kaposvár javára.
Nagyon sokáig, talán örökké emlékezni fogunk a párharc csütörtöki, második meccsére, amelyet 2:0-ról és az ötödik szettben meccslabdáról vesztett el a borsodi együttes. A Vegyésznek ebben a szezonban ez volt a negyedik olyan mérkőzése, amelyet kétjátszmás előnyről bukott el. A tehetséges fiatalok nyilván rendkívül csalódottak, hiszen eddigi pályafutásuk talán legnagyobb sikere lett volna ez a győzelem. A párharc a végéhez közeledik, eddig két szoros meccset játszottak a csapatok, mindkettőn volt sansza a Kazincbarcikának, végül mindkettő megúszta a címvédő, és ne legyen kétsége senkinek, a harmadikat is meg fogja...
„Jó mérkőzésen kaptunk ki csütörtökön, jól játszott a csapat – tekintett vissza Dudás András, a Vegyész RC edzője. – Volt esélyünk a győzelemre, de a kaposváriakat végül nem sikerült teljesen kizökkentünk abból a játékból, amit a meccs folyamán végig nyújtottak, és a hosszabb kispadjuk révén ezt az ötödik szett végéig meg tudták valósítani. 2:0-s vezetésünk után fegyelmezettebbek lettek, sokkal jobban koncentráltak, mint addig, mi pedig ettől kezdve hullámzóan teljesítettünk, de továbbra is óriási akarattal küzdöttünk. Itt azért meglátszott, hogy melyik csapat tréningezik napi kétszer, hiszen a mieinken a negyedik és az ötödik szakaszban már a fáradság jelei is mutatkoztak, ez pedig hozzájárult ahhoz, hogy a döntő pillanatokban többször is rossz döntéseket hoztunk. Ráadásul úgy érzem, hogy egy kis szerencse most is hiányzott, hogy szebb eredményt érjünk el. Bízom benne, hogy a somogyiak otthonában újra meg tudjuk ismételni az elődöntőben eddig nyújtott harcos teljesítményünket, és ismét egy kiegyensúlyozott, feszült meccset tudunk játszani. Igyekszünk addig teljesen regenerálódni, hogy frissen léphessünk pályára az első két találkozó minden tapasztalatával és fejlődésével gazdagodva. Amikor kiderült, hogy a Kaposvár ellen játszunk a döntőbe jutásért, legalább egy meccset mindenképpen nyerni akartunk, úgyhogy így indulunk neki a találkozónak, viszont a somogyiak biztosan nem szeretnének még egyszer elutazni hozzánk, úgyhogy egy jó összecsapásra van kilátás.”

Tippjeink

Kovács Gábor 3:0
Erdős Levente 3:1
Rodics Dániel 3:1

Extraliga, férfiak, rájátszás, az 5-8. helyért, 1. mérkőzések

MAFC-BME-MAPEI – COMPANY NYELVISKOLA-VESZPRÉMI RC
(Április 3. vasárnap, 17 óra)
Hiába tűnik erősebbnek a bakonyiak játékoskerete, a fővárosiak ebben a szezonban háromszor nyertek a két csapat egymás elleni párharcában, és csak egyszer kaptak ki. Legutóbb, a középszakaszban, Káposztásmegyeren durván leütötte vendégét a MAFC (3:0), amely az utolsó fordulóban némi meglepetésre idegenben is győzött (3:2), így megelőzte a Veszprémet a tabellán, és pályaelőnyre tett szert a rájátszásban. Nyári Sándor, a dunántúliak edzője a centereire panaszkodik, ami kifejezetten rossz előjel csapata számára, hiszen a fővárosiak eddig is leginkább középen verték meg őket.
„Pozitívumként értékelem, hogy a csapat gerince nagyon jó hozzáállással dolgozik, ilyenkor jó edzést tartani – mondta Nyári mester. – Egyetlen negatívum, hogy egy-két kulcsemberünknél még mindig vannak edzéslátogatási problémák, a játékosok hetven százaléka akarja a sikert, néhány játékos viszont úgy érzem, hogy nemcsak az elfoglaltságai, hanem érdektelenség miatt sem jár edzésre. A centereink hiányát érzem meg elsősorban, de az adottságunk és a létszámunk megvan ahhoz, hogy legyőzzük a MAFC-ot. A csapat a centerproblémáink ellenére lendületben van, a szélsőkkel rendben vagyunk, bár néhány hiányzó ezeken a posztokon is van. Az önkormányzatot minden köszönet megilleti, mert megerősítették a költségvetésünket, így tervezhetjük a csapat jövőjét. Megnyugtató számomra az is, hogy a vélt viharok elcsendesedtek az utánpótlásunk körül. Teljes létszámban vagyunk az edzéseken, a srácok bizonyították, hogy szeretik a röplabdát és a csapatot. Visszatérve a MAFC elleni mérkőzésre, az akaraterő perdöntő lesz, a védekezésünkkel centerposzton lehet gond, fizikálisan nincsenek problémáink, sérültünk sincs, célunk, hogy megmutassuk a tudásunk valós szintjét. Érezzük a felelősséget, tudjuk, hogy az első meccset kell ellopni a MAFC-tól.”

Tippjeink

Kovács Gábor 3:2
Erdős Levente 2:3
Rodics Dániel 3:1

DÁGI KSE – CSEPEL
(Április 3. vasárnap, 18 óra)
Az NB I alapszakasza és az Extraliga középszakasza után a rájátszásban is találkozik a két nagy rivális! Érdekesség, hogy a jelenlegi szezonban csak a Kazincbarcika és a Csepel tudott nyerni a Dág otthonában. Ezúttal is szoros csata várható. Arról szokás szerint senkinek fogalma sincs, hogy a fél év múlva kezdődő következő szezont milyen rendszerben bonyolítják le, tehát mondjuk az elmúlt két év gyakorlata szerint a nyolcadik hely ezúttal is kiesést, csupán NB I-es indulási jogot ér-e? Nem könnyű így játszani, készülni, de más választás nincs, mindenki szeretné biztonságban érezni magát, tehát elkerülni az utolsó helyet.

Tippjeink

Kovács Gábor 3:0
Erdős Levente 3:1
Rodics Dániel 3:1

NB I, férfiak, rájátszás, a 9-11. helyért
Április 1. péntek, 19 óra: HPQ-Szegedi RSE – Szolnoki Főiskola RK-SI
Április 3. vasárnap, 17 óra: Sümegi RE – HPQ-Szegedi RSE
NB I, férfiak, rájátszás, 12-14. helyért
Április 1. péntek, 20 óra: Sollight-Nyíregyházi FRK – Felsővárosi-Masita FRKE

NB II, férfiak, alapszakasz, 18. forduló
Április 2. szombat, 14 óra: Kinizsi SK-Gyenesdiás – Kunhegyes ESE
Április 3. vasárnap, 14 óra: 1. MCM-Diamant-Kaposvár – Dorog ESE
Április 3. vasárnap, 14 óra: Kiskunlacházi RSE – Pécsi TE-EAC
NB II, nők, Keleti-csoport, alapszakasz, 18. forduló
Április 2. szombat, 17 óra: Röpke SE-Kecskemét – Honvéd Zrínyi SE
Április 2. szombat, 18.30: TFSE-KRA – Közgáz SC-DSK
Április 3. vasárnap, 17 óra: Jászberényi RK – NRC-Kazincbarcika
NB II, nők, Nyugati-csoport, alapszakasz, 18. forduló
Április 2. szombat, 14 óra: Haladás VSE – Győri Dózsa SE
Április 2. szombat, 15 óra: Tatabányai Volán SE – Szombathelyi Egyetemi SE
Április 2. szombat, 17 óra: Vasi Sportakadémia – Pécsi TE-PEAC

(forrás: kesport.hu, Borsod Online, hajraveszprem.hu)

Címkék: beharangozó röplabda

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr282791682

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása