A mondás szerint kétszer nem lehet ugyanabba a folyóba lépni. A szólás örökérvényű, mindazonáltal a vasárnap, és a csaknem egy esztendeje történtek félelmetes egybeesést mutatnak a női Extraligában szereplő NRK-Nyíregyháza csapatánál.

Tavaly a bajnokság legfontosabb periódusában, vagyis a rájátszásban – a manapság már gödöllői színekben szereplő – Szakmáry Grétát veszítette el súlyos sérülés miatt a csapat, amely egyik legjobbja nélkül elbukott a MÁV Előre elleni negyeddöntőben. Ezúttal a középszakasz utolsó fordulójában, a Vasas elleni összecsapáson kísértette a sors a szabolcsiakat. Nem elég, hogy a csak szenvedő nyírségiek nagyon könnyen kikaptak az óbudaiaktól, az első szett hajrájában Roma Flóra sírva rogyott a földre. A diagnózis: nincs szakadás, ugyanakkor a tizenhét éves center jobb lábára gipsz került. Néhány hét kihagyás garantált, miközben együttese nem számíthat a közelmúltban keresztszalag-szakadást szenvedő, a teljes szezonra kidőlő Bodnár Nerinára. A rájátszás pedig március elsején, az Újpesttel szembeni párharccal kezdődik...

„Mindenekelőtt büszke vagyok a lányok teljesítményére, arra, hogy a hátráltató körülmények dacára negyedik helyen zártuk a középszakaszt – szögezte le Kőhalmi Richárd, az NRK edzője. – A Vasas elleni meccs valóban nem sikerült, ugyanakkor ismét olyan tényezőkkel szembesültünk, amelyekkel nehéz, szinte lehetetlen megbirkózni. Négy rutinos játékossal indítottuk a szezont, közülük Kapuvári Melinda távozott, Bodnár megsérült. A kezdőcsapatunk tele van tizenéves fiatalokkal, akiket átmenet nélkül, azonnal a mélyvízbe kellett dobni. Tőlük nem várható el, hogy ilyen szituációban mérkőzéseket döntsenek el. Roma Flóra érkezésével lendület kaptunk, most ő is kiesett, ami lelkileg megviselte a társaságot, másfelől alapjaiban borult a felépített taktikánk. Félő, hogy ez a folytatásra is kihat...”

Az már korábban eldőlt, hogy a Nyíregyházi Főiskola SE búcsúzni kényszerül az élvonaltól, a hétvégi kettős forduló – az Újpest, majd a MÁV Előre elleni vereség – pedig arra is választ adott, hogy mindezt nyeretlenül teszi. „Lezárult egy szakasz, sok tapasztalatot gyűjtöttünk, sajnálatos módon csak a papírformát tudtuk igazolni – mondta Kolozsi János, edző. – Hozzáteszem, csapatunk a lehetőségeket, akárcsak a támogatást tekintve nem csak a városi riválissal, a teljes mezőnnyel sem veheti fel a versenyt. Mindenesetre a mai naptól azért dolgozunk, hogy mihamarabb megteremtsük azon feltételeket, amelyek elősegítik visszatérésünket a legjobbak közé. Három hetünk lesz arra, hogy összekapjuk magunkat és minél jobban szerepeljünk az NB I-ben.”

(forrás: Szabolcs Online)

Címkék: nyíregyháza röplabda főiskola extraliga nyíregyházi főiskola nrk

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr972644000

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

háló 2011.02.07. 17:53:07

Nem tudom Kolozsi miről beszél.Gondolom Akimova,és Botos nem ingyen játszik.Nincs ez a csapat kevésbé támogatva,mint az NRK.
süti beállítások módosítása