19-ig bírta a Dunaferr

 2011.02.03. 19:49

A Kalo-Méh-Kecskeméti SE hazai pályán 3:0-ra nyert a Dunaferr SE ellen a férfi Extraliga 1-4. helyéért zajló középszakaszának harmadik fordulójában. A dunaújvárosiak az első szettben 19:16-ra, a másodikban 19:15-re vezettek, de a sok 3:2-es rangadó után ezúttal nem tudtak játszmát nyerni.

A dunaújvárosiak kezdőcsapatában ezúttal sem szerepelt a legrutinosabb játékos, Tomanóczy Tibor. Bokor Elek nyitásrontásával, Rapi Róbert ütésével és Farkas Péter nagyszerű blokkjával rögtön ellépett a Kecskemét (3:0). Összekapták magukat a látogatók, így a folytatásban nem nőtt tovább a különbség (6:3). Bokor Elek akciója és Csala Bernát hibája nyomán egyenlített a Dunaferr (6:6), de az első technikai szünetben megint a hazaiak álltak jobban (8:7).

Farkas Péter támadásrontása után először vezettek az újvárosiak (8:9). Nagy volt a taktikai csata a pályán, de viszonylag kevés labdát tudtak kivédekezni a csapatok, ezért lendületes, pontos, gyors labdameneteket láthatott a közönség. Már kettővel is vezetett a látogató (10:12), de egy labdaérintési hiba és Tóth I Gábor blokkja után egyenlítettek az alföldiek (12:12). Dávid Csanád nyitott egy ászértékűt a kecskemétiek liberójára, Szabó Tamásra, akivel nagyon ritkán fordul elő, hogy fogadást ront. Dávid Csanád parádés formában, rendkívül hatékonyan támadott, az ő vezérletével a Dunaferr hárommal vezetett a második kötelező pihenőnél (13:16).

Nem tudott igazán játékba lendülni a házigazda, amely eleinte képtelen volt csökkenteni a különbséget. Hatvany Attila duplázott (16:19), de Szabó Balázs nyitásrontása után Somodi István volt eredményes, így Ruffing Péternek időt kellett kérnie, hiszen felzárkózott a rivális (18:19). Dávid Csanád két pontatlan támadása mindkétszer egyenlítést jelentett a Kecskemétnek (20:20), amely Tóth I Gábor sáncával visszavette a vezetést (21:20). Dávid helyett Tomanóczy érkezett, majd Csala Bernát ütését követően a dunaújvárosiak mestere megint időt kért (22:20). Csala ismét beköszönt, majd Rapi Róbert következett. Visszatért Dávid Csanád, de nem ő, hanem Lukács Attila törte meg a vendégek negatív szériáját (24:21). Dávid rossz nyitásával ért véget a szett, amelyet 16:19-ről összeszedett védőmunkájának és hatékony támadójátékának köszönhetően fordított meg a Kecskemét (25:21, 1:0).

A második felvonás elején megint Dávid pontjaival és blokkjaival menetelt a Dunaferr (2:4), nem véletlenül illette őt a férfimezőny egyik edzője a Kisdöme becenévvel, a nagyszerű röplabdázó Mészáros Dömötörre utalva... Őrizte minimális vezetését a látogató, amely a néhány pillanattal korábban gyönyörűen blokkoló Tóth I Gábor szervarontása után előnnyel mehetett az első kötelező pihenőre (6:8). Hatvany Attila és Szabó Balázs két szép blokkjával már néggyel ment a Dunaferr (6:10), ráadásul Farkas Péter elrontott egy támadást! A vendégek sem játszottak tökéletes pontossággal, ezért csökkent a differencia (9:11). Rapi Róbert széles nyitása elől nem tudott elugrani Hatvany Attila, aztán az ütőjátékos akcióból is eredményes volt, ezzel egyenlített a Kecskemét (12:12).

Dávid Csanád ásznyitásával megint két ponttal vezetett a Dunaferr, aztán Csala betalált, de következett Tóth András egyszerre rafinált és technikás megoldása (14:16). A visszatérést követően tovább nőtt az újvárosiak előnye a kiváló támadóhatékonyságnak köszönhetően, ezért Karagics Mátyás időt kért (15:19). Kisvártatva már kollégája, Ruffing mester nyomta a csengőt (18:20). Az egyenlítését támadhatott a Kecskemét, de Dávid Csanád révén megint a Dunaferr volt eredményes (19:21). Rapi Róbert bombáját követően Csala Bernát a hátsósorból ütött (21:21). Rapi jóvoltából a hajrában ezúttal is fordított a házigazda (22:21), jött a második újvárosi időkérés. Rapi Róbert volt a nyerőember, hiszen a visszatérés után azonnal ászt nyitott. Somodi István kétszer blokkolt, így ezúttal nem 16:19-ről, hanem 15:19-ről nyerte meg a szettet 25:21-re a Kecskemét (2:0).

Rapi lendülete nem tört meg a szünetben, hiszen az ő pontja indította a harmadik felvonást, aztán egy ásznyitással is megkínálta Dávid Csanádot (4:1). Somodi István centertalálatát követően jött egy rossz nyitás és egy támadási hiba, de Csala gondoskodott róla, hogy ne egyenlíthessen a Dunaferr (7:5). Farkas Péter sáncával és Lukács Attila ütésével folytatódott a játék az első technikai után, de Lukács elrontotta a nyitást, így nem tudott zárkózni csapata (10:7). Farkas a hátsósorból is beköszönt, egyre magabiztosabban vezetett együttese (13:9). Jött két hosszú labdamenet, előbbi Csala, utóbbi Dávid rontásával zárult. Lukács középről ismét eredményes volt, ezzel feljött kettőre a dunaújvárosi csapat (14:12), de Csala Bernát nem hibázott!

A hármas blokk tagjaként Bokor Elek szerzett pontot, de Dorcsák Lajos gyorsan válaszolt rá (17:14). Farkas Péter duplázott, ekkor Karagics edző már ugrált örömében, hiszen érezte, hogy a lendületes támadásokat vezető együttese ezen az estén nem veszíthet (19:15). Ruffing Péter ugyanakkor persze nem volt ilyen boldog, időt kért, de a folytatásban Rapi ásznyitása ismét a Kecskemétnek jelentett fontos pontot. A dunaújvárosi tréner beküldte Tomanóczyt, de ekkor már vészesen közeledett a találkozó vége. Kövessy Balázs állt be feladni, Szabó Balázs pontot szerzett, de a játék képe és menete ettől nem változott. A végén megint időt kértek a látogatók (23:17). Oly sok ötjátszmás csata után ezúttal három szettben nyerte a rangadót a Kecskemét. Ez a meccs is lehetett volna sokkal hosszabb, de a dunaújvárosiak az első és a második szettben is elherdálták az előnyüket, s ez megtörte őket a folytatásra. A hazaiak kiválóan küzdöttek, türelmesen röplabdáztak, és Rapi Róbert pontjával megérdemelten nyertek (25:19, 3:0).

A mérkőzés legjobbja
A győztes hazaiak feladója, Tóth I Gábor ezúttal is kiválóan irányította együttesét, és fontos pontokat szerzett blokkból. Somodi István szinte mindent eredményesen megoldott támadásban és védekezésben is, amihez köze volt. Csala Bernát egy-két hibától eltekintve végig megbízhatóan röplabdázott, a fiatal Farkas Péter pedig a kezdeti bizonytalanságok után nagyon szépen játékba lendült. A liberó, Szabó Tamás ismét elsőrangúan, rendkívül pontosan teljesített nyitásfogadásban és mezőnymunkában is. A mezőny legjobbja ezúttal a legeredményesebb játékos, Rapi Róbert volt, hiszen szinte kivétel nélkül minden labdát értékesített, s blokkból is szerzett néhány pontot. A Dunaferr játékosai közül Tóth Andás végigrobotolta a meccset, nagyrészt jó labdákkal szolgálta ki társait. Dávid Csanád sokat vállalt, sok pontot szerzett, de sokat is hibázott. Pápai Péter ismét megbízható, hasznos tagja volt együttesének, amelyben a hálónál Lukács Attila nyújtott kiemelkedőt, hiszen centertámadásai védhetetlenek voltak, és több eredményes sáncot is bemutatott.

Extraliga, férfiak, középszakasz, az 1-4. helyért, 3. forduló

Kalo-Méh-Kecskeméti SE – Dunaferr SE 3:0 (21, 21, 19)
Kecskemét, 200 néző. Játékvezetők: ifj. Szabó P., Hóbor
Kecskemét: Tóth I G. 3, Dorcsák 4, Csala 14, Rapi 17, Farkas P. 11, Somodi 7. Csere: Szabó T. (liberó). Edző: Karagics Mátyás
Dunaferr: Tóth A. 3, Lukács A. 9, Dávid Cs. 16, Hatvany A. 6, Bokor E. 4, Szabó B. 4. Csere: Pápai (liberó), Tomanóczy, Kövessy. Edző: Ruffing Péter

Az eredmény alakulása. 1. játszma: 8:7, 13:15, 16:19, 24:20. 2. játszma: 6:8, 14:16, 15:19, 24:20. 3. játszma: 8:6, 13:9, 16:13, 19:15, 23:17

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK

Karagics Mátyás: – Az első játszmában nyitásfogadásban és visszatámadásban a Dunaferr szinte hibátlan volt. Egy-egy rontásunk volt nyitásban, vagy elütöttünk egy labdát, és azonnal megduplázódott, vagy triplázódott a különbség, és azt a három pontot egészen a hajráig elvitték a vendégek. Az volt a szerencsénk, hogy a végén megtaláltuk a sánchelyeket. Mindkét szett végén oda tudtuk csoportosítani a blokkot, ahol a Dunaferr támadott, illetve volt két-három olyan nyitásunk, ami után kiszámítható támadásokat vezetett ellenfelünk. Védekezéssel nyertük meg az első és a második játszmát. A harmadikban már színesebb volt a játékunk, ott már a mi támadásaink domináltak, az már egy másfajta játék volt. Becsülöm a csapatot, amiért ilyen figyelemmel tudta végigjátszani a meccset, tehát nem idegeskedtek, nem kedvetlenedtek el, hanem tudtak figyelni az egész mérkőzésre a srácok.
Ruffing Péter: – Elsősorban nyitásfogadásban billentünk meg, illetve az előkészítéssel és a támadás-befejezéssel volt a baj. Többször nem tudtuk kihasználni az ellenfél gyenge pontjait sáncban. Az első játszmában Dávid Csanádnak több lehetősége is volt a legkisebb blokknál támadni, de nem tudta megoldani. A második játszmában pedig úgy gondolom, hogy nem a taktika szerint osztogattuk el a feladásokat.

A mérkőzés képgalériáját megtekintheti, és Karagics Mátyás bővebb értékelését elolvashatja ide kattintva!

Címkék: kecskemét dunaújváros röplabda dunaferr extraliga

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr22636652

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása