Bánhatják azok a sportkedvelők, akik nem látták a marosvásárhelyi CSU Medicina és az Unic Piatra Neamt közötti A1-osztályos női röplabdamérkőzést, hiszen a házigazdák minimális különbségű győzelmével végződött fantasztikus csatát hagytak ki, amely, hogy senki se unatkozhasson, ráadásul kisebb botrányba fulladt a végén.

A mérkőzés hihetetlen csatát hozott, hiszen öt játszmára volt szükség, ráadásul ezek közül négyben hosszabbítás után derült csak ki, hogy melyik fél örülhet. Az első két szettben ez a vendégeknek sikerült, noha mindkétszer lett volna esélyük a marosvásárhelyieknek is győzni. Az első játszmát egy hálóérintés döntötte el, 26:24 arányban a moldvaiak javára, míg a második felvonásban Salaoru a hálóba nyitott 25:24-nél egy játszmalabdát, s ezt két vendégpont követte.

0:2-nél már csak kevesen hitték a teremben, hogy innen fordítani lehet. Még reménytelenebbnek tűnt a helyzet a harmadik szett végén, hiszen ebben a CSU Medicina 20:14 után hagyta feljönni az ellenfelét, amely ráadásul 22:23-nál a vezetést is átvette. Idegtépő labdamenetek következtek, s a hazaiaknak az ötödik játszmalabdát sikerült értékesíteniük. A negyedik szett volt a legnyugodtabb, amelyet a CSU Medicina meggyőző fölénnyel nyert, a döntő játszmára viszont ismét szinte vágni lehetett a teremben a feszültséget. A vendégek szurkolótábora hangosabb volt, mint korábban, a hazai nézők pedig több labdamenetet székeikről felugrálva, vagy állva néztek végig. S volt mit, hiszen nem csupán az eredmény alakult izgalmasan (3:1 után 3:5, aztán 5:8 után 10:9, 10:11, 13:11, 14:12 és 14:14), hanem a színvonal is lelkesítően hatott, hosszú, látványos és a röplabda minden szépségét megcsillogtató labdamenetekkel, s amely a lelátók nagy örömére 16:14-es hazai sikerrel zárult.

Külön ki kell emelni Ioana Baciu játékát, aki a legbiztosabb ütője volt a házigazdának. Ugyancsak dicséret illeti Roxana Iancu teljesítményét, a 17 éves center kijátszotta a csapatból a tapasztalt idegenlégiós Maleticset. Kár, hogy a befejezéskor elszabadultak az indulatok, a házigazdák utolsó labdája ugyanis nagyon közel suhant el egy tetőgerenda mellett (netán súrolta?), az egyik partjelző zászlója lendült is, de hirtelen leengedte, s a játékvezető nem tartotta szükségesnek közbeavatkozni. Miután pedig a labdamenetet a CSU Medicina nyerte, a vendégek edzője, Marian Constantin tettleg akart elégtételt venni a játékvezetőn, a lökdösődésbe pedig többen is beleavatkoztak. Az Unic játékosai sírva és káromkodva hagyták el a pályát, s bár a biztonságiaknak sikerült megakadályozni a nagyobb botrányt, indulatokból nem volt hiány a Pongrácz Antal Sportcsarnokban.

Román bajnokság, nők, alapszakasz, 15. forduló

CSU Medicina Marosvásárhely – Unic Piatra Neamt 3:2 (–24, –26, 27, 17, 14)
Játékvezetők: Luputan, Buhatel
CSU Medicina: Salaoru, Maletics, Baciu, Szimanics, Jovanovics, Ivanof. Csere: Dimény (liberó), Breban, Terzics, Iancu
Piatra Neamt: Harbuz, Zaharia, Curca, Miclea, Jevszikova, Stanciu. Csere: Albu (liberó), Chirilov, Pichiu

(forrás: szekelyhon.ro)

Címkék: románia román marosvásárhely röplabda

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr442643425

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása