A férfi Extraliga 5-9. helyéért zajló középszakaszának negyedik fordulójában a HPQ-Szegedi RSE egy könnyűnek indult meccset nyert meg végül drámai csatában a MAFC ellen, hazai pályán.

Azzal a teherrel a vállukon léptek pályára a szegediek, hogy ha törik, ha szakad, le kell győzniük a MAFC-ot. Muszáj volt, hiszen negatív mérleggel rendelkeztek a találkozó előtt, a MAFC-tól és a Dágtól idegenben kikaptak, ellenben a Veszprémnél hazai környezetben jobbnak bizonyultak. A vasárnapi összecsapás nagyon jól indult a szegedieknek, az első két játszma megnyerése után senki nem gondolta, hogy drámaira sikeredik a végjáték.

„Azt nem mondom, hogy hibátlanul röplabdáztunk, de önmagunkhoz képest nem ment rosszul, még azt is mondhatnám, hogy simán jutottunk 2:0-s előnyhöz – magyarázta Mészáros Péter, edző. – A harmadik szettben már 24:19-re vezettünk, meccslabdák tömkelegéhez jutottunk, de nem tudtuk feltenni az i-re a pontot. Elbuktuk a játszmát, majd a negyediket is a MAFC nyerte. Azokat a pillanatokat senkinek sem kívánom. Egy óra alatt letudhattuk volna egy sima 3:0-val a partit, ehelyett két és fél órán át viaskodtunk. Azt gondolom, hatalmas lelki tartásról tettek tanúbizonyságot a fiúk, hogy az elvesztett két játszma után az ötödikben összekapták magukat, és győztek. Le a kalappal előttük, főleg annak tükrében, hogy Nacsa, Csíkos és Oltványi nélkül értük el a sikert. Mint egy falat kenyér, úgy kellett ez a győzelem, a két pont begyűjtésével levegőhöz jutottunk.”

A Szegednek a középszakaszban még négy meccse van hátra: fogadja a Csepelt és a Dágot, illetve utazik a Veszprémhez és a Csepelhez. „A minimális célunk, hogy ne az utolsó helyen végezzünk, mert az a búcsút jelentené az Extraligától – folytatta a tréner. – A hazai meccseket muszáj megnyernünk, de idegenben is össze kellene jönnie legalább egy bravúrnak. Érzem, sőt tudom, hogy meg tudjuk csinálni.”

Férfiak, középszakasz, az 5-9. helyért
Az állás 6 forduló után
5. Dág 8 pont (12:9, 5 mérkőzés)
6. Veszprém 8 pont (10:9, 5 mérkőzés)
7. MAFC 7 pont (10:9, 5 mérkőzés)
8. Csepel 7 pont (9:12, 5 mérkőzés)
9. Szeged 6 pont (7:9, 4 mérkőzés)

(forrás: Délmagyarország)

Címkék: szeged röplabda extraliga hpq

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr372646309

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása