A vártnál talán simábban alakultak a női Extraliga negyeddöntőjének első mérkőzései, mivel a hazai pályán kezdő csapatok összesen egy játszmát vesztettek a keddi összecsapásokon! Igen ám, de csütörtökön már következik is a folytatás, ahol az első meccseken hátrányba kerülők azonnal javíthatnak a helyzetükön – vagy elbúcsúzhatnak a legjobb négytől. Beharangozó!
Extraliga, nők, negyeddöntő, 2. mérkőzések

BÉKÉSCSABAI RSE (7.) – TEVA-GÖDÖLLŐI RC (2.)
(Március 3. csütörtök, 18 óra)

Nem szakadt meg a sorozat kedden, hiszen csakúgy, mint eddig mindig, ezúttal is a hazai csapat diadalmaskodott a két együttes összecsapásán, azaz a Gödöllő került lépéselőnybe. A vendégek számára rémálomszerű volt az első két játszma, a Pest megyeiek kiváló nyitásaikkal és remek blokkteljesítményükkel valósággal sokkolták a viharsarkiakat. A csabaiak aztán a harmadik és a negyedik játszmára összeszedték magukat, és kemény munkával szorossá tudták tenni mindkét szettet. Igaz, hogy ezek közül csak az egyiket sikerült megnyerniük. Hazai pályán mindenképpen jobb teljesítményre lesz szükségük , ha szombaton még szeretnének visszatérni Gödöllőre. Kérdés, hogy a győzelmi kényszer mit fog kiváltani a hazai játékosokból. Önfeledt, felszabadult, jó játékot? Vagy görcsös, feszült labdameneteket és kényszermegoldásokat? Ha utóbbit, akkor bizony sok esélyük nem lesz…
Az is kérdéses, hogy mi lesz a kedden lecserélt Molcsányi Ritával, tudja-e vállalni a játékot vagy sem, hiszen az ő kiválása rendkívül érzékeny veszteség lenne a csapatnak... Ne feledjük, a két csapat tavaly is a negyeddöntőben találkozott egymással, akkor a Gödöllő a hazai, kínkeserves 3:2-es (21, –16, 22, –20, 12) győzelem után idegenben szintén hatalmas csatában, 3:1-re (17, –16, –28, –25) győzött, és bejutott az elődöntőbe!

Tippjeink
Rodics Dániel 2:3
Kovács Gábor 2:3

MÁV ELŐRE-PRO PÁTRIA ELECTRONICS SC (6.) – VASAS DUNA AUTÓ ÓBUDA (3.)
(Március 3. csütörtök, 18 óra)

A fővárosiak egy rövid megingást leszámítva végig remekül játszva, a vártnál talán magabiztosabban és simábban győzték le az első mérkőzésen a fehérvári csapatot. A MÁV Előre nem igazán találta a Vasas erőteljes játékának ellenszerét, bizonytalan nyitásfogadása, és kulcshelyzetekben egysíkú támadójátéka hamar megpecsételte az együttes sorsát. Ettől persze botorság lenne azt hinni, hogy az óbudaiak csütörtökön is simán győzni fognak Fehérváron, ahol nem egy csapat megizzadt már a szezonban, köztük a Vasas is. Hazai részről hatalmas javulásra lenne szükség ahhoz, hogy egyáltalán megszorongassák a tavalyi ezüstérmest, és az ilyen feszített menetrend közepette mindig kérdéses, hogy két nap alatt lehet-e csodát tenni, vagy sem. Itt is kérdéses, hogy a győzelmi kényszer mit hoz elő a fehérváriakból, ám egyben szinte biztosak lehetünk: a kedden remekül megfogott Dzunic Anna nem valószínű, hogy megint nulla ponttal fogja zárni a mérkőzést...

Tippjeink
Rodics Dániel
1:3
Kovács Gábor 2:3

ALBRECHT-MISKOLCI VSC-MISI (8.) – BSE-FCSM (1.)
(Március 3. csütörtök, 18 óra 30 perc)

A címvédő fővárosi egyesület akadozó játékkal ugyan, de magabiztosan teljesítette a feladatot kedden, és simán, 3:0-ra legyőzte az Extraligába frissen visszajutott Miskolc csapatát. Toma Sándor edző csapatának a visszavágón sem lehet más reménye, mint a tisztes helytállás, illetve az, hogy szettet vagy (hatalmas bravúrral) esetleg szetteket vegyen el a BSE-től. Ez nem lesz egyszerű, hiszen tudjuk, a városmajoriak egyetlen csapatot sem becsülnek le, mindenki ellen ugyanazzal az elánnal, ugyanazzal a győzni akarással készülnek. Fontos ez a meccs nekik is, hiszen valószínűleg ez az utolsó alkalom, hogy a Magyar Kupa jövő heti négyes döntője előtt téthelyzetben gyakorolhassák a különböző játékelemeket.

Tippjeink
Rodics Dániel
2:3
Kovács Gábor 0:3

ÚJPESTI TE (5.) – NRK-NYÍREGYHÁZA (4.)
(Március 3. csütörtök, 18.30 óra)

Fantasztikus bravúrt hajtott végre a sérülésektől tizedelt NRK-Nyíregyháza azzal, hogy kedden játszmaveszteség nélkül legyűrte az Újpest csapatát! A szabolcsi együttes hetvenöt pontjából ötvenet (!) a Katona–Ilyés–Erdősné hármas szerzett, így joggal mondhatjuk, hogy ezúttal ők jelentették a különbséget a két csapat között! Főhet a fővárosiak edzőjének a feje, hogy min kell változtatni csütörtökig, hiszen nagy valószínűséggel Farkas Mihály sem ilyen eredményre számított a keddi összecsapáson. Persze nem gondoljuk, hogy a rutinos újpestiek feladták volna a továbbjutásról szőtt álmaikat, ám az biztos, hogy a vártnál sokkal nehezebb dolguk lesz! Ne feledjük, az alapszakaszban az NRK 3:0-ra nyert a Megyeri úton, igaz, azóta mindkét csapat összeállítása jócskán megváltozott. Nagy mérkőzésre van kilátás, amelyen az NRK egy bravúrgyőzelemmel kiharcolhatja helyét a legjobb négy csapat között!

Tippjeink
Rodics Dániel
2:3
Kovács Gábor 3:1

Címkék: beharangozó röplabda extraliga

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr912703451

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása