A hétvégén a 15. fordulóval folytatódott az alapszakasz az NB II-ben. A nőknél a Nyugati-csoportban két szombathelyi csapat találkozott, és a tabella második helyén álló Vasi Sportakadémia hazai pályán 3:0-ra nyert a továbbra is nyeretlenül sereghajtó Haladás VSE ellen.

Az eddig lejátszott mérkőzésekhez hasonlóan indult a derbi. A hazai csapat irányította a játékot, erős nyitásai zavart okoztak a Haladásnál. Támadásban is a VSA dominált. A játszma felére már jelentős előnyt könyvelhetett el a hazai csapat (18:10). A végjátékhoz 11 pontos vezetéssel érkező VSA 15 perc alatt hamar lezárta az első játszmát.

A második etapra összekapta magát a Haladás, amelynek javultak a nyitásai. Támadásban Tuboly remek pontokat szerzett, míg sáncban Solt blokkolta a hazai centereket. Érthetetlen volt a 20:15-nél még öt ponttal vezető VSA hibáinak száma. Nyitásrontásainak, rosszul megkomponált támadójátékának és a védekezésben elkövetett helyezkedési hibáinak köszönhetően magára húzta ellenfelét. A Haladás pedig köszönte szépen az ajándékba kapott pontokat, és egyetlen egységnyire megközelítette az akadémistákat (23:22), Simon támadásai azonban lezárták a játszmát (2:0).

A harmadik játékrészben ismét összekapta magát a hazai csapat. Javultak a nyitásai és mezőnyben is pontosabb indításokkal örvendeztették meg Németh Judit feladót, aki eredményesebben hozta helyzetbe társait. Tarlaczné rutinja ismét szép pontokat hozott, míg Náray kemény ütései is földet értek. Wlassits és Kiss nyitásaival is nehezen birkóztak meg a vendégek. A játszma elejétől fokozatosan lépett el ellenfelétől az Akadémia, és keretet adva a mérkőzésnek az első játszmához hasonlóan 15 perc alatt lezárta a szettet és a mérkőzést (3:0).

Egy közepes mérkőzésen a nagyobb játékerő diadalmaskodott. A vendégeknél Laki Klaudia jól mozgatta csapatát, annak ellenére, hogy a nyitásfogadásaikkal társai sokszor hozták kiszorított helyzetbe. Centereik hozták az átlagot. Solt magasságából eredően sáncban erősebb, amit bizonyított ez a mérkőzés is. Szélsőjátékban Tuboly szép támadásokkal vétette észre magát. Majorné rutinja meghatározó a csapaton belül, míg Marics felzárkózott csapattársai teljesítményéhez.

Hazai oldalon nem volt minden felhőtlen. Ugyan hozta a csapat a kötelezőt, de a teljesítménye hagyott kívánnivalót maga után. Németh nagyon magas labdákkal lassította csapatát. A középtámadásokat egy Kissnek adott felszállóval az első szettben, egy Wlassits hátul-támadással, valamint Varga sáncba üttetésével letudta az egész mérkőzésre. Simon játékán érződött a betegség miatt kihagyott két hét. Náray hozta a tőle elvárhatót. Szélsőtámadásai és nyitásai is kemények, azonban jobb ütő-feladó kapcsolattal még hatékonyabbá tehetők. Tarlaczné rutinjával támadásban remekelt. Pontos, egyenes ütései, jól megválasztott ejtései sok pontot hoztak csapatának. Kiss sérüléséből visszatérve egyre jobb formát mutat. Lendületes játékából, labdák hiányában keveset mutatott. Varga Enikő jól oldotta meg feladatát, egyre jobb formát mutat. Wlassits is tud ennél jobban játszani, érződik rajta is a kihagyás. Támadásban javításra szorul a feladóval való kapcsolata. Sipos sem nyújtott maradandót, sokkal többre képes.

Mucsi Péter, a VSA edzője: – Hoztuk a kötelezőt, ennek örülhetünk. Reméljük a gyengébb főpróba után sikeres lesz az előadás Tatabányán a következő fordulóban. Juniorjaink győzelme nagy boldogság a mai napon.

NB II, nők, Nyugati-csoport, alapszakasz, 15. forduló

Vasi Sportakadémia – Haladás VSE 3:0 (12, 23, 14)
Szombathely, 100 néző. Játékvezetők: Prukner, Kiss
VSA: Németh, Tarlaczné, Kiss, Simon, Náray, Wlassits. Csere: Sipos (liberó), Varga. Edző: Mucsi Péter
Haladás: Laki, Tuboly, Solt, Majorné, Marics, Werkman. Csere: Wágner (liberó), Virág, Bencsics. Játékos-edző: Laki Klaudia

Junior: VSA – Haladás 3:0 (15, 16, 20)

(forrás: vsakademia.hu)

Címkék: szombathely haladás röplabda nb ii vasi sportakadémia vasi sportakadémia

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr792716968

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása