A részben (?) a csapatok tudta nélkül módosított versenynaptárnak köszönhetően már hétfőn kezdetét veszi a férfi Extraliga elődöntője, amelyben két klasszikus párharcot, Kaposvár-Kazincbarcika és Kecskemét-Dunaferr összecsapásokat rendeznek. A nagyobb figyelem ezúttal utóbbi szériára irányul, hiszen itt várható nagyobb küzdelem a döntőbe jutásért. A párharcok az egyik fél harmadik győzelméig tartanak. Beharangozó!

FINO-KAPOSVÁR - VEGYÉSZ RC KAZINCBARCIKA
(március 28., hétfő, 18 óra)

A klasszikus, a rangadó, a meccsek meccse, a címvédő és azon csapat találkozója, amely  a somogyiakon kívül legutóbb bajnokságot tudott nyerni, ám a két elődöntő közül ezúttal ez tűnik a simábbnak, a gyorsabbnak, az egyszerűbbnek. Ez a Kazincbarcika ugyanis messze nem az a Kazincbarcika, amely anno annyi borsot tört a kaposváriak orra alá (a 25:8-as szett emléke örökké ott fog élni a borsodi agyakban), igaz, az idei Kaposvár is messze van a legjobbtól. Ezzel persze nem szeretnénk lebecsülni egyik együttest sem, hiszen például a barcikaiak visszatérése a legjobb négy közé kifejezetten örömteli (emlékezetes, a csapatot 2008-ban kizárták az Extraligából, miután az egyesületnek köztartozása volt, ám ők megfiatalított csapatukkal is azonnal visszajutottak a legjobbak közé), míg a Kaposvár az egyetlen csapatunk, amely évek óta vállalja mind a Közép-európai Ligában, mind a CEV által rendezett nemzetközi kupákban a szereplést. A két együttes öldöklő csatát is vívhatna egymással a döntőbe kerülésért, ám a friss kupagyőztes somogyiak játékoskerete és játékereje ezúttal erősebbnek tűnik, mint riválisáé - ha pedig esetleg mégis ég a ház, akkor majd jön Kántor Sándor! Talán ha a túloldalon Szalai Szabolcs még itt lenne...

Tippjeink
Rodics Dániel:
3:0
Kovács Gábor: 3:1
 

KALO-MÉH KECSKEMÉTI KSE - DUNAFERR SE
(március 28., hétfő, 18 óra)

Hatalmas párharcra van kilátás ezen az ágon a döntőbe jutásért, hiszen a Kecskemét és a Dunaferr nagyon egyformának tűnik. Mindkét oldalon találunk a rutinosabb játékosok mellet fiatal tehetségeket, így mindkét csapat korösszetétele ideálisnak tekinthető. Ezt a nálunk sokkal szakavatottabb, és sokkal hozzáértőbb kecskeméti szakvezető, Karagics Mátyás is megerősítette a párharc előtti nyilatkozatában.
"Nagyon jó formát futott a Dunaferr az utóbbi időben. A bajnokságban a negyeddöntőben remekeltek, míg a Magyar Kupában ezüstöt szereztek. Azt szoktam mondani, hogy mi inkább védekező csapat vagyunk, a gyengéiket keressük, és emiatt vagyunk rájuk veszélyesebb ellenfél. Amennyire lehetett felkészültünk belőlük. Az alapszakasz végeztével is elmondtam, amit most is tartok, hogy két egyforma együttesről van szó, körülbelül tudásban, korosztályban és létszámban is megegyezünk velük. A napi forma, egy jobban sikerült labdamenet akár döntő is lehet, de mi szerencsére többet játszunk majd itthon a párharc során. A 3-0-ás győzelmünket is el tudom képzelni, de 5 meccses csata is lehet a vége. A mostani állapot szerint minden harcra kész, jó állapotban van. Egyedül sajnos Tóth II. Gábor nem tud játszani, velünk van, edz, segít, ám ebben a szezonban ütő poszton már nem számíthatok rá."
Hogy mit lehet ehhez hozzátenni? Semmit. Így inkább nem is tesszük. Csak egyet kérünk: aki tudja, nézze meg párharc minden meccsét, mert tényleg hatalmas csatára van kilátás!

Tippjeink
Rodics Dániel:
2:3
Kovács Gábor: 3:2

(forrás: kesport.hu)

Címkék: beharangozó röplabda extraliga

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr282774109

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása