Felkészülési tornát rendeztek Székesfehérváron gyermekkorosztályú leánycsapatok részére. A négy résztvevőből a fővárosi KRA nyert, a sümegiek a második, a hazaiak a harmadik, a Tatabánya pedig a negyedik helyen végzett.

Nem volt egyszerű beszorongatni a versenynaptárba egy olyan felkészülési tornát, ami az OGYB és a diákolimpia végkifejletére, utolsó csatáira hivatott felkészíteni a röplabdát művelő lelkes ifjúságot. Hosszas egyezkedés és egyeztetés után sikerült megtalálni a közös időpontot, ami mind a négy csapatnak alkalmasnak látszott. E szép szombati napon sokan legszebb álmaik közepette talán a másik oldalukra fordultak, mikor itt már reggel nyolc órakor pattogott a labda, harsant a sípszó, és az egymást túllicitáló csatakiáltás a székesfehérvári Vörösmarty Mihály Általános Iskola nagy küzdelmeket látott tornatermében.

A rendező egyesület, a MÁV Előre SC látta vendégül a Tatabányai Volánt, a sümegi Ramassetter Vince Általános Iskola, és a Központi Röplabda Akadémia (KRA) csapatait. A területi és országos döntők közeledtével szakmailag a három nyert játszmás és a körmérkőzéses lebonyolítási rend látszott a legmegfelelőbbnek.

Az első csatát a Tatabánya és a MÁV Előre csapatai vívták. Nemes Józsi bácsi szabadkozott ugyan, hogy több játékosa is hiányzik, de a mérkőzésen látottak alapján tisztességesen vívtak a fehérvári reménységekkel. A mérkőzés 3:1-es hazai sikerrel zárult. Ezt követően igazi adok-kapok, heroikus, helyenként fej-fej melletti küzdelemben 3:2 arányban maradt alul a KRA (edző: Kleczli Csaba) röplabdázóival szemben Szabó Tamás csapata, a Ramassetter Vince Általános Iskola.

A tatabányaiak előbb a Sümeggel, majd a KRA-val szemben is elvérzetek becsületes küzdelemben, 3:0 arányban. A házigazdák az első mérkőzésen ellőtték a puskaporukat, vagy a sok szünet (Tatabánya kérése alapján) leültette a csapatot, és nem tudtak méltó módon ellenállni a sümegiek és az akadémisták rohamainak. Itt is mindkét esetben 3:0-t mutatott pacsizáskor az eredményjelző. Helyenként szép, korosztályukhoz képest érett játéka alapján megérdemelten nyert a KRA, és lett ezüstérmes a sümegi csapat.

A végeredmény
1. KRA
2. Ramassetter Vince Általános Iskola, Sümeg
3. MÁV Előre SC Pro Patria Electronics
4. Tatabányai Volán SE

Különdíjasok
Legjobb előkészítő: Kulkai Zsófia (Sümeg) és Thuránszky Nóra (KRA)
Legjobb támadó: Talabér Alexandra (Sümeg) és Göncér Adél (KRA)

Székesfehérvár, 2011. március 20.

Fehér Tibor

Címkék: székesfehérvár röplabda fehérvár utánpótlás

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr912757567

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása