A három kezdőjátékosát nélkülöző Pécsi TE-PEAC hazai pályán 3:0-ra nyert a nyeretlen sereghajtó Haladás VSE ellen a női NB II Nyugati-csoportjában, az alapszakasz 14. fordulójában. A szombathelyiek mindössze 27 pontot szereztek a rendkívül sima meccsen. Haladás VSE csapata ellen.

Már az első szettben stabil játékot mutatott a PEAC. A kitűnő mezőnymunka és Tolnay Dominika remek ütései hamar meghozták a győzelmet. A második játékrész is az előzőhöz hasonlóan zajlott, és szebbnél szebb bravúrokkal oldották meg a baranyaiak a nehezebb helyzeteket is. A harmadik szett a pécsiek nyitásával kezdődött, Böröczki Petra pedig kitűnő szerváival egyre nagyobb előnyhöz segítette csapatát, esélyt sem adva az ellenfélnek. A remek nyitássorozat megalapozta a pécsiek hangulatát a továbbiakban, a vendégek ugyanakkor csüggedten folytatták a játékot. Végül a mérkőzés egy óra játék után a PEAC tükörsima győzelmével fejeződött be.

A nagyarányú pontelőny minden szettben lehetővé tette a cserék játékba küldését. Az edző, Storcz Tamás igyekezett kihasználni a lehetőséget, és minél többször biztosítani a tapasztalatlanabb játékosok számára a bizonyítást. A hosszú utazás rányomta bélyegét a Haladás játékára. A nyitásfogadási problémák miatt könnyen húzott el az ellenfél, Laki Klaudia cserékkel és időkéréssel sem tudta felrázni a csapatot. A hálónál Sipos és Solt révén villanásai voltak a vasiaknak, csapatukból csak Werkman dicsérhető.

Storcz Tamás, a Pécs edzője: – A kezdőhatos végig lelkesen, összpontosítva játszott, így mindenki kaphatott lehetőséget, ez tapasztalatszerzésnek és motivációnak is kiváló.

NB II, nők, Nyugati-csoport, alapszakasz, 14. forduló

Pécsi TE-PEAC – Haladás VSE 3:0 (10, 9, 8)
Pécs, 70 néző. Játékvezetők: Oláh B., Nagy P.
Pécs: Bauer, Böröczki, Császár J., Fridrich, Kovácska, Tolnay. Csere: Szalai (liberó), Mihályfi, Molnár Zs., Szloboda. Edző: Storcz Tamás
Haladás: Laki, Marics, Werkman, Sipos, Tuboly, Solt. Csere: Wágner, Sákovics (liberók), Virág, Szabó. Játékos-edző: Laki Klaudia

Szombathelyi Egyetemi SE – Sümegi RE 3:0 (18, 21, 19)
Nem egészen egy óra kellett a győzelemhez a remek napot kifogó Szombathelynek. Decemberben Sümegen csak szoros csatában nyertek a vasiak, akik viszont mostanra kiegészültek a november eleji térdsérüléséből felépült Bán Évával. A csapatkapitány nyitásaival és Poórné lendületes centerjátékával jól kezdett a házigazda. Bán is megállíthatatlan volt, így csapata fokozatosan növelte előnyét, és magabiztosan nyerte az első szettet (25:18). Szorosan indult a második játszma, de hamar átvették az irányítást a hazaiak, akik ilyen látványosan és szervezetten még nem játszottak ebben a szezonban (25:21). Már a harmadik játékrész elején zavart keltettek a sümegi oldalon Koronczai nyitásai, de a szintén remek napot kifogó társai is megoldhatatlan feladat elé állították a sümegieket (25:19). Ötvennégy percig tartott a találkozó. A Szombathely a tabella negyedik helyéről várhatja az alapszakasz harmadik körét.

(forrás: Vas Népe, PEAC)

Címkék: pécs szombathely haladás röplabda sümeg pte nb ii peac

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr842687983

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása