A rájátszás mérkőzéseivel folytatódik a férfi Extraliga küzdelemsorozata. A Veszprém a MAFC-cal vív az egyik csapat második győzelméig tartó párharcot az 5-8. helyért. Az NB I-ben a Sümeg a 9-11. helyért játszik.

„Buta módon átdobtuk a MAFC térfelére a labdát, hiszen a hazai sima 3:0 után képesek voltunk kikapni a középszakaszban idegenben 3:0-ra, majd itthon 3:2-re – kezdte Nyári Sándor, a Veszprém edzője. – Oroszlánt csináltunk a macskából. Azonban tartozunk magunknak annyival, hogy most bizonyítsuk, mi vagyunk a jobbak, és visszakerüljünk méltó helyünkre. Tudjuk, mi a dolgunk, ezért remélem, két meccsből elintézzük ezt a párharcot. A hét elején erősítő munkát végeztünk, majd a játékelemek gyakorlására is sor került. Sajnos élek a gyanúval, hogy a krónikusan hiányzó kulcsemberek nem mindig munkahelyi elfoglaltság miatt nem jelennek meg az edzéseken. Mindezek dacára remélem, a szebbik arcunkat mutatjuk, és már vasárnap behúzzuk az első győzelmet.”

Nyári Sándor úgy fogalmazott, az év eleji célkitűzéshez szeretné tartani magát, vagyis amikor azt mondta, a reális eredmény a 4-6. hely a veszprémiek számára, akkor azt komolyan is gondolta.

A férfi NB I-ben a Sümeg a 9-11. helyért harcol. Eddig egyetlen vereséget tud felmutatni a csapat, a Szolnoktól kapott ki, de vasárnap lehetősége adódik a javításra a Szeged ellen. „A csongrádiak nagy csalódásként élték meg, hogy kiestek az Extraligából – mondta Markó Gábor, a Sümeg játékos-edzője. – Hogy ez a kudarc még nagyobb küzdést, vagy netán méla beletörődést hoz-e ki a szegediekből azt nem tudni. Épp ezért bátor, elszánt játékot várok a mieinktől, remélem, meg tudjuk szorongatni riválisunkat.”

Az NB I 12-14. helyéért játszó Sollight-Nyíregyházi FRK feszültség nélkül készülhet a bajnokságból hátralévő négy meccsére. Mivel a korábbi eredményeket magukkal hozták a csapatok, a záró szakaszt ötgyőzelemnyi előnnyel kezdi a szabolcsi együttes, így a Székesfehérvár és a Debrecen elleni meccsek eredményétől függetlenül a trió élén, a 12. helyen zárja a csapat.

A hétvégi program

Április 1. péntek
NB I, férfiak, rájátszás, a 9-11. helyért
19 óra: HPQ-Szegedi RSE – Szolnoki Főiskola RK-SI
NB I, férfiak, rájátszás, a 12-14. helyért
20 óra: Sollight-Nyíregyházi FRK – Felsővárosi-Masita FRKE
Április 3. vasárnap
Extraliga, férfiak, elődöntő, 3. mérkőzések
17 óra: Kalo-Méh-Kecskeméti SE – Dunaferr SE
18 óra: Fino-Kaposvár – Vegyész RC-Kazincbarcika
Extraliga, férfiak, rájátszás, az 5-8. helyért, 1. mérkőzések
17 óra: MAFC-BME-Mapei – Company Nyelviskola-Veszprémi RC
18 óra: Dági KSE – Csepel
NB I, férfiak, rájátszás, a 9-11. helyért
17 óra: Sümegi RE – HPQ-Szegedi RSE

(forrás: Veszprém megyei Hírlap, Szabolcs Online)

Címkék: röplabda extraliga

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr182789778

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása