Nem lesz röplabdás nagyüzem a hétvégén, de több sorozatban is fontos meccsekre, rangadókra kerül sor. A férfi és a női Extraligában, valamint a férfi és a női NB I-ben egyaránt sorsdöntő csaták előtt állnak a kiesés elől menekülő csapatok. Beharangozó!

Extraliga, férfiak, középszakasz, az 1-4. helyért, 4. forduló

VEGYÉSZ RC-KAZINCBARCIKA – KALO-MÉH-KECSKEMÉTI SE
(Február 11. péntek, 17 óra 30 perc)
Ebben a szezonban eddig háromszor találkozott a két csapat, mindannyiszor nagy küzdelmet, és az otthon játszó együttes sikerét hozta a rangadó. Az alföldi városban kétszer 3:2 – az alapszakaszban 23:21 lett az ötödik szett, a középszakaszban pedig 0:2-ről fordított a Kecskemét –, Borsodban pedig 3:1. Egyelőre nagyon úgy tűnik, hogy a felsőházi középszakasz második helyéért viaskodik ez a két kiváló csapat. A Kazincbarcika jelentős lépéselőnybe kerülhetett volna, ha kétjátszmás előnyről nem bukik idegenben, de itt a lehetőség a visszavágásra. A bajnokság első fázisában otthon nagyon erős volt a Vegyész, hiszen egyetlen meccset sem vesztett hazai pályán. A közelmúltra ez már nem teljesen igaz, mert saját csarnokában ugyan legyőzte a Dunaferrt, de a Magyar Kupa-továbbjutást nem tudta kiharcolni, aztán kikapott a Kaposvártól. Mindezek ellenére persze az alföldiek egyáltalán nem mehetnek biztosra a borsodi városban. A Kecskemét legutóbb a dunaújvárosiak ellen előbb 16:19-ről, majd 15:19-ről fordított a szettek hajrájában. Nem biztos, hogy ugyanez a hátrány a Vegyész otthonában ledolgozható lesz.
„Amit tudtunk, azt a legutóbbi meccsen bizonyította a Kaposvár, hogy egy nagyon jó csapat – mondta Dudás András, a Vegyész edzője. – Sajnos mi az egész mérkőzés folyamán rengeteg hibát vétettünk, a statisztikánk szerint 61 pontot rontottunk. Ez igen jelentős szám, ennél sokkal kevesebbet szoktunk. Ebben persze az is közrejátszott, hogy a somogyiak is odatették magukat a találkozón. Azonban ha bátrabban játszunk, biztos vagyok benne, hogy szorosabb lehetett volna a meccs. A küzdelmek folytatódnak, máris itt az újabb lehetőség a bizonyításra, hiszen érkezik a Kecskemét, amellyel ebben a szezonban mindig éles meccset vívtunk, és arra számítok, hogy ez most sem lesz másként. Azzal tisztában vagyunk, hogy a későbbi folytatás miatt fontos, hogy a hazai találkozóinkat megnyerjük, ennek szellemében készülünk és nyerni akarunk. Két közel azonos képességű csapat csatája lesz, de tudjuk – és már bizonyítottuk –, hogy mivel lehet legyőzni az alföldieket, és úgy gondolom, hogy elsősorban rajtunk múlik, hogy milyen eredményt fogunk elérni.”

Tippjeink
Kovács Gábor 3:2
Rodics Dániel 3:2

A Dunaferr–Kaposvár mérkőzést február 16-án, szerdán 17 órától rendezik.

Extraliga, férfiak, középszakasz, az 5-8. helyért, 7. forduló

DÁGI KSE – COMPANY NYELVISKOLA-VESZPRÉMI RC
(Február 11. péntek, 18 óra)
Úgy tűnik, kikecmergett a hullámvölgyből a Dág, hiszen a Veszprém és a Csepel elleni vereség után legyőzte a Szegedet, majd visszavágott a Csepelnek. Hazai pályán, saját termében, saját közönsége előtt, egy hasonló tudásszintű együttes ellen mindig esélyes a kistelepülés csapata, és ez a megállapítás most is igaz. Annál is inkább, hiszen a Veszprém az elmúlt hétvégén nagy pofonba szaladt bele a MAFC otthonában. Nem is pofon volt ez, hanem egy övön aluli mélyütés. Rettenetesen kétarcú a bakonyi csapat, amely képes kiválóan játszani és nagyon küzdeni, ugyanakkor a jelenlegi szezonban nem egyszer előfordult már, hogy meglepően szerény teljesítménnyel rukkolt elő, és a lelkesből görcsösség lett. Megint munkanapon kell útra kelnie az együttesnek, nyilván ez sem a legoptimálisabb körülmény, és talán közrejátszhat abban is, hogy péntek este a Veszprém melyik arcát mutatja majd... Jelenleg úgy tűnik, hogy a kiesés réme egyik csapatot sem fenyegeti, de még négy forduló van hátra, és az ördög nem alszik. Azonban aki ezt a találkozót megnyeri, minden bizonnyal megnyugodhat, hiszen az ötödik helyen áll majd.

Tippjeink
Kovács Gábor 1:3
Rodics Dániel 3:2

HPQ-SZEGEDI RSE – CSEPEL
(Február 11. péntek, 18 óra)

A kiesés elkerüléséért harcol mindkét csapat, és ebben a küzdelemben egy kulcsfontosságú mérkőzés következik! A Szegednek okvetlenül nyernie kell, hiszen ha hazai pályán éppen közvetlen riválisa, a Csepel ellen veszít, szinte biztos, hogy nem kerülheti el a kilencedik, utolsó helyet, tehát a kiesést. A Szeged eddig három meccset nyert a jelenlegi szezonban, mindannyiszor otthon, ugyanakkor a Csepel sem esélytelen idegenben, hiszen Dágon is győzni tudott. A kérdés mindössze az aktuális forma lesz, valószínűleg ez fogja eldönteni a találkozót. Korábbi jó teljesítményük után a Dág ellen, hazai pályán ismét akadozott a fővárosiak játéka, a szegediek viszont egy meccsen belül is hullámzóak voltak, amikor 2:0 és 24:19 után majdnem kikaptak a MAFC-tól. Ezek után csoda, ha a végeredmény ezúttal megjósolhatatlan?!

Tippjeink
Kovács Gábor 3:1
Rodics Dániel 3:2

Szabadnapos: MAFC-BME-Mapei

Férfiak, középszakasz, az 5-9. helyért
Az állás 6 forduló után
5. Dág 8 pont (12:9, 5 mérkőzés)
6. Veszprém 8 pont (10:9, 5 mérkőzés)
7. MAFC 7 pont (10:9, 5 mérkőzés)
8. Csepel 7 pont (9:12, 5 mérkőzés)
9. Szeged 6 pont (7:9, 4 mérkőzés)

NB I, férfiak, középszakasz, a 10-14. helyért, 7. forduló

SOLLIGHT-NYÍREGYHÁZI FRK – DEBRECENI EAC
(Február 11. péntek, 19 óra 30 perc)
Az elmúlt hétvégén két vereséget szenvedett a Nyíregyháza, amelyet így utolért a Kodolányi, így a kiesés réme meglegyintette a szabolcsiakat. Itt a remek lehetőség számukra a javításra, hiszen hazai pályán kötelező győzniük a Debrecen ellen. A hajdúságiak számára is él még a remény, hiszen legutóbb megverték a székesfehérváriakat, de idegenben eddig még egyszer sem nyújtottak meggyőző teljesítményt.

Tippjeink
Kovács Gábor 3:1
Rodics Dániel 3:0

KODOLÁNYI-MASITA FRKE – SZOLNOKI FŐISKOLA RK-SI
(Február 12. szombat, 11 óra)
Nagyon kell a győzelem a fehérváriaknak, ezért is írták ki délelőtt 11 órára a kezdést, így a szolnokiaknak meglehetősen korán kell kelniük és indulniuk, s ez talán a játékukon is meglátszik majd. Legutóbb Sümegen kifejezetten mutatósan, lendületesen röplabdázott a csapat, amely ezúttal is esélyként lép pályára. A Kodolányi nagyon igyekszik elkerülni a kiesést, és a tabella jelenlegi állását nézve egyelőre úgy tűnik, lehet sansza teljesíteni ezt a küldetést, ehhez persze nagyon kellene az újabb siker.

Tippjeink
Kovács Gábor 2:3
Rodics Dániel 1:3

Szabadnapos: Sümegi RE

Közép-európai Liga, férfiak, alapszakasz, 18. forduló

FINO-KAPOSVÁR – VK CHEMES HUMENNÉ (szlovák)
(Február 11. péntek, 18 óra)
Tétnélküli mérkőzésen találkozik egymással a magyar és a szlovák bajnok, hiszen már eldőlt, hogy egyik csapat sem juthat be a nemzetközi sorozat négyes döntőjébe, ahol ott lesz a címvédő szlovén ACH Volley Bled, az újonc horvát OK Mladost Marina Kastela, valamint két osztrák csapat, az SK Posojilnica Aich/Dob és a Hypo Tirol Innsbruck. A somogyiak számára fontos lehet a visszavágás, hiszen idegenben nagyon simán kikaptak, ráadásul az volt a jelenlegi szezonban az egyetlen meccs eddig, amelyet a televízió élőben közvetített, ideje tehát bizonyítani, hogy a két együttes között nincs olyan nagy különbség. A Humenné jelenleg a hatodik, a Kaposvár pedig a hetedik a táblázaton.

Tippjeink
Kovács Gábor 3:1
Rodics Dániel 3:2

Extraliga, nők, osztályozó, 1. mérkőzés

BÉKÉSCSABAI RSE – BITT-KAPOSVÁRI NRC
(Február 11. péntek, 18 óra)
Remek alapszakaszbeli teljesítményének köszönhette második helyét a Kaposvár a középszakasz után, hiszen a bajnokság második fázisa kevés sikerélményt hozott a somogyi lányok számára, ez szám szerint két győzelmet és négy vereséget jelent. Persze a sikerek a legjobbkor, az utolsóelőtti és az utolsó fordulóban jöttek, tehát valószínűleg lendületben van az együttes, de ez a masszív Extraliga-csapat, a Békéscsaba otthonában valószínűleg kevés lesz.

Tippjeink
Kovács Gábor 3:0
Rodics Dániel 3:0

NB I, nők, rájátszás, az 5-8. helyért, 1. forduló

PALOTA-BÖLLHOFF – AGRIA RC-EGER
(Február 12. szombat, 11 óra)
A női NB I 5-8. helyéért játszó csapatok vezetői teljesen ésszerűen megbeszélték egymás között, hogy abszolút fölösleges lenne négy héten keresztül szünetet tartaniuk, ahogyan a versenynaptár azt előírja, így az alsóházi rájátszás a hétvégén máris kezdődik. A sors furcsa játéka, hogy a középszakasz utolsó körében ez a két csapat egy héttel ezelőtt találkozott egymással, szintén a fővárosban. Akkor a sok sérült és beteg miatt továbbra is rendkívül tartalékos összeállításban játszó Palota hősies küzdelemben 3:2-re nyert. Miért ne nyerhetne most is?

Tippjeink
Kovács Gábor 1:3
Rodics Dániel 3:2

A Veszprémi Egyetemi SC – Kalocsai SE mérkőzést február 19-én, szombaton rendezik.

(forrás: Borsod Online)

Címkék: beharangozó röplabda

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr42651104

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

háló 2011.02.11. 14:35:21

Nem érdekes a két kiesőjelölt csapat találkozóját Veszprémi játékvezetők vezetik.A Veszprém is ebben a négyesben van

szudac 2011.02.11. 15:38:30

Dehogynem. Le van zsírozva. Az egyik csapat nyerni fog, persze, részrehajló játékvezetéssel, és kap két pontot, és utoléri a Veszprémet.
Hahahaha
süti beállítások módosítása