Magabiztos és gyors győzelmet aratott az Újpesti TE hazai pályán a Nyíregyházi Főiskola SE felett a női Extraliga 5-8. helyéért zajló középszakaszának ötödik fordulójában. A fővárosiak sikerét annak ellenére sem fenyegette veszély, hogy több alapemberük pihent, így a fiatalabbak is bizonyíthatták rátermettségüket.

A nyíregyháziaknak komoly nehézséget okozott a csapat összeállítása, mivel a játékosok közül többen sérültek, illetve diákolimpiai részvétel miatt nem tudtak a fővárosba utazni. Farkas Mihály edzőnek jelentős mozgástere volt a csapatösszetételt illetően, pihentette két kulcsjátékosát, Dambendzet Nathalie-t és Papizsanszka Natalját, a meccs közben pedig többször bátran cserélte, forgatta a játékosait. Ahogyan várható volt, az első szettben ellentmondást nem tűrően elhúzott az Újpest, a Nyíregyháza meglehetősen megszeppentnek tűnt, és nem tudott igazán veszélyes támadásokat kidolgozni. Kolozsi János edző többször próbált a technikai szünetekben lelket önteni a csapatába, de nem járt sok sikerrel.

A második rész talán még eseménytelenebbül telt, mint az első, a szabolcsiak sok nyitást rontottak, ennek köszönhetően a mérkőzés leggyorsabb szettjét produkálták a lányok. A harmadik felvonásban magukhoz tértek a szabolcsiak, és bátrabban nyitottak, így vezettek két ponttal az elején, de az újpestiek nem hagyták, hogy felbátorodjon az ellenfél, és Rácz Márta gyönyörű keresztütésével egyenlítettek, majd Szombathelyi Kitti ásznyitásaival átvették a vezetést, amit a mérkőzés végéig meg is tartottak.

Kifejezetten változatos csapatösszeállítás volt sokszor a pályán, akadt olyan pillanat, amikor a juniorkorú újpesti lányok is gyönyörűen kidolgozott támadásokból szereztek értékes pontokat. Kifejezetten jó teljesítményt nyújtott Ancsin Kitti, Kovács Tímea és Szombathelyi Kitti.

Extraliga, nők, középszakasz, az 5-8. helyért, 5. forduló

Újpesti TE – Nyíregyházi Főiskola SE 3:0 (10, 13, 19)
Megyeri út, 100 néző. Játékvezetők: Szabó Zs., Stefik
Újpest: Kovács T., Ancsin K., Kapuvári, Szombathelyi K., Várhegyi, Battlay. Csere: Ancsin I., Nagy F. (liberók), Lutter E., Hadnagy R., Runge, Rácz. Edző: Farkas Mihály
Nyíregyháza: Akimova, Szikszai, Botos F., Török, Morvai, Tóth D. Csere: Savic, Homoki. Edző: Kolozsi János

Az eredmény alakulása. 1. játszma: 8:2, 12:7, 18:10. 2. játszma: 8:2, 15:6, 22:7. 3. játszma: 0:2, 5:5, 20:14, 21:18

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK

Farkas Mihály: – Nagyon örülök annak, hogy azok a játékosok, akik idáig kevesebb szerephez jutottak, jó teljesítményt nyújtva, magabiztos eredménnyel és megbízható fölénnyel képesek voltak győzni.
Kolozsi János: – Annak is örülök, hogy egyáltalán ki tudtunk állni, mert csak nyolcan voltunk, ebből ráadásul három feladó. Megnyugtató, hogy a harmadik szett után mosolyogva tudtak a lányok lejönni a pályáról. Úgy érzem, hogy becsületesen túléltük ezt a mai napot.

(forrás: utevolley.hu)

Címkék: nyíregyháza röplabda ute újpest főiskola extraliga nyíregyházi főiskola

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr752641273

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása