A már biztos kieső Kalocsai SE hazai pályán 3:1-re kikapott a Palotától a női NB I 5-8. helyéért zajló rájátszásának második fordulójában. Újabb sikerének köszönhetően a fővárosi együttes immár pontelőnnyel áll a négyes csoport élén.

Igaz, a már kiesett Kalocsa számára gyakorlati tétje nem volt a mérkőzésnek, ám a vendégek számára még nem ért véget az Egerrel és a Veszprémmel vívott küzdelem a másik kiesést jelentő hely elkerüléséért. Míg a rákospalotaiak több sérült kezdőjátékosuk (Chován Ágnes, Keppel Barbara, Péter Krisztina) nélkül – van, aki már a műtéten is túl van – érkeztek, addig a hazai csapatnál többen edzés nélkül, betegen vállalták a játékot.

A mérkőzés első nyitását az alföldi csapat végezte el, és a fővárosiak szerezték az első pontot, majd a hazaiak rengeteg ki nem kényszerített hibát vétve nagyon nehéz helyzetbe hozták magukat (1:8), a vendégek pedig éltek a lehetőséggel, és már ekkor megmutatták, hogy ők bizony győzni jöttek, és ezt a lehető leghamarabb szeretnék megtenni. Az első szett már Veszprémben is nagyon rosszul sült el a Kalocsa számára, és most is igencsak felejthetőt nyújtott ebben a szakaszban a házigazda, rengeteget hibáztak, kétség nem fért hozzá, hogy kié lesz ez a játszma (11:25, 0:1).

A második szettre már egy felpaprikázott hazai csapat lépett pályára, támadásban sokkal hatékonyabbá vált a csapat, így az első technikai előtt már hatpontos előnyt mutatott az eredményjelző (7:1). 15:8-s állásnál a vendégek rutinos feladója, Kiss Regina lépett a nyitóhelyre, és jól helyezett szervái után Kováts Ágnes edzőnek kellett időt kérnie, hogy megszakítsa a lendületét. Lassan, de biztosan faragta hátrányát a vendégcsapat. 22:19-nél még joggal bíztak az egyenlítésben a hazai szurkolók, ám ekkor újra Kiss Regina nyitásai jöttek, és a végjátékban pár hazai rontás, illetve az esélyt megérző, egyre koncentráltabb vendégcsapat zsinórban hat pontot szerzett, és fordítani tudott (22:25, 0:2).

A jóval fiatalabb kalocsai csapat elrontott végjátéka talán a rutintalanságuk rovására írható, de már ez a szett is jelezte, hogy nem lesz könnyű feladata a fővárosi csapatnak, ha győzni akar. A harmadik játszma is hasonlóan indult, mint az előző, Dabis és Sztupovszki nyitásaival hamar ötpontos előnyre tett szert a vendéglátó csapat (10:5), majd érezhetően komoly harc, hosszú és izgalmas labdamenetekkel tarkított szakasz következett. A Kalocsa nem akart még egyszer abba a hibába esni, mint az előző játszmában, a Palota pedig érezte, hogyha most nem tud visszajönni, akkor egy esetleges hazai játszmagyőzelem olyan lelki pluszt adni az ellenfelének, hogy az nagyon meg fogja nehezíteni az általuk hőn áhított két pont megszerzését. Minden kalocsai kivette a részét a pontszerzésből, Vörös és Sztupovszki mellett középen Csintalan is hatékonyan támadott, de még a feladók is remek érzékkel találták meg az üres területeket. 21:14-nél már a második idejét kérte ki rákospalotai csapat, de érdemben már sokat nem tudtak elmozdulni (25:18, 1:2).

Tapintható volt a feszültség a csarnokban, hiszen ha az előző felvonás teljesítményét sikerül megismételni, akkor egy lendületbe jött Kalocsának komoly esélye lett volna, hogy a novemberi, Miskolc elleni meccs után újra nyerjen. A vendégek is érezték ezt, és nagyon nem szerették volna az elmúlt hetekben több bravúrgyőzelmet is felmutató teljesítményük révén a tabellán nyert előnyüket eltékozolni. Ha nem is mindig látványos és precíz labdamenetek váltogatták egymást, de érezhetően komoly küzdelem bontakozott ki a két csapat között. Előbb a hazai csapat tudott komolyabb előnyre szert tenni, majd Soós Ivett nyitásaiból a vendégcsapat lépett el. A nyolcpontos előnyt a Kalocsának sikerült lefaragnia (19:20), ám a végjátékot ezúttal is a fővárosi csapat bírta jobban, így megnyerte a meccset (22:25, 1:3).

A mérkőzés képét jól jellemzi az a statisztikai adat, hogy a csapatok a saját szerzett pontjaikat tekintve (azaz ha nem az ellenfél hibájából származó pontokat nézzük), akkor a vendégek a három megnyert szett ellenére rosszabb mutatóval zártak, ami egyben azt is jelzi, hogy sok kalocsai támadásrontás, pontatlan nyitásfogadás, gyengébb mezőnymunkán kell tovább javítani a jövőben.

NB I, nők, rájátszás, az 5-8. helyért, 2. forduló

Kalocsai SE – Palota-Bölhoff 1:3 (–11, –22, 18, –22)
Kalocsa, 100 néző. Játékvezetők: Adler, Vigh
Kalocsa: Szele A. 8, Dabis 5, Sztupovszki 13, Csintalan 16, Jánosi, Vörös 18. Csere: Bessenyei (liberó), Gál, Szigeti 3, Orovicz 1. Edző: Kováts Ágnes
Palota: Soós I. 5, Balogh B. 11, Kiss R. 1, Szepesi 10, Karácsonyi 13, Valasik 9. Csere: Hajagos (liberó), Kása, Őrsi. Edző: Szalayné Sebők Éva

Az állás 2 forduló után
1. Palota 24 pont (32:21)
2. Veszprém 23 pont (34:20)
3. Eger 22 pont (31:21)
4. Kalocsa 15 pont (6:41)

Címkék: palota röplabda kalocsa

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr552698809

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

háló 2011.02.28. 18:43:50

nem a 24 pontos csapat van az első helyen?
süti beállítások módosítása