Légiós-körkép március 7.

 2011.03.07. 23:35

Közkívánatra újra jelentkezik a sokak által kedvelt és hiányolt légiós-körkép elnevezésű rovat, gazdag tartalommal, a teljesség igényével! Bőven van miből szemezgetnünk, hiszen a magyar röplabdázók Európa és az USA számos országában, államában sikeresen szerepelnek!

FÉRFIAK

Mészáros Dömötör (Arkas Izmir, török): A bajnoki alapszakasz 19. fordulójából elhalasztott mérkőzésén 3:2-es vereség az ankarai Halkbank otthonában. A magyar játékos a második szettben lépett pályára csereként, nyolc pontot szerzett. Statisztika itt! A huszadik fordulóban 3:0-s győzelem Isztambulban, a Galatasaray otthonában. Mészáros végigjátszotta a találkozót, szintén nyolc alkalommal volt eredményes. Statisztika itt! Képgaléria itt!

Az élcsoport állása 20 forduló után
1. Ziraat Bankasi 53 pont
2. Arkas Izmir 48 pont
3. Istanbul Büyüksehir Belediyesi 44 pont
4. Halkbank Ankara 43 pont
5. Fenerbahce 34 pont (43:34)
6. Galatasaray 34 pont (44:35)

Veres Péter (Dinamo Moszkva, orosz): A fővárosi együttes 3:1-re nyert az olasz bajnok Cuneo otthonában a Bajnokok Ligája rájátszásban, a második forduló első mérkőzésén. Bővebben itt! A bajnokság alapszakaszában ezúttal nem lépett pályára a csapat.

Németh Szabolcs, Geiger András, Nagy Péter (Remat Zalau, román): A bajnokság alapszakaszának 20. fordulójában 3:0-s győzelem a CSMU LPS Suceava otthonában. A 21. körben 3:0-s vereség Dávid Zoltán együttese, a CVM Tomis Constanta otthonában! A rangadón mind a négy magyar kezdő volt.

Kecskeméti Péter (CS Stiinta Explorari Baia Mare, román): A bajnokság alapszakaszának 20. fordulójában nem játszott a csapat a Marosvásárhely visszalépése miatt. A 21. körben 3:0-s győzelem hazai pályán a Steaua Bucuresti ellen. Ezen a meccsen a magyar feladó ismét ott volt a kezdőcsapatban.

Dávid Zoltán (CVM Tomis Constanta, román): A bajnokság alapszakaszának 20. fordulójában 3:1-es győzelem az SCMU Craiova otthonában. A 21. körben 3:0-s siker hazai környezetben Németh Szabolcs, Geiger András és Nagy Péter együttese, a címvédő Remat Zalau ellen.

Az élmezőny állása 21 forduló után
1. CVM Tomis Constanta 55 pont
2. Dinamo Bucuresti 54 pont
3. CS Remat Zalau 52 pont
4. Stiinta Explorari Baia Mare 42 pont
5. CS Unirea Dej 38 pont

Kovács I Zoltán (OK Salonit Anhovo Kanal, szlovén): A bajnokság felsőházi rájátszásának előrehozott kilencedik fordulójában 3:0-s vereség hazai pályán a Panvita Galex ellen. A magyar center a kezdőcsapat tagja volt! Képgaléria itt!

Koch Róbert (SK Posojilnica Aich/Dob, osztrák): Az UVC Graz AG elleni bajnoki negyeddöntőben mindkét meccset 3:0-ra nyerte a magyar feladó csapata. Koch mindkét alkalommal végigjátszotta a találkozót. Az első meccs statisztikája itt! A második meccs statisztikája itt! Kettős sikerével az Aich/Dob bejutott a legjobb négy közé.

Mózer Zoltán (Hypo Tirol Innsbruck, osztrák): A bajnokság negyeddöntőjének második mérkőzésén 3:0-s győzelem a VBK Klagenfurt otthonában. Mózer az első és a második szettben játszott, egy pontot szerzett. Statisztika itt! Képgaléria itt! A magyar játékos együttese kettős sikerrel jutott a legjobb négy közé.

Szabó Dávid (Sisley Treviso, olasz): A bajnoki alapszakasz 22. fordulójának legnagyobb szenzációja az volt, hogy a Marmi Lanza Verona megfosztotta 21 mérkőzés óta tartó veretlenségétől a listavezető, Bajnokok Ligája és klubvilágbajnoki címvédő Trentino csapatát. A Verona ráadásul idegenben nyert, 3:1-re. Statisztika itt! A Treviso viszont otthon játszott, nagy meglepetésre mégis kikapott 3:0-ra az Andreoli Latina ellen. A magyar röplabdázó nem lépett pályára. Statisztika itt! Képgaléria itt!

Baróti Árpád (Tonno Calippo Vibo Valentia, olasz): A bajnoki alapszakasz 22. fordulójában nagyszerű 3:1-es győzelem hazai pályán a San Giustino ellen. Baróti a harmadik szettben állt be csereként, pontot nem szerzett. Statisztika itt!

Molnár Dávid (TV Bühl, német): A Német Kupa döntője miatt szünet volt az elmúlt hétvégén a bajnokságban. A férfiaknál a kupafinálét egyébként a két Bajnokok Ligája-induló csapat, a Generali Haching és a VfB Friedrichshafen játszotta. A meccsnek 7000 néző előtt Halle/Westfalen, a Gerry Weber Stadion adott otthont, az Unterhaching végül 3:2-re nyert, az ötödik szettben 20:18-ra. Statisztika itt!

Berndt Attila, Demeter András, Fehér Tamás, Herczeg Roland, Tóth Milán (Leeds Carnegie, angol) és Offra Norbert (London Polonia, angol): A magyar érdekeltségű csapatok találkoztak az elmúlt hétvégén Angilában, a bajnokság 14. játéknapján! „Herczeg Rolandra ma sem számíthatott a csapat, mivel bokasérüléséből lábadozik – írta a hunvolley.blog olvasóinak szóló exkluzív tudósításában Tóth Milán. – A másik oldalon Offra Norbert hiányzott a vendégcsapatból. Az első szettben mind a két technikai időnél két ponttal vezettünk, majd a vége négypontos különbség lett. A második szett is hasonlóképpen alakult, mint az első, fej-fej mellett haladtak a csapatok, végül kettővel nyerni tudtunk. A harmadik felvonásban gyorsan kétpontos előnyre tett szert az ellenfél, de az első technikai időnél már mi vezettünk 8:7-re. Már 15:10-re is mentünk, amikor Berndt Attila került a nyitóhelyre és remek taktikai nyitásainak, valamint a Robin Miedzybrodzki, Will Foley páros blokkjainak köszönhetően 25:10-re vertük őket a harmadik szettben. Az ellenfél már ideges volt, mivel vagy blokkot kapott, vagy pedig összeszedtük az ütéseiket hátul, és az ellentámadásokat rendre értékesítettük. A mérkőzés legjobbjának Robint választották. Ezzel a csapat a második helyen végzett az alapszakaszban. A rájátszásban az első négy csapat (Sheffield, Leeds Carnegie, London Polonia, Malory Eagles London) játszik egymás ellen semleges pályán oda-vissza alapon. Csak azokat az eredményeket visszük magunkkal, amelyeket a másik három csapat ellen játszottunk.”
A csapat közben megérkezett Magyarországra, hiszen ahogyan arról már korábbi exkluzív cikkünkben beszámoltunk, ezen a héten Kazincbarcikán edzőtáborozik a Leeds, és szerda este felkészülési mérkőzést játszik a Vegyész RC ellen, majd péntek este a helyszínen tekinti meg a férfi Magyar Kupa döntőjét!

Botos Ferenc (edző, Union Raiffeisen Arbesbach, osztrák): A bajnoki negyeddöntő második mérkőzésén 3:0-s vereség az örök rivális SG VCA Hypo Niederösterreich otthonában. Statisztika itt! Képgaléria itt! A továbbjutásról döntő harmadik találkozót is 3:0-ra nyerte az Amstetten csapata, így Botos Ferenc együttese nem került a legjobb négy közé. Statisztika itt!

NŐK

Dégi Barbara (VBC Köniz, svájci): A bajnoki elődöntő második mérkőzésén 3:1-es, a harmadik felvonásán pedig 3:0-s vereség a Bajnokok Ligája-résztvevő Voléro Zürich ellen! A harmadik találkozón Dégi kezdő volt, hat pontot szerzett. A csapat így 3:0-s összesítéssel elvesztette a párharcot, és a folytatásban a bronzéremért játszik. A harmadik meccs képgalériája itt!

Héjjas Valéria és Pethő Anita (Nantes, francia): A bajnokság alapszakaszának 17. fordulójában 3:1-es vereség a Vandoeuvre Nancy VB otthonában Pethő kezdő volt, hét pontot szerzett. Héjjas nem játszott. Statisztika itt!

Kötél Zsanett (Entente Saint-Chamond, francia): A bajnoki alapszakasz 16. fordulójában 3:0-s győzelem hazai pályán az ES Meylan La Tronche ellen. A csapat a tabella hetedik helyén áll. Képgaléria a szezon eddigi fotóiból itt!

Józsa Zsuzsanna (Iraklisz Szaloniki, görög): A bajnokság 7-12. helyéért zajló rájátszásának ötödik fordulójában sima 3:0-s győzelem otthon a Peiramatiko ellen. A magyar játékos a mezőny legeredményesebbjeként 12 pontot szerzett. A csapat az alsóházi tabellán továbbra is veretlenül vezet.

Kiss Katalin (AEK Athén, görög): A bajnokság 1-6. helyéért zajló rájátszásának ötödik fordulójában 3:0-s győzelem hazai környezetben az Iraklisz Kifisziasz ellen. Kiss tíz pontot szerzett.

Nagy Mariann (Lavoro.Doc Pontecagnano, olasz): Az A2 Liga alapszakaszának 20. fordulójában 3:2-es vereség hazai pályán a Biancoforno Santa Croce ellen. A magyar játékos 19 pontot szerzett. Statisztika itt!

Filipovics Anita (Icos Crema, olasz): Az A2 Liga alapszakaszának 20. fordulójában 3:1-es vereség otthon a Chieri ellen. A magyar center 14 pontot szerzett, és hat sáncával ő volt a mezőny legeredményesebb blokkolója. Statisztika itt!

Horváth Dóra (Asystel Novara, olasz): A bajnokság alapszakaszának 14. fordulójában 3:1-es győzelem otthon Horváth korábbi csapata, a sereghajtó Pavia ellen. A magyar játékos a mezőny legeredményesebbjeként 16 pontot szerzett. Statisztika itt! Képgaléria itt!

Kovács Eszter (SWE Volley-Team, német): A bajnoki alapszakasz az elmúlt hétvégén a Német Kupa döntője miatt szünetelt.

Liliom Rita (Alemannia Aachen, német): A bajnoki alapszakasz az elmúlt hétvégén a Német Kupa döntője miatt szünetelt.

Bognár Krisztina (SC Potsdam, német): A bajnoki alapszakasz az elmúlt hétvégén a Német Kupa döntője miatt szünetelt.

Zsoldos Edina (TG Biberach, német): A másodosztály Déli-csoportjában az elmúlt hétvégén nem rendeztek fordulót.

Bérczes Judit (DJK Augsburg-Hochzoll, német): A másodosztály Déli-csoportjában az elmúlt hétvégén nem rendeztek fordulót.

Meléndez-Pál Beatrix (Extremadura Arroyo, spanyol): A másodosztály alapszakaszának 19. fordulójában 3:0-s győzelem hazai pályán, szoros játszmákban a CV Sant Cugat ellen.

Farkas Virág, Kiss Beáta, Kun Dorottya (Leeds Carnegie, angol), és Várkonyi Bernadett (Ealing Energy, angol): Egymás ellen játszott bajnoki meccset a két magyar érdekeltségű csapat. A 13 mérkőzés után is játszmaveszteség nélkül éllovas Leeds értelemszerűen ezúttal is 3:0-ra nyert. "A 3:0 egyértelműnek tűnik, de ha az első szett második harmadában nem fordít a csapat Kun Dóri nyitásaival, bármi lehetett volna, tekintve az edzőnk instabil pszichés állapotát, és a nem megfelelő motivációt a részünkről – írta Kiss Beáta. – Ellenben az Ealing szokatlanul keményen nyitott, valamint a csapat rendkívüli mezőnyjátéka – kiemelném Várkonyi Bettit – megnehezítette a támadásaink befejezését, és néha sajnos a kivitelezését is! A második szettre összeszedtük magunkat, s ha nem is a legjobb teljesítménnyel, de nyertünk 3:0-ra. A meccs pozitívuma talán az, hogy rákényszerített minket a küzdésre, amire biztosan szükségünk lesz a hátralévő mérkőzéseken.”

Dobos Ildikó (Polonia London, angol): Az élvonal 13. fordulójában 3:0-s győzelem a Wessex othonában, így csapat továbbra is a tabella élén áll.

Nagy Dóra (Team South Wales, walesi): A negyedosztály Nyugati-csoportjának listavezetője szezonbeli 15. mérkőzésén 3:2-re nyert hazai pályán a Wiltshire Mavericks ellen.

Dobi Edina (New Orleans Privateers), Molnár Hajnalka (Memphis Tigers), Szívós Mária (Middle Tennessee State University BlueRaiders), Farkas Anett (Virginia Commonwealth University Rams), Porubek Lilla (Kansas State University Wildcats), Forman József (edző, Auburn University Tigers, amerikaiak): Az Egyesült Államokban már véget ért a szezon.

Címkék: légió röplabda légiós

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr622720359

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása