Alaposan megszenvedett a legjobb négy közé jutással az Újpesti TE az NRK-Nyíregyháza ellen a női Extraligában. A fővárosiak idegenben elvesztették a negyeddöntő első mérkőzését, majd előbb hazai pályán, majd a szabolcsi megyeszékhelyen győztek, így megfordították a párharc állását.

Az előzetesen esélytelennek titulált szabolcsiak felnőttek a feladathoz. A többségében tizenévesekből álló csapat emelt fővel veszített.

„Ez a realitás – közölte nemes egyszerűséggel Erdősné Balogh Erika, az NRK legrutinosabb játékosa, csapatkapitánya. – A rajt előtt a 4-6. hely megszerzését határozták meg számunkra, erre valós esély mutatkozik. Nem vagyok elkeseredve, az volt a nagy bravúr, hogy egyszer sikerült nyerni az Újpest ellen, amely tele van tapasztalt, többszörös válogatott játékosokkal, ami rendkívül sokat számít. Azt csak halkan jegyzem meg, a játékvezetők néhány furcsa ítélete sem nekünk kedvezett... A mi fiataljaink még soha nem küzdöttek ilyen tétért, hogy is tehették volna, hiszen akad, aki nemrég még általános iskolába járt. De egyiküket sem érheti szemrehányás, mentek előre, akartak, a jövő egyértelműen az övék. A sérülések miatt ebben az összetételben ennyire futotta, ettől függetlenül a társaság jó néhány meccsen igazolta, szép eredményeket érhet el, remélem, ehhez megkapja majd a kellő támogatást!”

A nyíregyháziak csütörtökön, a Magyar Kupa elődöntőjében a címvédő BSE-vel találkoznak, a debreceni Főnix csarnokban. Ami pedig a bajnoki folytatást illeti: az 5-8. helyért rendezendő rájátszás nyitányaként március 16-án a Miskolccal játszanak két győzelemig tartó párharcot.

(forrás: Szabolcs Online)

Címkék: nyíregyháza röplabda extraliga nrk

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr82720986

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása