Újabb duplafordulóra kerül sor a hétvégén a női Extraliga középszakaszában, így a pénteki ötödik körben értelemszerűen minden csapat pályára lép. A legnagyobb érdeklődéssel várt találkozónak a Gödöllő Folyondár utcai vendégjátéka mellett a Békéscsaba fehérvári kirándulása nevezhető – mindkét meccs jelentősen befolyásolhatja a csapatok rájátszás előtti kiemelési számát. Beharangozó!

Extraliga, nők, középszakasz, az 1-4. helyért, 5. forduló

BSE-FCSM – NRK-NYÍREGYHÁZA
(február 4., péntek, 17 óra)

Felforgatott csapattal, sérülésektől és betegségektől tizedelve, ám egy új igazolással és sikerélménnyel érkezik a Városmajorba az NRK-Nyíregyháza. Kőhalmi Richárd edző tanítványai elmondhatják magukról, amit idén senki más: legyőzték a címvédőt, ráadásul nem is egyszer! Ennek ellenére nem valószínű, hogy a Magyar Kupa négyes döntőjébe bejutott szabolcsiak ezúttal is képesek lennének a bravúrra, pláne nem idegenben, hiszen Bodnár Nerina sérülése után az újonc Roma Flóra beépítése még javában tart, így leginkább a tisztes helytállás lehet a pénteki cél. A másik oldalon a címvédő már biztosan végig pályaelőnyt élvezhet a rájátszásban, így a csapat edzője – adott esetben – az eddig kevesebb szerepet kapó játékosokat is bevetheti bajnoki mérkőzésen.

Tippjeink
Rodics Dániel
3:0
Kovács Gábor 3:0

VASAS DUNA AUTÓ ÓBUDA – TEVA-GÖDÖLLŐI RC
(február 4., péntek, 18 óra)

Egy kétarcú, és egy 2011-ben eddig egyarcú csapat rendkívül érdekesnek ígérkező találkozójára kerül sor pénteken a Folyondár utcában. A vendég Gödöllő ebben az évben a sérülések ellenére rendkívül érett, összeszedett játékot mutatott eddig, és mindössze egyetlen vereséget szenvedett el – azt is a Városmajorban, ahol azért ki lehet kapni, főleg 3:2-re. Ezzel szemben a túloldalon a Vasas a bajnokságban botladozik (a középszakaszban eddig mindössze egyetlen győzelem), ám a Magyar Kupában szenzációs játékkal kiejtette a nagy terveket szövögető, ám azoktól egyelőre elmaradó Újpestet, így sikerélménnyel készülhet az utolsó duplakörre. Nagy kérdés, hogy a fővárosiak ezúttal melyik arcukat mutatják, a BSE ellen látott lélektelen, borzasztó játékot, vagy az UTE ellen megcsodált lelkes, olykor szemet gyönyörködtető röplabdát láthatjuk viszont a pályán. A Gödöllő hazai környezetben mind az alap-, mind a középszakaszban legyőzte riválisát, míg az óbudai alapszakasz-meccsen a hazaiak diadalmaskodtak.

Tippjeink
Rodics Dániel
3:2
Kovács Gábor 3:1

Extraliga, nők, középszakasz az 1-4. helyért,
Az állás 4 forduló után
1. BSE 18 pont (28:10)
2. Gödöllő 15 pont (21:18)
3. NRK-Nyíregyháza 14 pont (17:25)
4. Vasas 13 pont (14:25)

Extraliga, nők, középszakasz, az 5-8. helyért, 5. forduló

ÚJPESTI TE – NYÍREGYHÁZI FŐSIKOLA SE
(február 4., péntek, 17.30 óra)

A biztos ötödik a biztos kieső ellen – erről a találkozóról sok írnivaló nincsen. A hazaiak ezúttal valószínűleg bátran próbálkozhatnak a különböző felállásokkal, illetve minden bizonnyal lehetőséget kaphatnak azok a játékosok, akiknek a bajnokság során eddig kevesebb szerep jutott, míg vendégoldalon a Gödöllő elleni kupameccsen mutatott játék folytatása lehet az alapvető cél.

Tippjeink
Rodics Dániel
3:0
Kovács Gábor 3:0

MÁV ELŐRE-PRO PÁTRIA ELECTRONICS SC – BÉKÉSCSABAI RSE
(február 4., péntek, 18 óra)

Érdekes meccsre van kilátás Székesfehérváron, ahol ezúttal a Békéscsaba vendégeskedik. A viharsarkiak egy esetleges három- vagy négyjátszmás győzelemmel saját kezükbe vehetik sorsukat, és akár még a hatodik helyre is odaérhetnek – ezzel osztályozós helyre taszítva a MÁV Előrét. Nyilván a hazaiak célja sem más, mint a győzelem, hiszen az új, feszített menetrendben nem mindegy, hogy jövő hétvégén szabad az együttes, vagy Szolnokra/Csepelre/Kaposvárra kell utaznia osztályozót játszani… Már csak azért sem, hiszen két hét múlva a fehérváriak egy részére diákolimpia-döntő vár Szegeden, utána pedig hamarosan már a bajnoki negyeddöntőkkel folytatódnak a küzdelmek…
„Nincs mese, győzni kell itthon, meg Nyíregyházán is, mert csak ebben az esetben lehetünk biztosak abban, hogy a hatodik helyen végzünk – mondta Fésüs Irén, a MÁV Előre edzője. – Nem akarom, hogy osztályozót játszunk annak érdekében, hogy továbbra is meghosszabbítsuk az Extraliga-tagságunkat.”

Tippjeink
Rodics Dániel
2:3
Kovács Gábor 3:1

Extraliga, nők, középszakasz, az 5-8. helyért,
Az állás 4 forduló után
1. Újpest 19 pont (27:13)
2. MÁV Előre 16 pont (23:15)
3. Békéscsaba 15 pont (23:17)
4. Nyíregyházi Főiskola 10 pont (2:30)

Címkék: beharangozó röplabda extraliga

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr422634615

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása