Az elmúlt hétvégén Szegeden rendezték meg a diákolimpia VI. korcsoportjának országos döntőjét, ahol a fiúk mezőnyében a dunaújvárosi Hild József Szakközépiskola csapata veretlenül végzett az első helyen.

Három helyszínen kezdődtek meg a csoportmérkőzések pénteken. A megyei és a budapesti bajnokságok során 111 leány- és 77 fiúcsapat játszott az országos elődöntőbe kerülésért. Nemenként nyolc együttes kvalifikálta magát a szegedi fináléba. A fiúk mezőnyében címvédőként érkezett a dunaújvárosi Hild József Szakközépiskola csapata. A tavalyi győztest az A-csoportba sorolták a rendezők, ahol péntek délután a kecskeméti Katona József Gimnázium gárdáját verték 3:0-ra. Másnap délelőtt ugyanilyen arányban nyertek az egri Neumann János Szakközépiskola ellen. A csoportkör utolsó meccsén a kaposvári Munkácsy Mihály Gimnáziumot is három szettben verte a Hild.

A keresztjátékban a kaposvári Noszlopy Gáspár Szakközépiskola sem jelentett akadályt, igaz, a somogyiak egy játszmát tudtak nyerni. A vasárnapi fináléban ismét a kecskeméti Katona József Gimnáziummal csatáztak az újvárosiak. Az első szoros játszmát követően azonban nem volt kérdéses, hogy melyik együttes lesz a bajnok. A dunaújvárosi iskola testnevelője, Liszi Ferenc irányította a csapatot.

„Büszkeséggel tölt el ez a győzelem, hiszen az iskolánknak ez a tizenhatodik diákolimpiai győzelme – mondta a kiváló tréner. – A srácok mind szakmailag, mind emberileg kifogástalan teljesítményt nyújtottak. Esélyesként indultunk, de azt is tudtuk, hogy több játékosnak ez lesz az utolsó ilyen jellegű versenye. A döntő elején meggyűlt a bajunk a kecskeméti ellenféllel, de fordítani tudtunk, és megérdemelten nyertünk. A csapatkapitány Szűcs Ákos a pályán és azon kívül is remekül irányított, de a többiek is tették a dolgukat, nem volt gyenge pontja az együttesnek. Ez a győzelem elsősorban Tomanóczy Tibor és Kelemen István munkáját dicséri, akik egész évben foglalkoznak velük. Én a három nap alatt próbáltam egységes csapatot kovácsolni belőlük.”

A Hild József Szakközépiskola csapata: Dávid Csanád, Földes Mózes, Gephardt Áron, Jan Johansson, Kőrösi Kende, Kőrösi Őrs, Kövessy Balázs, Nagy Márk, Pápai Péter, Schwalm László, Szabó Balázs, Szűcs Ákos.

A torna végeredményét és a különdíjasok listáját ide kattintva megtekinthetik!

 

A Petőfi nyerte az utánpótlástornát

A Dunaújvárosi VSI négy csapata közül a Petőfi Sándor Általános Iskola együttese nyerte a II. Farsangi Gyermek Röplabda Tornát. Kelemen István edző együttese játszmaveszteség nélkül végzett az első helyen a Gárdonyi Géza Általános Iskola tornatermében rendezett viadalon, amelyen összesen öt együttes vett részt.

A DVSI fiatal sportolói négy csapattal képviseltették magukat, míg ötödikként a székesfehérvári Felsővárosi Általános Iskola sportolói léptek pályára. A találkozókat huszonöt pontig, két nyert játszmáig játszották, körmérkőzéses rendszerben, vagyis minden csapat megmérkőzött mindengyik ellenfelével. A gyerekek nagy lelkesedéssel teljesítették a viadalt, amelynek első helyén végül a Petőfi végzett, megelőzve a szintén dobogós Dózsa és a Gárdonyi első csapatát.

II. Farsangi Gyermek Röplabda Torna, Dunaújváros
Gárdonyi I – Dózsa 2:0 (13, 10)
Gárdonyi II – Székesfehérvár 0:2 (–14, –16)
Petőfi – Gárdonyi I 2:0 (11, 12)
Dózsa – Székesfehérvár 2:0 (7, 11)
Gárdonyi II – Petőfi 0:2 (–6, –5)
Gárdonyi I – Székesfehérvár 2:1 (–17, 19, 12)
Gárdonyi II – Dózsa 0:2 (–17, –19)
Petőfi – Dózsa 2:0 (13, 5)
Gárdonyi I – Gárdonyi II 2:0 (18, 26)
Székesfehérvár – Petőfi 0:2 (–10, –17)

Csapatok névsora
• DVSI Gárdonyi I: Kristó Balázs, Oláh Tamás, Hartmann Zsolt, Tóth Bence, Tonka Péter, Németh Péter, Kovács Richárd, Weller Donát
• DVSI Gárdonyi II: Jencski Patrik, Szászvári Bence, Tomanóczy Bálint, Koch Adolf, Sándor Tamás, Horváth Patrik, Hartmann Zsolt, Csehák Márió. Edző: Tomanóczy Tibor
• DVSI Dózsa: Szabó Péter, Móró Ákos, Csányi Tamás, Pap Péter, Nemes Gábor, Zsiga Dávid, Csizmadia Tamás, Ármos Tamás, Kaszás Viktor, Lampert Viktor Miholics Árpád
• DVSI Petőfi: Pádár Krisztián, Gebhardt Norbert, Kiss Dániel, Bauer Alex, Putra Tamás, Dávid Dániel, Krausz Ákos, Boldis Patrik. Edző Kelemen István
• Székesfehérvár Felsővárosi Általános Iskola: Varga Milán, Szentesi Richárd, Nagy Ádám, Balogh Péter, Barkó Dominik, Földes Tamás, Stefanovics Krisztián

A végeredmény
1. DVSI Petőfi Sándor Általános Iskola
2. DVSI Dózsa György Általános Iskola
3. DVSI Gárdonyi Géza Általános Iskola I
4. Székesfehérvár Felsővárosi Általános Iskola
5. DVSI Gárdonyi Géza Általános Iskola II

Különdíjasok
DVSI Petőfi: Putra Tamás
DVSI Dózsa: Szabó Péter
DVSI Gárdonyi I: Kristó Balázs
DVSI Gárdonyi II: Tomanóczy Bálint
Székesfehérvár Felsővárosi Általános Iskola: Balogh Péter

(forrás: Dunaújvárosi Hírlap, Dunaújváros Online, fehervarvolley.hu)

Címkék: dunaújváros röplabda diákolimpia hild

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr492682535

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása