Az Agria RC-Eger hazai pályán 3:0-ra nyert a Kalocsai SE ellen a női NB I 5-8. helyéért zajló középszakaszának ötödik fordulójából előrehozott mérkőzésen. Ezen a találkozón lépett pályára először a hevesiek felnőtt csapatában a 16 éves Szalmási Ágnes. A meccs képgalériája ide kattintva megtekinthető.

Két sikertelenül megvívott bajnoki mérkőzést követően győzött az Eger, amely a Dr. Kemény Ferenc Sportcsarnokban zajló női kézilabda Dobó Kupa miatt a Neumann János Szakközépiskola tornatermében volt kénytelen játszani. A sereghajtó nem állította megoldhatatlan feladat a hevesieket, akiktől ezúttal a közepes teljesítmény is elégségesnek bizonyult a játszmavesztés nélküli győzelem megszerzéséhez. Sikeres mérkőzésen mutatkozhatott be a felnőtt csapatban a mindössze 16 esztendős Szalmási Ágnes.

További érdekesség, hogy az MRSZ szankciója életbe lépett Juhászné Tóth Máriával szemben. A hazaiak edzője gyúróként volt nevezve az összecsapásra, így helyet foglalhatott szokott helyén.

Juhászné Tóth Mária: – Közepes játékkal is sikerült hoznunk a mérkőzést.

NB I, nők, középszakasz, az 5-8. helyért, 5. forduló

Agria RC Eger – Kalocsai SE 3:0 (20, 14, 14)
Eger, 100 néző. Játékvezetők: Donkó, Éva T.
Eger: Petrás, Hajdú, Tóth E. Imreh, Kolman, Róth. Csere: Nemes (liberó), Szalmási. Edző: Juhászné Tóth Mária
Kalocsa: Gál, Jánosi, Szele, Csintalan, Dabis, Sztupovszki Csere: Bessenyei (liberó), Orovicz, Kovács, Szőgyi. Edző: Kováts Ágnes

Az eredmény alakulása. 1. játszma: 6:8, 16:12, 23:19. 2. játszma: 8:7, 16:11, 23:14. 3. játszma: 8:6, 16:11, 23:24

Juhászné szerint kezd kaotikussá válni a helyzet...

Mint közismert, az MRSZ 19 szakember, köztük Juhászné Tóth Mária edzői engedélyét visszavonta, így ebben az idényben edzőként vagy másodedzőként már nem ülhet a kispadra. A esemény hátterében az áll, hogy az érintettek az idei szezonban a szövetség által továbbképzésre biztosított három időpont és hat alkalom egyikén sem jelent meg.

„Nem szeretnék mentségeket keresni, valóban elmulasztottuk a megjelenést – magyarázta Juhászné Tóth Mária, az NB I-es Agria RC-Eger szakvezetője. – A bajnokság előtt befizettük az edzői licenc díját, a kiváltás feltétele pedig korábban az volt, hogy egynapos budapesti továbbképzésen kellett részt vennünk, úgy kaptuk meg a szükséges dokumentumokat. A kurzust idén központilag nem szervezték meg, a szakemberekkel pedig közölték, hogy el kell utazniuk Dömsödre, ahol egész napos előadássorozaton szükséges részt venni. Az egri klub anyagi helyzete nem engedte meg a hosszú utazást, emellett úgy érzem, nem is kaptunk kellő tájékoztatást a kurzussal kapcsolatban. Kezd egyre kaotikusabbá válni a helyzet a szövetségben, egyelőre mi sem tudjuk miként alakul a további sorsunk. Mindenesetre a döntéstől függetlenül, a folytatásban is ott ülök a csapat kispadján, ám a jegyzőkönyvben nem edzőként, hanem gyúróként tüntetik fel a nevem.”

(forrás: agriasport.hu, heol.hu)

Címkék: eger agria röplabda kalocsa

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr202626619

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása