A Kalo-Méh-Kecskeméti SE hazai pályán 3:1-e nyert a Dunaferr SE ellen a férfi Extraliga elődöntőjének első mérkőzésén. Az alföldiek a negyedik szettben nehéz helyzetben, komoly hátrányban voltak, de még éppen idejében eszméltek, megfordították az állást, és lezárták a mérkőzést. Képgaléria itt!

A kecskemétiek meggyőző játékot mutatva hozták a nyitó szettet, aminek végére egy rossz dunaújvárosi nyitásfogadást követően Farkas Péter tett pontot. Jóval szorosabb lett a második játékrész, mint azt az elején sejteni lehetett. A hazaiak most is magukhoz ragadták a vezetést, és egészen 10:5-ig jól is mentek, de az újvárosiak egy időkérés után apait-anyait beleadva 11:11-nél utolérték a kecskemétieket, akik olyannyira megtorpantak, hogy a második technikai szünetben már 16:13-ra a Dunaferr vezetett. Éppen időben kapcsolt, és fel tudott még állni a házigazda, amely 16:16-nál egyenlített, és ha már lendületben volt, kemény munkával 25:22-re meg is nyerte a játszmát (2:0).

Kis túlzással kijelenthető, hogy a kecskemétiek előző játszmabeli hullámvölgye ezúttal az egész szetten végighúzódott. A dunaújvárosiak most semmit sem bíztak a véletlenre, és ellentmondást nem tűrően darálták be a teljesen kiengedő hazaiakat, akik már a játékrész közepén lemondtak a háromjátszmás győzelem gondolatáról. Ekkor több fiatal mellett a hosszú sérülésből visszatérő Tóth II Gábor is beszállt egy darabig, de nem tudott sokat hozzátenni együttese teljesítményéhez. Szabó Balázs remek nyitásai és Dávid Csanád bombaütései szétzilálták a hazaiakat (16:25, 2:1).

Körülbelül ott folytatta a Kecskemét, ahol előzőleg abbahagyta. Mire a nézők visszaértek a büféből, már 3:0-ra vezetett a vérszemet kapó dunaújvárosi csapat, így ismét volt honnan felállniuk a hazaiaknak. A kecskemétiek küzdeni nagyon tudnak, és ezt bizonyították is. Fokozatosan ledolgozták hátrányukat, 18:18-nál egyenlítettek, sőt rögvest át is vették a vezetést, hiszen a jobb vállát fájlaló Tóth II Gábor a rosszabb kezével, ballal ütött! A végjátékba érve előbb Tóth I Gábor vitt be egy szemfüles ütést, majd Rapi Róbert tette fel az i-re a pontot (25:22, 3:1).

Extraliga, férfiak, elődöntő, 1. mérkőzés

Kalo-Méh-Kecskeméti SE – Dunaferr SE 3:1 (19, 22, –16, 22)
Kecskemét, 300 néző. Játékvezetők: Bodrogi, Csizmarik
Kecskemét: Tóth I G., Rapi, Somodi, Farkas P., Csala, Dorcsák. Csere: Szabó T. (liberó), Hatvany Zs., Tóth II G., Bokor G., Erki, Szappanos D. Edző: Karagics Mátyás
Dunaferr: Bokor E., Tóth A., Tomanóczy, Hatvany A., Lukács A., Szabó B. Csere: Pápai (liberó), Szűcs A., Dávid Cs. Edző: Ruffing Péter

Az eredmény alakulása. 1. játszma: 3:2, 7:5, 14:11, 18:13, 20:16. 2. játszma: 5:2, 8:5, 10:5, 12:11, 12:13, 13:16, 18:17, 22:20. 3. játszma: 1:3, 4:8, 5:12, 7:16, 12:18, 14:21. 4. játszma: 0:4, 2:8, 9:15, 15:16, 20:18 
 
Az egyik csapat harmadik győzelméig tartó párharc állása: 1:0, a Kecskemét javára.

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK

Karagics Mátyás: – Nem játszottunk jól, de a rájátszásban már az a fontos, hogy győzni tudjunk. Feszültek voltunk, ennél jobbak leszünk a folytatásban.
Ruffing Péter: – Álmosan kezdtünk, és nem bírtunk a hazaiak agresszív nyitásaival. A folytatásban javult a nyitásfogadásunk, a negyedik játszmában sokpontos előnyt pocsékoltunk el.

(forrás: kesport.hu, nso.hu)

Címkék: kecskemét dunaújváros röplabda dunaferr extraliga

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr892780416

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása