Légiós-körkép január 31.

 2011.02.01. 00:28

Közkívánatra újra jelentkezik a sokak által kedvelt és hiányolt légiós-körkép elnevezésű rovat, gazdag tartalommal, a teljesség igényével! Bőven van miből szemezgetnünk, hiszen a magyar röplabdázók Európa és az Egyesült Államok számos országában, államában sikeresen szerepelnek!

FÉRFIAK

Mészáros Dömötör (Arkas Izmir, török): A Török Kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén 3:0-s győzelem Isztambulban, a MEF Okullari ellen. Mészáros 11 pontot szerzett. Statisztika itt! A bajnokság alapszakaszának 15. fordulójában 3:2-es vereség az Istanbul Büyüksehir Belediyesi otthonában. A magyar játékos kezdő volt, de a harmadik játszmában lecserélték, nyolc pontot szerzett. Statisztika itt!

Veres Péter (Dinamo Moszkva, orosz): A bajnokság alapszakasza duplafordulóval folytatódott. A 13. körben 3:1-es győzelem a Kuzbassz Kemerovo otthonában, Veres csapata második legeredményesebbjeként 16 pontot szerzett. Statisztika itt! A 14. körben 3:0-s siker hazai környezetben a magyar játékos korábbi együttese, az Ural Ufa ellen. Veres a mezőny második legeredményesebbjeként 15 pontot szerzett. Statisztika itt! Képgaléria itt!

Németh Szabolcs, Geiger András, Nagy Péter (Remat Zalau, román): Két sima győzelemmel folytatta a bajnokság alapszakaszát a címvédő. A 13. fordulóban 3:0 odahaza az Unirea Dej ellen, majd a 14. körben szintén 3:0 Kecskeméti Péter csapata, a CS Stiinta Explorari Baia Mare otthonában. Képgaléria itt!

Kecskeméti Péter (CS Stiinta Explorari Baia Mare, román): A bajnokság alapszakaszának 13. fordulójában 3:0-s győzelem a CSMU Craiova otthonában, majd a 14. körben 3:0-s vereség hazai pályán a címvédő Remat Zalau ellen. Képgaléria itt!

Dávid Zoltán (CVM Tomis Constanta, román): Fontos pontokat hullajtott el a csapat az elmúlt héten. A bajnokság alapszakaszának 13. fordulójában 3:2-es győzelem hazai környezetben a Piatra Neamt ellen, majd a 14. körben szintén 3:2-es siker az Unirea Dej otthonában. A magyar légiós mindkétszer a kezdőcsapatban kapott helyet.

Román bajnokság, férfiak
Az élmezőny állása az alapszakasz 14. fordulója után
1. CVM Tomis Constanta 38 pont
2. Remat Zalau 37 pont
3. Dinamo Bucuresti 34 pont
4. Stiinta Explorari Baia Mare 26 pont
5. CS Unirea Dej 22 pont
6. VCM LPS Piatra Neamt 21 pont

Kovács I Zoltán (OK Salonit Anhovo Kanal, szlovén): A csapat a Közép-európai Liga alapszakaszában a közelmúltban nem lépett pályára.

Koch Róbert (SK Posojilnica Aich/Dob, osztrák): A Közép-európai Liga alapszakaszában 3:1-es győzelem a Team Club Austria ellen, Klagenfurtban. A magyar feladó természetesen kezdő volt és végigjátszotta a találkozót, három pontot szerzett. Statisztika itt! Képgaléria itt!

Mózer Zoltán (Hypo Tirol Innsbruck, osztrák): Szuperrangadót nyert a csapat a Közép-európai Ligában! Hazai pályán 3:2 a szlovén ACH Volley Bled ellen. A címvédőnek ez volt az első veresége a szezonban. Mózer a negyedik szettben állt be Stefan Chrtiansky helyett, és két pontot szerzett. Statisztika itt! Képgaléria itt!

Szabó Dávid (Sisley Treviso, olasz): A bajnokság alapszakaszának 15. fordulójában 3:1-es győzelem hazai pályán a Modena ellen. A magyar játékos kétszer lépett pályára csereként, pontot nem szerzett. Statisztika itt! Képgaléria itt! A 16. körben bravúros, 3:2-es siker a Cuneo otthonában, Szabó ezúttal háromszor kapott lehetőset csereként. Pontot nem szerzett. Statisztika itt! Képgaléria itt!

Baróti Árpád (Tonno Calippo Vibo Valentia, olasz): A bajnoki alapszakasz 15. fordulójában 3:1-es vereség az M. Roma Volley otthonában. A magyar játékos betegség miatt nem tarthatott társaival a fővárosba. Statisztika itt! A 16. körben meglepő vereség hazai pályán a Latina ellen (1:3). Baróti nem lépett pályára. Statisztika itt!

Olasz bajnokság, férfiak
Az alapszakasz állása a 16. forduló után
1. Itas Diatec Trentino 47 pont (16 győzelem, 0 vereség)
2. Bre Banca Lannutti Cuneo 37 pont
3. Lube Banca Marche Macerata 36 pont
4. Sisley Treviso 31 pont (10 győzelem, 6 vereség)
5. Casa Modena 25 pont (11 győzelem, 5 vereség)
6. Acqua Paradiso Monza Brianza 25 pont (8 győzelem, 8 vereség)
7. Marmi Lanza Verona 23 pont
8. M. Roma Volley 23 pont
9. Tonno Callipo Vibo Valentia 22 pont
10. RPA-LuigiBacchi.it San Giustino 20 pont
11. Copra Morpho Piacenza 18 pont
12. Andreoli Latina 18 pont
13. BCC-NEP Castellana Grotte 6 pont
14. Yoga Forli 5 pont

Molnár Dávid (TV Bühl, német): A bajnoki alapszakasz 15. fordulójában 3:1-es vereség az EnBW TV Rottenburg otthonában. Statisztika itt! A 16. körben 3:2-es vereség otthon a RWE Volleys Bottrop ellen. Statisztika itt! Képgaléria itt! A magyar liberójátékos előbb 40, majd 42 százalékos tökéletességgel fogadta a nyitásokat.

Berndt Attila, Demeter András, Fehér Tamás, Herczeg Roland, Tóth Milán (Leeds Carnegie, angol): A bajnokság 12. mérkőzésén végre megvan az idei első győzelem (3:0). „Szombaton simán nyertünk a Coventry&Warwick Riga otthonában – kezdte a hunvolley.blog olvasóinak szóló exkluzív beszámolóban Tóth Milán. – Az első szett még szorosabb volt, de a másik két játszmában végig a mi akaratunk érvényesült, így lehetőség nyílt a csapat forgatására is. Mindenki kapott bizonyítási lehetőséget. A mérkőzés legjobbjának Herczeg Rolandot választották, de mindenki jó teljesítményt nyújtott. Erről a meccsről többet nem lehet írni!”
A csapat a tabella második helyén áll, a listavezető Sheffield mögött egy ponttal lemaradva.

Offra Norbert (London Polonia, angol): Londonban, a Malory Eagles otthonában 3:2-es győzelem a bajnokság 11. mérkőzésén.

Demeter György (edző, Fenerbahce, török): A Török Kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén hazai pályán 3:0-s győzelem a másodosztályú Sivas ellen. Statisztika itt! Képgaléria itt! A bajnoki alapszakasz 15. fordulójában kikapott a csapat, ezúttal 3:1-re Ankarában, a Halkbank otthonában. Statisztika itt! A vereség után a magyar szakemberrel közös megegyezéssel szerződést bontott a klub. Az erről szóló exkluzív cikkünket ide kattintva elolvashatják!

Török bajnokság, férfiak
Az élmezőny állása az alapszakasz 15. fordulója után
1. Ziraat Bankasi 38 pont
2. Arkas Izmir 35 pont
3. Istanbul Büyüksehir Belediyesi 34 pont
4. Halkbank 29 pont
5. Fenerbahce 27 pont
6. Galatasaray 27 pont

Botos Ferenc (edző, Union Raiffeisen Arbesbach, osztrák): A felnőtt bajnokság alapszakaszának 14. fordulójában 3:0-s győzelem Bécsben, a sereghajtó SG SVS Sokol otthonában. Az alapszakaszt a második helyen zárta a csapat. Statisztika itt! Az U21-csapat Hartbergben játssza a bajnokság döntőjét péntektől vasárnapig.

NŐK

Zsoldos Edina (TG Biberach, német): A másodosztály Déli-csoportjának 17. játéknapján 3:0-s győzelem a TV 05 Wetter otthonában. A magyar játékos kezdő volt és végigjátszotta a meccset.

Bérczes Judit (DJK Augsburg-Hochzoll, német): A másodosztály Déli-csoportjának 17. játéknapján 3:0-s vereség a Rote Raben Vilsbiburg második csapatától, Bérczes kezdő volt. Az SV Lohhof egy meccsel kevesebbet játszott, de azonos pontszámmal, jobb játszmaaránnyal vezeti a tabellát.

Dégi Barbara (VBC Köniz, svájci): A bajnoki alapszakasz 18. (utolsó) fordulójában 3:2-es vereség az Sm’Aesch Pfeffingen otthonában. A magyar játékos csapata a rájátszás első körében a VC Kanti Schaffhausen együttesével találkozik majd. A Svájci Kupa negyeddöntőjében 3:0-s győzelem a VBC Aadorf otthonában, aztán az elődöntőben 3:1-es vereség a Sagres NUC Neuenburg ellen.

Kötél Zsanett (Entente Saint-Chamond, francia): A másodosztály alapszakaszának 12. fordulójában 3:0-s vereség otthon a VB Tulle Naves ellen.

Józsa Zsuzsanna (Iraklisz Szaloniki, görög): A bajnokság rájátszásában a csapat a 7-12. helyért játszik. Az első fordulóban 3:2-es győzelem a Panelliniosz otthonában. A hazaiak simán nyerték az első és a második szettet, aztán a harmadikban 33:31-re győzött az Iraklisz, s végül megfordította az eredményt. A magyar röplabdázó a hivatalos statisztika szerint 12 pontot szerzett.

Kiss Katalin (AEK Athén, görög): A bajnoki rájátszásban az alapszakasz-győztes természetesen a felsőházban szerepel. Az első fordulóban 3:1-es vereség az Anatólia otthonában. A magyar játékos csapata legeredményesebbjeként 16 pontot szerzett.

Héjjas Valéria és Pethő Anita (Nantes, francia): Az elmúlt hétvégén szünet volt a bajnokság alapszakaszában, mert a Francia Kupában már a negyeddöntőket játszották. A Nantes nem volt érdekelt, mert már korábban kiesett a Le Cannet ellen.

Nagy Mariann (Lavoro.Doc Pontecagnano, olasz): Az Olasz A2 Kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén 3:1-es győzelem hazai pályán az RDM Pomezia ellen. A magyar játékos 21 ponttal a mezőny legeredményesebbje volt. Statisztika itt! Az A2 Liga alapszakaszának 15. fordulójában szintén 3:1-es siker a MasterGroup Pane di Matera otthonában. Nagy Mariann ezúttal is 21 pontot szerzett, és ezúttal is a mezőny legeredményesebbje volt. Statisztika itt!

Filipovics Anita (Icos Crema, olasz): Az Olasz A2 Kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén 3:0-s vereség otthon az Esse-ti Loreto ellen. A magyar center végig a pályán volt, nyolc pontot szerzett. Statisztika itt! A bajnokság 15. fordulójában 3:1-es siker szintén hazai pályán az Infotel Forli ellen. Filipovics 11 pontot szerzett. Statisztika itt!

Horváth Dóra (Asystel Novara, olasz): A bajnokság alapszakaszának kilencedik fordulójában 3:0-s vereség a Bajnokok Ligája-címvédő Foppapedretti Bergamo otthonában. Horváth 14 pontjával, a világsztár Francesca Piccininivel holtversenyben a mezőny legeredményesebbje volt! Statisztika itt!

Kovács Eszter (SWE Volley-Team, német): A bajnoki alapszakasz hetedik fordulójából elhalasztott meccsen 3:0-s vereség otthon a VC Wiesbaden ellen. A magyar center három pontot szerzett. Statisztika itt! A 12. körben 3:1-es győzelem a SV Sinsheim otthonában. Kovács hat pontot szerzett. Statisztika itt! Képgaléria itt!

Liliom Rita (Alemannia Aachen, német): A bajnoki alapszakasz 12. fordulójában 3:0-s vereség a VfB Suhl otthonában. A magyar játékos kilenc pontot ütött. Statisztika itt! Képgaléria itt!

Bognár Krisztina (SC Potsdam, német): A csapat az elmúlt hétvégén szabadnapos volt a bajnoki alapszakasz 12. fordulójában.

Meléndez-Pál Beatrix (Extremadura Arroyo, spanyol): A másodosztály alapszakaszának 15. fordulójában 3:0-s győzelem hazai pályán az Emevé Laboratorios Nupel ellen. A szezon fotógalériája ide kattintva megtekinthető!

Farkas Virág, Kiss Beáta, Kun Dorottya (Leeds Carnegie, angol): Tíz meccs után is veretlen a bajnokságban a csapat, amely legutóbb a Portsmouth ellen győzött 3:0-ra idegenben.

Várkonyi Bernadett (Ealing Energy, angol): A csapat 13. bajnoki mérkőzésén 3:1-es vereség a City of Salford NW VC otthonában.

Nagy Dóra (Team South Wales, walesi): A negyedosztály Nyugati-csoportjában az elmúlt hétvégén nem rendeztek fordulót.

Dobi Edina (New Orleans Privateers), Molnár Hajnalka (Memphis Tigers), Szívós Mária (Middle Tennessee State University BlueRaiders), Farkas Anett (Virginia Commonwealth University Rams), Porubek Lilla (Kansas State University Wildcats), Forman József (edző, Auburn University Tigers, amerikaiak): Az Egyesült Államokban már véget ért a szezon.

Címkék: légió röplabda légiós

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr112629413

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása